Apple asztali gépek - PC, mini PC, barebone, szerver fórum

Hirdetés

üzenetek

hozzászólások


zoli62
(addikt)

Az iMac monitorának alsó részéhez hozzáérve egy kicsit bizsergető érzés. Ez természetes?


titi12
(tag)

Köszönöm a bizalmat :), #41922-től volt erről szó.
Meg tudod mérni egy földelés és a gépház között a feszültséget?


Czo
(őstag)

Akkor is van ez, ha bedugod "forditva" a dugvillat?


zoli62
(addikt)

Hogy érted, hogy fordítva?


zoli62
(addikt)

Mérni sajnos nem tudom eszköz hiányában.


Czo
(őstag)

Kihuzod a konnektorbol a dugvillat, majd forditassz rajta 180 fokot (ami dugvilla bal oldalon volt, azt igy a jobb oldali lyukba, amelyik a jobb oldaliban volt, az igy a bal oldali lyukba) es visszadugod.


M@trixfan
(addikt)

Backlit a cucc? Hihetetlen, hogy az Apple megoldásai még csilliárdokért sem háttérvilágítottak, pedig vennék.


Czo
(őstag)

Ugy szerintem, az amugy is katasztrofalis akkuido, meg katasztrofalisabb lenne. A jelenlegi kb 2 honapos akkuidot is keveslem a keyboardnal.


zoli62
(addikt)

Eleve nem könnyű kihúzni a kúpos kialakítású csatlakozót, az inteles MacBook Airemnél is ilyen volt. Amúgy mit segít a fordítás?


Czo
(őstag)

Nem tudom, hogy mi a tenyleges fizika mogotte, de az elmult 20+ evben, a PowerBookoktol kezdve, az iMaceken at, megoldotta ezt a problemat. Angliaban es Ausztraliaban polarizalt a konnektor, ott nem tudod "rossz" iranyba bedugni, az USA teruleten pedig, be lehet dugni forditva, a nem foldelt dugvillakat. De az iMacek dugvillaja ott is foldelt, igy azt megint csak "jo" iranyban lehet bedugni. Kupos kialakitasu csatlakozo (a korabbiak csatlakozoja is ilyen volt)?


zoli62
(addikt)

Igen, a 2017-es MacBook Airemnek is kúpos volt a csatlakozója, és utáltam, mert a süllyesztett konnektorból szinta csak a zsinórnál fogva lehetett kihúzni. Mivel ritkán kellett töltenem, (hat év után adtam el összesen 62 töltési ciklussal), ezért megszoktam, hogy hogy rendszeresen kihúzom. Most viszont az iMacnek is ilyen csatlakozója van. Egyébként erről a rezgésről több helyen olvastam. Egyébként az elpsztó nem kettős szigetelésű hálózatra csatlakozik sajnos, szerintem ez az alapvető oka az enyhe rázásnak. Egyszer egy villanyszerelő ismerősömet kérdeztem pont erről, de azt mondta, ez nem okvetlenül veszélyes.


miresz
(veterán)
Blog

Sajnos ezen sincs háttérvilágítás.


zoli62
(addikt)

Megfordítottam, és tényleg azóta nem tapasztalom. Köszönöm. :)


Czo
(őstag)

Akkor, ez a trukk meg mindig bevetheto lenne az EzoTV-n, tavoli rontaslevetellel, emeltdijas szamon ofkorsz.


M@trixfan
(addikt)

Volt egy érzésem, de azért köszi! Ezt olyan régen várom már az Apple-től, igazán megléphették volna már. Na mindegy, van Apple Silicon, meg csúcs iPhone, de valahogy ilyen dolgokban régen jobb volt az Apple úgy összességében. Teljesen más téma, de nem lennék meglepve ha annak idején az iPhone 4 környékén az első saját “A” procival még Steve Jobs vízionálta volna ezt is.


zoli62
(addikt)

Villanyszerelő ismerős mondta, hogy a fázisnak nem mindegy.


blakey
(titán)

Bár nem nagyon hívják fel a figyelmet, de a jó bekötés sokat számíthat. Ha szemből nézel egy fali konnektort, akkor általában baloldalon van a pozitív csatlakozás és ennek megfelelően a dugvillák is így vannak kialakítva, valamint jelölve vannak. Az L a pozitív. A földelt dugvillák esetében egy lyukat láthatsz a fóldelésnél, az a francia verzió, ott nem lehet elrontani, ez náluk csak tájékoztat, hogy melyik a helyes bekötés, tőle balra van a pozitív csatlakozás. Háztartási gépeknél fontos, de számítógépek esetében is, mint, ahogy tapasztalod.


Syl
(nagyúr)
Blog

Váltóáramnál pozitív? :F


titi12
(tag)

Frázist akart mondani. :))
(Bizonyos készülékeknél – nálunk az indukciós főzőlap és a sütő ilyen – nem mindegy a bekötés, a többségnél lényegtelen, vagy mégsem.)

[ Szerkesztve ]


madgie
(titán)

Ezzel szemben egy csomó villanyszerelő jobbra köti a fázist, azzal az indokkal, hogy ha jobb kézzel nyúl bele valaki, akkor messzebb van a szív az áramütés helyétől.

És ja, tényleg csak kb az elb@szott Schuko szabvány ilyen, hogy kétféleképp is beledugható a dugaljba a csatlakozó.

üzenetek