Szemüveges topik - Sport, életmód, utazás, egészség fórum

üzenetek

hozzászólások


Met
(nagyúr)
Blog

A meglévő keretbe a lencse cserére is húzzák a szájukat, a 300 forintos keretet nem tudják továbbadni 5000-ért.


betyarr
(veterán)

pedig pont arra gondoltam, hogy azzal fogok érvelni, hogy a keretet ott veszem és nyilván fizetem a becsiszolás díját.
hátha találok egy olyat, aki nem csak ~350k-ért (komplett multi szemcsi) hajlandó dolgozni, hanem megelékszik (tudomisén) 40e huf-al (keret+becsiszolás).


Met
(nagyúr)
Blog

Lehet hogy találsz.
De ha sérül a lencse akkor azt Neked kell újra megrendelni/fizetni és hasonló feltételek.


Cs1csó
(félisten)

Debrecenben van olyan bolt ahol elsősorban reparálásra rendezkedtek be, de máshol is lehet olyan ahol főleg javítanak, vagy bármi hasonlót vállalnak.

[ Szerkesztve ]


balazsbence
(senior tag)

Egy nem multi optikában nagy eséllyel ezt párszáz forintért kicserélik, valszeg nem ilyen gumi betétesre de ha jól van beállítva akkor okafogyottá is válik az a rész.


Zsolt1942
(friss újonc)

Sziasztok.Segítsèget szeretnèk kèrni.Ez most Hoya Vision Long Life szemüveglencse?Valaki használ ilyet? És mi a tapasztalata?Előre is köszönöm.

[ Szerkesztve ]


balazsbence
(senior tag)

Hvll csak a felületkezelés, de az. Aszférikus 1,67-es lencse


Zsolt1942
(friss újonc)

Köszönöm szèpen. :)


Dare2Live
(nagyúr)
Blog

Ezt röviden segítene nekem valaki értelmezni?
[link]
Köszönöm.

Első szemüvegemet csináltattam 8h ban monitoros munkavégzést csinálok egyre nehezebben látom a karaktereket, + könyv olvasással is kezdenek gondok lenni. Munkaszemüveget akartam jelezték, hogy van olyan ami munkaszemüveg és irodában távolabbra is jól látok, nem kell fel le raknom. Direkte rákérdeztem, hogy monitoros munkavégzéshez jó lesz e.
Megjött elöző héten a szemüvegem az a gondom vele, hogy közelre olvasó távolságra az alsó részével jól látok. De a felső részével csak ~1.5-2m tártytávolságtól lesz éles az meg baromi sok monitoros munkavégzéshez így igazából nem jó.
Jól gondolom, hogy ez el lett szurva és "közeli" munkavégzéshez szükséges monitoros szemüveget kellett volna kérnem/rendelnem?


Met
(nagyúr)
Blog

Adataid kitakarhattad volna :U
Engem nem zavar, de na.


erahurka
(félisten)
Blog

Tudtok ajánlani optikát ahol nagyon komolyan megnézik a szemet? Elvileg van ahol olyan felvételt is csinálnak róla amivel zöldhályogra utaló dolgokat is látni.


UHHH
(senior tag)

HVLL nagyon jó, javaslom. Van új is belőle, de az arany árával vetekszik.


Mr X
(veterán)
Blog

Urak, kérdésem lenne. Így 40 felett elkezdtek a betűk egyre kisebbek lenni. Voltam optikában szemvizsgálaton. El is készült a szemüvegem, +1 dioptriás, ha jól emlékszem. Olvasáshoz sokkal jobb, a betűtáblát is jobban láttam vele pár méterről. A kérdésem, hogy hordhatom folyamatosan, vagy csak olvasáshoz vegyem fel?

Távolra nem érzem, hogy gond lenne a látásommal, mondjuk közelre sem tünt fel, csak egyre nehezebben láttam a kis betűket.


Mercutio_
(félisten)

Szerintem csak amikor szükséges.


balazsbence
(senior tag)

Olvasót csak közelre!


Degeczi
(nagyúr)

Ha valóban csak olvasáshoz van rá szükséged, távolra csak ront az olvasószemüveg, ezért szoktak így fölötte átnézni amikor messzebbre kell :D

Én bő 10 éve, negyvenes éveim elején kezdtem még kisebb, 0.5 dioptriával olvasáshoz, akkor még nagyon zavaró volt távolra. Aztán 2-3 évente mindig picit erősebb kellett közelre, most 2.5, és közben már távolra is romlott annyit, h 1 dioptriás is fönnmaradhat esti vezetéshez, ott már javít :(
Szóval érdemes megőrizni a régit, még hasznos lehet.

[ Szerkesztve ]

üzenetek