OpenWRT topic - OS, alkalmazások fórum

üzenetek

hozzászólások


Zavo
(tag)

Úgy érzem hogy a soros port macerásabb, mert ha véletlenül össze is jönne a kapcsolat, akkor se tudom hogy mit kezdhetnék egy összeomlott fájlrendszerrel. A tftp-ről van esetleg egy jó tutorialod? A legutolsó Suste amit felraktam már legalább öt éves, hol tartanak ezek most, és hol tudom elérni? Vagy mit érdemes mostanában felrakni? Fájl megosztás, dlna, transmission kell. Meg egy mc még jó lenne, remélem marad annyi memória...

Köszi!


vargalex
(félisten)
Blog

Soros porton nyilván kiderülhet még, hogy mégsem a filerendszer omlott össze. Így egy felesleges flash-t, illetve config-ot úszhatsz meg vele.

Igen, a Suste build sem mai már, ő is befejezte ezt a vonalat. De, ha nem gond a kézi config és csomagok utólagos telepítése, akkor bármelyik stabil OpenWrt-t felteheted. Vagy akár imagebuilderrel csinálsz saját firmware-t.


Zavo
(tag)

Hol találok egy stabil OpenWRT-t? Vagy ezt az imagebuildert? Meg ezt a tftp-t? Vagy guglizzam meg és annyi? Tényleg nem foglalkoztam vele legalább öt-hat éve, és a linux tudásom is max pont annyi (volt), hogy megoldjak egy ilyet.


vargalex
(félisten)
Blog

A stabil OpenWrt verziókat itt találod. Suste build-je azt hiszem, hogy 18.06-ra épül, most 23.05.3-nál járunk.
Az imagebuilderről itt olvashatsz, de vannak hozzá frontendek is (így a kész firmware-t tudod letölteni). A lényege, hogy te mondod meg, hogy milyen eszközre, milyen csomagokkal, esetleg milye saját file-okkal (pl. configokkal) készüljön el.
A tftp-ről az eszköz wiki oldalán olvashatsz. Természetesen windows alól is megoldható.


Zavo
(tag)

Ezt már megtaláltam: https://firmware-selector.openwrt.org/?version=23.05.3&target=ath79%2Fgeneric&id=tplink_tl-wdr3600-v1 Gondolom a factory kell nekem, tiszta lappal kezdem, ki tudja mi kavarodott össze és mi nem... Ezt valahogy rá kell flashelni ezzel a tftp-vel?


vargalex
(félisten)
Blog

Ahogy a linkelt eszköz wiki oldalon olvashatod, a tftp-hez a factory firmware kell.


attila.86
(tag)

Sziasztok.
Egyik routeremből egy teljesen buta ap-t csináltam, azzal nincs is gond, kitöröltem a tűzfalból a zónákat, és nyomtam egy Apply-t. Gondolom azt rontottam el, hogy apply előtt ki kellett volna kapcsolnom a tűzfal szolgáltatást is. Azóta működik, mint AP, de nem férek hozzá sem böngészőből, sem SSH-n. Van bármi megoldás reset nélkül?


E.Kaufmann
(addikt)

Se LAN se WAN portokon? Amúgy a legtöbbszőr működik a 90 másodperces visszaállás, ha gebasz van, azt nem vártad ki?


attila.86
(tag)

Nem volt mit kivárni, mert vissza tudott még lépni a felületre, tehát nem számolt el 90-ig, utána még át tudtam lépni a system-startup menüre, de utána már nem egedett semmi kikapcsolni

[ Szerkesztve ]


vargalex
(félisten)
Blog

Failsafe módban tudod javítani a config-ot, ha szerinted az hibás.
Biztos, hogy nem kapott másik IP-t az eszköz és valójában azért nem éred el? Mert, ha dumb AP-nek config-oltad, akkor valójában LAN felől próbálod elérni, ott nincs tűzfal.


attila.86
(tag)

