Apple asztali gépek - PC, mini PC, barebone, szerver fórum

üzenetek

hozzászólások


cigam
(félisten)
Blog

A legegyszerübb, és legolcsóbb az itthon maradt család/barát routerén bekapcsolni a VPN-t, mac-en meg a VPN kapcsolat haladó beállításaiban bepippantod, hogy a teljes forgalom a vpn-en keresztül menjen.


abrtom87
(tag)

Mac mininél normális, hogy használat közben pulzál, remeg a ház ha megfogom? Mivel SSD van benne, kicsit furcsa nekem mi rezonálhat ennyire.


Syl
(nagyúr)
Blog

CPU venti?


abrtom87
(tag)

Azt ennyire érezni vajon a házon keresztül? Fura!


Syl
(nagyúr)
Blog

Nem lehet érezni, de mivel az az egyetlen mozgó alkatrész a Miniben, lehet nálad valami baja van. Próbáld meg masszívan leterhelni a gépet (pl. videókódolással), hogy a venti pörgésének növekedésével változik-e a házon érezhető vibrálás.


cigam
(félisten)
Blog

Biztos hogy fizikai mozgás/rezgés? Nem az rezeg/billeg amire tetted? Nem lehet hogy inkább "csíp", mert az valami hálózati szigetelés/földhurok probléma lesz.

Syl
Ha venti rezgését átvenné a ház, annak cudar hangja lenne.


Syl
(nagyúr)
Blog

Hámittomén! Csak egy mozgó alkatrész van a Miniben, a CPU venti.


abrtom87
(tag)

Nem tudom. Azóta nincs, nem is jött
vissza. Amire tettem az nem rezeghet, mert más nincs rajta. Nem csípett, rezgés volt, mint amikor a sima mini PC-ben megy minden venti és megfogod. Nem tudom hogyan lehetne hálózati, szigetelési gond, egy földelt APC Surge hosszabbítóba van kötve, a földre zöldet mutat és új a ház is. Ha ilyen gond lenne, akkor gondolom az állandó lenne, nem tűnt volna el. Azóta se
tudtam reprodukálni, mezítláb, stb.


titi12
(tag)

A miniknél nincs földelés.
Földrengés volt, vagy elment a ház mellett egy kamion. :)


MasterMark
(titán)

Ha csapágyas a venti, akkor simán rezeghet annyira, hogy azt a házon is érzed.

Amúgy emeld meg, hogy úgy is érzed-e. Illetve vertikálisan tartva lehet tehermentesíteni a csapágyat, nézd meg úgy is érezni-e.


abrtom87
(tag)

Köszi. Megemelve is érezni. Akkor csinálja csak, ha erősen dolgozik, pl frissítés, videó kódolás, stb. Vertikálisan nem csinálja. Tiszta új gép, 2 hónapja vettem.


madgie
(titán)

Attól, hogy kettős szigetelés van rajta, sajnos még csíphet. A Macbook Pro-m is szereti "csiklandozni" a kezem...


MasterMark
(titán)

Akkor gari.


abrtom87
(tag)

Az lesz. Mi van az Apple-el amúgy? Vagy mi lett? 2 új Macbook hibásodott meg 1 éven belül, az új 15 Promat is cseréltetni kellett hálózati gondok miatt, most meg ez. Nem olcsó cuccok.


MasterMark
(titán)

Épp viszik át a gyártást Kínából Indiába, meg mindenféle beszállító csere van/volt.


titi12
(tag)

Arról nem írtam… :)
Ilyen esetben földelni kellene a külsejét?


Czo
(őstag)

Ilyenkor vagy foldeld le (ott az adapteren a foldeleshez a hely, ha nem a kicsi csatlakozot hasznalod), vagy forditsd meg a konnektorban.


cigam
(félisten)
Blog

Nem, nem szabad a kettős szigetelésű eszközt földelni, hiszen ezzel kiiktatod a védelmét.
A többi rádugott eszközt kell átvizsgálni. Pl. másik fázisról táplált, vagy más földelési rendszert használó eszközök pl. kábelTV rendszer.


Czo
(őstag)

A MacBook Pro adaptere foldelt... Csak a gyarilag hozza adott "rovid" kozvetlen adapter nem az. Regen adtak hozza hosszu kabelt, azon be volt kotve a foldeles.


Czo
(őstag)

Hirtelen nem talaltam itthon, csak 12W-s USB-A, 45W-s iBook G4, 61W-s USB-C es 85W-s MagSafe power adaptert, de ezeknel a nyelv, ami belecsuszik a fejbe, az fem, mig az 5W-os es szeritem a 10W-os USB-A toltoiknel, ez muanyag. A gyari konnektoros fej, amit adnak, annal muanyag a vajat, mig ha volt regrol, vagy vasaroltal mostanaban "hosszu kabelt" oda, ott fem a vajatnak a szele, es ez ossze van kotve a halozati aljzat foldelesevel.

üzenetek