Szemüveges topik - Sport, életmód, utazás, egészség fórum

üzenetek

hozzászólások


Cs1csó
(félisten)

A lágy lencsével mi a gondos. Nekem mindig is azt ajánlották.
Minden lencse berakása égy dolgon múlik: le kell győzni a szem reflexét hogy amikor közelítesz felé ne csukd be.
A lágyat ugy teszem be, hogy a lencse a jobb muutstóujjam hegyén van a bal.kezel mutatóujjával a felső, bal hüvelykujjammal pedig az alsó szemhélyat huzom (fel/le) felfelé nézek és beteszem viaszaengdem óvatosan szmhélyakat aztán becsumom a szemem és csukott szemmel jobbra, balra, le, föl nézek és ilyenkor a helyére csúszik.


Met
(nagyúr)
Blog

Feleségem talált valami videót hogy a szeme sarkát lefelé meg felfelé húzza, elnéz az orra felé és a lencse magától kijön :)
Ebből gondoltam hogy a kemény lencsét könnyebb kiszedni.
A berakás nálam mindenképpen szívás, amikor az optikus akarta berakni direkt a szempilláimat fogta le hogy ne tudjam becsukni a szemem, de persze nem járt sikerrel.

Próbálkoznék még, találtam egy videót ahol a csávó felfelé néz és alulra teszi be, szerintem nekem az alsó szempillámba akard be és azért csukódik be.

A kemény lencsét legalább nem tudnám összehajtani :D


Cs1csó
(félisten)

A kemény könnyebben kieshet és kényelmetlen is, de ha a szemézy azt ajánlja akkor azt kell.
A reflexet nehéz legyőzni, nekem is sokára sikerült kb. 1-2 óráig elszenvedtem mire előszőr betettem.
Pont középen próbálom betenni hogy minél kevésbé zavarjon be a szempilla.


balazsbence
(senior tag)

Menj egy olyan optikába, ahol rendesen megtanítják. Mi pl nem adunk ki lencsét úgy, hogy ne tudd ki/berakni. Te érezted, hogy bent van, de van, hogy nem. Akkor bibi van.


Cs1csó
(félisten)

:K Nekem megmutatták aztán hagyták, hogy küzdjek, nem sürgettek. Néha megnézték, hogy haladok. Végül sikerült a szemem kb. úgy nézett ki mint egy vérfarkasé. :DDD Azóta már pik-pakk megy a dolog.


Met
(nagyúr)
Blog

Voltam optikában, kontaktlencse illesztésen.
Nagy nehezen berakta, közben mondta mit hogy kellene.
Már az is egy tortúra volt, pillával együtt fogta le a szemhéjam és így is sikerült becsuknom a szemem:)
Mondta hogy ilyet még nem látott.
Na mindegy, bent volt. Akkor szedjem ki, mutatja hogy kellene, több lehetséges módszerrel.
Nem jött ki. Nagy nehezen kiszedte.
Megkaptam a lencséket, hogy majd később fussunk neki újra.

Gondoltam ha én csinálom magamnak talán könnyebb lesz, hogy nem egy idegen valami turkál a szememben.


falabu88
(aktív tag)

Sziasztok!

Hátha tud nekem valaki segíteni. :)
Voltam optikában vizsgálaton, az első szemüvegem készül ott, viszont szeretnék egy olcsóbbat a munkahelyre, amit nem kell félteni, mert gyanús, hogy nem lesz hosszúéletű.
Ezt aliexpress-ről rendelném próba jelleggel (face csoportokban elég jók a vélemények..) .
Van itt esetleg hozzáértő aki rá tudna lesni, hogy jól adom-e meg a vizsgálat alapján az eladó által kért értékeket? Nem akarnék hülyeséget rendelni... :)

Vizsgálati lap: [kép]

Kért formátum: [kép]

Eddig jutottam magamtól: Right sph +0.75, Left sph +0.5 cyl +0.25 axis 5, PD 65

Elvileg ez így kész, a PD érték jól sejtem, hogy a két TPD érték összege, azaz 65?


balazsbence
(senior tag)

Ez hol készült ez a vizsgálat? Már megkaptad a szemüveget? Elég fura, mert az alap visusod 1,2, korrekcióval 1,6.
:F
A jól látó szem visusa 1,0. Ez alapján alapból nem feltétlen indokolt a szemüveg, azzal pedig túl vagy korrigálva ami később bajos lehet.


falabu88
(aktív tag)

Derék optika, Debrecen. Ma volt a vizsgálat, még nem választottam szemüveget sem egyelőre. Igazából a tünet ami miatt mentem, hogy már egy ideje egyre rosszabbul látok közelre (telefont távolabbról kell pl nézni, nem túl éles amit látok, főleg ébredés után az első órában mégrosszabb), mellette fáradtság, napközben hosszabb olvasás után zsibbad a szemem/fejem. Gondoltam kell majd egy olvasó szemüveg.
Nem igazán értek hozzá, de nagyvonalakban amit mondtak az az, hogy túl jól látok (125%,még a 160% is majdnem ment), viszont ehhez iszonyat fókuszál és elfárad a szemem. Lerontotta a hölgy a szemem (valami motorikus cucc hogy kapcsoljon ki), és szép lassan utána beállította lencsével ezt a 125/160%-os állapotot.

