OpenWRT topic - OS, alkalmazások fórum

üzenetek

hozzászólások


E.Kaufmann
(addikt)

Nem teljesen OpenWRT, de hátha tudtok magyarázatot adni. Van pár Shelly relém. Azt vettem észre, hogy mintha jobban melegednének, ha OpenWRT alatt a "Coverage cell density" értékét növelem (pl Highest) .
Az egyik régebbi relé vacakolt, ezért visszább vettem, de az újabb ESP32-es alapú (Plus sorozat) relék működtek, viszont mintha a hőmérsékletük függene az AP ezen beállításától, és mikor visszább vettem High-ra, esett a hőmérsékletük. Létezik ez, vagy valami más oka lehet?

[ Szerkesztve ]


vargalex
(félisten)
Blog

Ezzel a hostapd supported_rates, illetve basic_rates paramétereit módosítod (alulról limitálod, amit egyébként a hardware tudna). Így elképzelhető, hogy ez kliens oldalon nagyobb teljesítmény igényt jelent, mivel nem tud a számára elegendő minimális kommunikációs sebességet kiépíteni, kénytelen magasabbra kapcsolni. (Konkrétan tudhatna akár 6 Mbps, vagy alacsonyabb sebességen kommunikálni, de te a Highest beállítással minimum 24 Mbps-re kényszeríted.)

[ Szerkesztve ]


E.Kaufmann
(addikt)

Nem gondoltam volna elsőre, hogy ez ennyire fel tud "forrósítani" egy ilyen eszközt, hogy 5 fok difit is jelentsen.


E.Kaufmann
(addikt)

Van valakinek tapasztalata Cudy WR3000 és ESP alapú IoT eszközökkel kapcsolatban? Ugyanolyan hálót hoztam létre a Cudy-n, mint régen az AX53U-sokon, és látszólag csatlakoztatva is vannak az eszközök, de egy nap után nem látja némelyik Shelly-t a HA (ESP32 és ESP8266 vegyesen) és a webes felületük sem érhető el, sokáig homokórázik a böngésző hibaüzenet nélkül, mintha próbálkozna.
Eddig Asus AX53U nem túl régi snapshot mellett mentek stabilan, de a Cudy 23.05.3 mellett úgy néz ki nem stabil a kapcsolat. A garázsban lévő Shelly, ami az oda száműzőtt AX53U-ra kapcsolódik rendesen elérhető marad.


vargalex
(félisten)
Blog

Nálam ESP8266 alapú Tasmota firmware-os okos konnektorokból 1 db Blitzwolf SHP2, 2 db GoSund EP2, 3 db saját készítésű (a program is saját, Arduino alapkon) DS18B20 hőmérőket használó 18650-es celláról üzemelő hőmérő ESP-01 alapokon (ezek percenként mérnek, közben deep sleep-ben vannak, 10 percenkénti ébredés esetén csatlakoznak is a wifi-hez és POST-olják az addig mért értékeket), illetve 2db, ESP32-n futó WLED működik hibátlanul.
Nálam a Cudy-n 23.05.2 fut. Annyi, hogy ezen a radio-n csak wpa2-psk titkosítás van bekapcsolva.

[ Szerkesztve ]


fecus
(őstag)

A saját mennyit megy el egy aksi töltéssel?

[ Szerkesztve ]


vargalex
(félisten)
Blog

Ilyen működéssel, ahogy leírtam, azaz percenként mér, közben deep sleep, 10 percenként wifi-vel ébred (ekkor van egy time sync is és esetleg várakozás, hogy nagyjából szabályos időközönként küldje az értékeket a szerverre) és POST-ol, majd újra deep sleep, egy notebook akkuból bontott, 1900-2000 mAh kapacitású (Liitokala lii-500-al mérve) akkuval 3-4 hónapot elmegy. Persze méri a cella feszültséget is, azt is POST-olja és szerver oldalon van rá riasztás, hogy tudjam időben cserélni.
Az adatokat a két POST között RTC memóriában tárolja (azért jó, mert nem kell flash-t írni, és a tartalom megmarad deep sleep állapotban is).
Ezeket anno direkt azért csináltam, hogy a lakás bármelyik pontjára le tudjam dobni őket. Az előbb rosszul írtam, de nagyjából ugyan az: ESP12F-eket használtam, ilyen board-ra forrasztottam őket.

