Apple asztali gépek - PC, mini PC, barebone, szerver fórum

üzenetek

hozzászólások


MasterMark
(titán)

8 GB akkor elég, ha nem ilyesmire használja valaki a gépet, de ez volt elmondva mindenhol. :)


titi12
(tag)

Aránytalanul drága az M-es gépekbe a memó (meg a tárhely).


Czo
(őstag)

Minden relativ. Ha kell, akkor kell.


MasterMark
(titán)

Hát igen, de ez nem most lett ilyen, laptopokban is ilyen már régóta.


Czo
(őstag)

Eees, megkapjak meg az Inteles masinak is a Sequoia-t. Ezt, nem fogom tudni megtanulni leirni, vagy mire sikerulni fog, mar itt lesz a macOS 16.


MasterMark
(titán)

Igen, ezt a Sequoia-t szokni kell, kimondani is furcsa. :D


kleinguru
(addikt)

Ráadásul végre lesz normálisabb ablak kezelés, nem kell külön tool hozzá, menni fog, mint windows esetén már 15 éve már. Tetszik az iphone remote is. Kíváncsi lennék rá, de sajna a telefonra is fel kellene tennem a bétát, azt pedig nem fogom.


Czo
(őstag)

En felraktam mindenre (telefon, watch, apple tv, ipad), Macen van csak annyi "trukk", hogy cisnaltam uj volumeot, es a meglevo melle raktam fel nezegetni. Egyelore azon tul, hogy sehogyan sem veheto ra, az iOS/iPadOS, hogy az eszkoz a sajat Mac cimet hasznalja, mast nem talaltam (* de ezt is workaroundoltam konfiguracios profillal, illetve nyitottam naluk ra ticketet, hatha csak bug es nem feature ez). Ezen kivul ra akartam rakni a HomePod-ra is, de az meg nem ajanlja fel.


miresz
(veterán)
Blog

Én is felraktam mindenre, kivéve az iWatch, (SEv2)mert arra még nem ajánlja fel. iPaden és iPhone-on azóta nem működik az AirPlay zenehallgatás, de Mac-en megy. Egyenlőre ennyi a negatív tapasztalat. Feedback ment róla nekik. Ill. nekem az új képkezelő nem igazán jön be.

[ Szerkesztve ]


cigam
(félisten)
Blog

Én meg downgradeltem 10.15-ről 10.14-re, hogy működjön az eyeTV3. Azt a 10k-t amibe az eyetv 4-et adják virtuálisan hozzácsaptam az új mac persejébe. Cserébe találtam egy remek projektet: chromium legacy Az aktuális forráskódot fordítják le régi, nem támogatott OS-ekre.

A Passwords-ről mit tudni mikor válik elérhetővé?

madgie
Egy kis PH! topik kedvezmény a régi gépre?

[ Szerkesztve ]


miresz
(veterán)
Blog

A Passwords már elérhető a Sequoia bétán.

Amúgy lehet lesz egy eladó makulátlan Mac mini M1 256/8/8 ;)


Czo
(őstag)

AirPlayt nem szoktam hasznaln, igy az valoszinuleg fel sem tunt volnai. Az Apple Thunderbolt Display-nek kezdodik szerintem a hattyudala, mert nem megy mar a benne levo Ethernet. A kext ugyan be van toltve, a system profiler is azt irja, hogy be van toltve, de nem latja mar a gep az interfacet. Azt nem tudom meg, hogy ez szandekos-e (a monitor tobbi funkcioja, hang, kamera, fenyero allitas, automata fenyero, usb, firewire) mukodik. Illetve, a WiFi-rol nyitottam meg ticketet. Meg most eszrevettem, hogy az aktualisan forgalmazott Apple TV-n meg lehet nezni a Developer appban a WWDC videokat (pl. platform state of the union), mig a 2015-os HD-n, crashel az app.

Szerk: ah, a lenyeget nem irtam le. A Photos nekem sem megy. Egy csomo ideig keresem, hogy hol a terkep, vagy hol vannak a regi albumok. Fura, hogy az release notes nem irja, hogy kesik az SE2-re a build.

[ Szerkesztve ]


miresz
(veterán)
Blog

Az az érdekes, hogy látja, de nem tölti le.


Czo
(őstag)

Nekem Series 9-re lejott rendesen, es meglepo modon, szerintem az eddigi tortenelem soran, a legjobb elso beta. Developer mod be van rajta vajon kapcsolva? Vagy az nem kell hozza? (nalam be van, illetve, az osszes eszkozomet regisztraltam a dev portalon).


miresz
(veterán)
Blog

Igen, be van reggelve is minden, meg a Developer mód is be van kapcsolva. iPhonra, iPadre és Mac-re is lejött, csak watch-ra nem akar.


cigam
(félisten)
Blog

Portbővítőket nézegettem, pl. ijoe-nál 3 féle is van (RayCue, OWC, Satechi) de melyik miben jobb a másiknál? Pl. Nem kicsi az ár beli difi. Pl. egy Satechi megéri azt az árat amennyivel drágább egy RayCue-nál?
Igazából egy másik nem "aláét" kialakítású tetszene, ennek a legnagyobb a cukiság faktora:


Aszpirin
(senior tag)

Ez a RayCue instant get, annyira jópofa.

Satechi-m van, nem tudom mitől lenne jobb, mint ez a RayCue, azonkívül, hogy több rajta a port, és van PowerDelivery rajta. Működik és megbízható, de rettenetesen melegszik.

[ Szerkesztve ]


cigam
(félisten)
Blog

A "megbízható"ság nagyon fontos, azért kiadok plusz pénzt. De ha ugyanúgy probléma néllkülia RayCue, akkor azt választom, még a hűtésre is gondoltak:

Persze az is lehet, hogy optimalizálnom kellene a rádugott eszköz dzsungelt.
- bilentyűzet
- egér
- 2féle telefon töltő
- 2 féle okosóratöltő
- TVtuner kártya
- kártyaolvasó
- külső HDD (TimeMachine)
...


Aszpirin
(senior tag)

Minihez én valószínűleg ezt a RayCue-t választanám. De sajnos nincs semmi tapasztalatom a magbzhatóságával kapcsolatban.
A Satechi soha nem hagyott cserben, igaz, hogy van egy totálnoname USB HUB-om meg egy szintén kb noname dokkolóm is, ami ugyanúgy évek óta megbízhatóan megy... szóval nem tudom, hogy a port-extenderek "jaguárja" megéri-e felárat, de sejtésem szerint nem feltétleül.

Optimalizálás: lényegében minden általam használt monitoron van USB hub (ez nálam összesen 3 monitort jelent, összesen 6 "szabad" USB 3.0 (A) és 2 szabad TB4 porttal... ez azért eléggé tud segíteni az optimalizálásban. Csak egy tipp, mert általában erről a lehetőségről sokan megfeledkeznek.

[ Szerkesztve ]


cigam
(félisten)
Blog

Igen, nekem csak 2 monitorom van, de csak az rgyiken van kihasználva a HUB, no meg a töltés is kiszervezhető dolog, nem kell hogy az is a HUB-on lógjon. Majd a hétvégén neki esek, amúgy is rendet kell raknom, hiszen úton van az "új" mac minim...

üzenetek