Remélem jól/érthetően írtam :)


balazsbence
(senior tag)

Őszintén ezekre a tünetekre én inkább pl egy ocutears szemcseppet fröcskölnék napi 3-4*, és lehet elmúlik a panaszod. Ezekkel a dioptriákkal és az írásodból itt nekem az derül ki, hogy ők el akarnak neked adni. Ha elfárad a szemed az erőlködéstől akkor reggel ébredéskor kipihent szemmel éppen jól kellene látnod. Nem száraz a szemed? Vagy ég. Elég folyadékot iszol?
88 a születési éved?

[ Szerkesztve ]


falabu88
(aktív tag)

Igen, a születési. Sokat iszok, nincs egyéb panasz, szárazság, ilyesmi. Igazából mostanában tűnt fel az is, hogy pár éve még szinte a pixeleket láttam pl a telefon kijelzőjén most meg mosódik el minden (gondolom a napról napra romlás miatt nem vattem észre mennyit romlott pár év alatt). Próbaképpen fater 1,5-es olvasó szemüvegével jóval közelebbről is kristálytisztán látok, mint régen.


Mercutio_
(félisten)

A közellátó szemüvegekkel nekem az a bajom, hogy a viselése miatt a szemizom beáll fixen és így távolra se látok már olyan jól mióta használom, mert idő kell, hogy a szemizom "kiengedjen". (Én napi 8 órát ülök monitor előtt)
Ha a mobilt/újságot még tudod olvasni szemüveg nélkül és a képek részleteit is látod, szerintem még ne csináltass szemüveget.

Filléres egyen olvasó szemüveget akkor használj csak, ha rövid ideig van rá szükséged (árat megnézni, túrán valami táblát elolvasni), mivel azoknál nincs cilinder korrekció, ami úgy hallottam nem tesz jót a szemnek hosszú távon. (ha hülyeséget írok, remélem valami szaki majd kijavít)


falabu88
(aktív tag)

Igazából pont az a problémám, hogy megy az olvasás, csak már a telefont pl jóval távolabbról kell néznem, és a betűk is kicsit elmosódnak, nem teljesen élesek a kontúrok.
Olyan munkahelyem van, hogy sokszor 1-2 órát is megy a gép (cnc marós), és addig a telefonon fórumozok/olvasok stb. Na ilyenkor 10-20perc után is sokszor már érzem, hogy zsibbad a szemem/fejem..


krisz4b70
(aktív tag)

Sziasztok!
Van egy szemüvegem aminek a szárának a vége gumis anyagból van. Ez az anyag kb. fél évig bírja utána elkezd szétfoszlani. Eddig gariba cserélték de már lejárt úgyhogy újra nem fogják. Kerestem mindenfelé, hogy hol lehetne csak a szárat megvenni, de mindenhol azt mondták csak kompletten eladó. Van valami ötletetek, mivel lehetne ezt bevonni, hogy még kibírja fél-1 évig a szemüveg? Csak mert ezen kívül nincs semmi baja a keretnek és nagyon szeretem.

Köszi előre is! :))


Met
(nagyúr)
Blog

A garancia nem indul újra a cserével? :U
- zsugorcső
- ződsárga
- krokodilragasztó


krisz4b70
(aktív tag)

Részben az én hibám, kétszer már cserélték, viszont az utolsó alkalomról szóló papírt elkevertem. Nem akartam kardoskodni úgyis lassan csere lesz.
A zöldsárga kicsit feltűnő lenne, de a zsugorcső egész jó ötlet. Köszi a tippet! :D


Cs1csó
(félisten)

A zöldsárga (szigetelőszalag) nem lenne jó - szerintem - mert idővel a ragasztót engedne ki és a koszt is összeszedné.
+1 a zsugorcsőre, ha az anyagát megfelelőnek találod akkor pik-pakk "ráhevíted" és kész is, stabil, kb. mint ha műanyag lenne a szár.


betyarr
(veterán)

csak szemüveglencsét lehet rendelni az aliról? vagy csak kerettel együtt? nagyon nehezen szoktam találni keretet és nem merem azt is megrendelni, inkább itthon választanék keretet és belecsiszoltatnám egy optikában.


Met
(nagyúr)
Blog

Nyilván a zsugorcsőn kívül a másik két lehetőséget viccből írtam.
A ződsárga, tákolás hungarkimnak számít :)


Mercutio_
(félisten)

Itthon szerintem nem vállalják a hozott lencse keretbe csiszolását.
A lencsén realizált hasznot bukják és náluk a kockázat, ha bármi gond van :U

üzenetek