[ Szerkesztve ]


Dadan01
(senior tag)

Üdv, segítség kellene.
Adott egy ASUS RT-AX59U router, ami az openwrt oldalon a támogatott eszközök listájában van. A gyári felületen sem az initramfs sem a sysupgrade openwrt fw-t nem fogadja el. Ha mtd-write-tal tenném fel valamelyiket, ott a fw-eprom layout rendben lehet? Nem lesz tégla a routerből? Vagy várjak míg felmegy a gyári felületen is az openwrt?


E.Kaufmann
(addikt)

Más Asus routeren (amiket próbáltam) nem is lehetett weben, csak SSH-n frissíteni (initramfs a gyári fw-ről átálláshoz). Visszaállítani meg ASUS Firmware Restoration programmal lehetett.

[ Szerkesztve ]


vargalex
(félisten)
Blog

A támogatást megvalósító commit szerint soros porton tudod feltenni, vagy letöltöd az ott linkelt transit trx file-t, amit elvileg fel tudsz tenni a gyári webes felületen, majd arra mehet a sysupgrade.


Dadan01
(senior tag)

Köszönöm, ezek alapján felment gond nélkül az openwrt.


E.Kaufmann
(addikt)

Neked mire van állítva a dissassoc on low és inactivity poll az IoT hálódon?


vargalex
(félisten)
Blog

Mind a 2 default értéken van (így a config-ban nincs is beállítva). Azaz a disassoc_low_ack 1 (azaz a LuCI-n a Disassociate On Low Acknowledgement ki van pipálva), a skip_inactivity_poll pedig 0 (tehát a LuCI-n a Disable Inactivity Polling nincs kipipálva).

De nekem a többi interface esetén is default értékkel vannak ezek a beállítások.

[ Szerkesztve ]


xabolcs
(őstag)
Blog

A napokban volt nehany LAN->LAN, LAN->WLAN teszt a GL-MT6000-rel es egybehangzik az eddigiekkel: AX 2x2-es kliensek mellett nem erdemes lecserelni az AX3200-asokat.

LAN->LAN: 264 MB/s
Kicsit lejjebb:a LAN->WLAN: 203 MB/s


yodee_
(őstag)

Köszönöm! Milyen WLAN klienssel próbáltad Te?


xabolcs
(őstag)
Blog

A fenti linkek a nemzetkozi forumra vezetnek es nem az en hozzaszolasaim. :B

En egy - magat Intel AX210-nek hazudo - MPE-AXE3000H kartyaval probaltam, de Windows alatt akarhogy kuzdottem, az AC-s sebesseget is alig erte el.
Szoval az en mereseim teljesen irrelevansak. :B


yodee_
(őstag)

Az AC-s sebesség mit takar?


xabolcs
(őstag)
Blog

iperf3
-P 1: 251 MBit/s
-P 1 -R: 332 MBit/s
-P 4: 457 MBit/s
-P 4: -R: 610 MBit/s

Ilyen sebesseget AC7260-as kartyaval is ossze tudok hozni. :))


vargalex
(félisten)
Blog

Ez mondjuk igaz. Nekem a Dell Latitude 5500-ban lévő AC-s klienssel (lspci szerint Intel Corporation Cannon Point-LP CNVi [Wireless-AC] (rev 30) a Cudy WR3000):

iperf3
-P 1: 613 Mbps
-P 1 -R: 637 Mbps
-P 4: 706 Mbps
-P 4: -R: 676 Mbps

866 Mbps linksebesség mellett.


yodee_
(őstag)

Ez érdekes. Fájl másolás? Mint említettem iperf-el nekem is kevesebb a sebesség

üzenetek