Elméletileg a lan interface maradt az, ami, csak kikerült a zónából, eddig ugye a firewall engedte be a lan felől az összes kérést, mert lan default az accept-accept-accept. Javítsatok ki, ha tévedek. Failsafe megvan, mount megvan. Hogy tudok itt szolgáltatást kikapcsolni, ami ugye ne a failsafe init.d-jében történjen, hanem a külön mountolt táron? Ilyen szinten még nem vagyok linuxban.


attila.86
(tag)

Sikerült. Az egyik gond az volt, hogy a default firewall beállítások a reject-accept-reject volt gyárilag, és úgy is maradt. Ezt átírva failsafe-ben ssh-n keresztül accept-accpet-reject-re ok lett. Gondolom ment volna úgy is, ha ki tudom kapcsolni a firewall szolgáltatást a mount-olt táron, de arra hirtelen nem találtam leírást.


Zavo
(tag)

Szia Vargalex!

Ez alapján próbáltam: TP Link Router Recovery From Bricked TFTP Method WR940N No Serial Connection Required Works on Most - YouTube

A routerem alapból frssíteni akar, nem kell újraindítani sem, a log viewerben lehet látni a kérést. De nagyon lassan kúszik fel a nyolc MB. Sajnos újraindítás után ugyanúgy frissíteni akar, szóval nem változott semmi.

A letöltött legfrissebb OpenWRT factory fájlt töltöttem le, átneveztem., az lett feltöltve a routerre.
Mit tegyek?


vargalex
(félisten)
Blog

Próbálj meg egy gyári firmware-t.


Zavo
(tag)

Azzal sem változik semmi. Feltöltés után nem is indul újra a router. Kikapcs-bekapcs után újra a power meg a WPS led világít, és kéri a ...recovery.bin fájlt.

[ Szerkesztve ]


vargalex
(félisten)
Blog

Próbálj hálókábelt cserélni, esetleg másik portot a routeren. Ugyanis a feltöltésnek gyorsnak kellene lenni. Mivel ilyen lassú, így lehet, hogy átviteli hiba van, ezért az ellenőrzés elhasal, így nem is flash-eli fel.
Illetve ahogy a wikin is linkelve van, lehet, hogy csak egy bizonyos méretű firmware-t fogad el a recovery. Így a leírásnak megfelelően vágni kell belőle.


hmzs
(csendes tag)
Blog

Itt a régi recovery mappám, benne a tftp, vágott gyári förm, egy összefoglaló. Sokszor használtam ;)


E.Kaufmann
(addikt)

Félix bratyó megint alkotott valamit: [link]
Ha jól értem a több magos SoC-nál javulhat bizonyos esetekben a teljesítmény, csak azt nem tudom még, melyekben :D
(gondolom majd az újabb sznapikban ezzel lehet belőni: network.globals.steering_flows)

netifd: add flow steering mode to the packet steering script
This allows directing processing of locally received packets to the CPUs
of the tasks receiving them

[ Szerkesztve ]


xabolcs
(őstag)
Blog

Ket hete nbd frissitette a packet steering szkriptet (netifd: rewrite packet steering script), ami nem minden esetben lett jobb, mint volt: netifd: new packet steering script slow down wan port (#15207) - igen a PPPoE a hibas mar megint. ;]

Aztan az elmult napokban erkezett nehany javitas, s vegul a bejelento is ugy latta, hogy neki is megjavult! :R

[ Szerkesztve ]


Zavo
(tag)

Köszönöm mindkettőtöknek az eddigieket.
A hálókábel cserével megjavult a sebesség, újra is indul ráadásul azonnal, de megint a wps led gyullad fel és újból frissít. Bármelyik firmware-rel próbálkozok, gyári, vágott, openwrt, mindegy...

https://youtu.be/sR96M4IqlyI

Most mi legyen?

Lehet, hogy a memória ahová írni akar az kuka lett?

[ Szerkesztve ]

üzenetek