VR topik (Oculus Rift, stb.) - Egyéb hardverek fórum

üzenetek

hozzászólások


Laby
(senior tag)

Srácok annyi Quest 3 találat van fórumon, összefoglalóba nem találtam semmit, úgyhogy valaki gyorsan össze tudná foglalni nekem ezekre a választ?!
Ha kábel akkor milyen kábel (csak szimulátorozáshoz, egyhelyben ülök), leginkább wifi-t írtok, de akkor milyen router kell hozzá (ez van most: ASUS RT-AC65P), hogy mire kell állítani a routert...stb? Van egyéb amire készülni kéne vásárlás előtt?


t72killer
(titán)
Blog

Eegenegen, pont ez a fránya apróbetűs rész érdekel. Pl a cuki apróság Amazon Eeero 6e pro-t vajon mennyire bírja hosszú távon a gyűrődést.

#60501: amennyire elvesztem a routerek világában (nekem újat kéne venni...) lehet nálam kábel lesz a vége...

[ Szerkesztve ]


Necc
(addikt)
Blog

Kábelből valami fonott/braided, 3m általában elég, de így lassan merülni fog.
Merülés elkerüléséhez power injektoros kábel kell.

Wifi esetén pedig dedikált router vagy AP kell, közel hozzád, amire más eszköz nem csatlakozhat!

Konkrétumot majd a tapasztaltabbak tudnak írni.


Raymond
(félisten)
Blog

A topic-ban vannak hosszutavu tapasztalatok (tobbnyire specifikus Asus modellek) es a VD Discord-on is van egy ajanlott lista. Ott tudod hogy mukodni fog. Random keresgelni nem tudsz, mert egyiknel se lesz a termekoldalon odairva hogy "hosszabb terheles alatt kohogni fogok".


t72killer
(titán)
Blog

Ilyen faék dolognál, pláne ha csak 1 eszközt szolgál ki mondjuk napi 3-4 órában, az ember elvárná, hogy hozza a ráírtakat.

Discord: jajjdejó, még egy telefonos regisztráció :W


proci985
(MODERÁTOR)
Blog

nalam eleg jol ment ugy, hogy a routeren logott mas is, igaz ket Asus XT8 (AX6600) van itthon meshben.

neztem egyebkent lehetne prioritizalni is, de arra meg nem volt szukseg.

[ Szerkesztve ]


fatal`
(titán)

AX routernél megy az, ha nem tényleg a legalja.

De 22-23 ezerért lehet kapni dedikált routert, ami teljesen jó. Egy jó, vékony kábel sem lesz olcsóbb, ha nem csak szimulátorozni kell. Utóbbi mehet egy párezer forintos kábelről is.


proci985
(MODERÁTOR)
Blog

Ja, gondoltam megjegyzem, hogy picit jobb routerekkel nincs problema es nem kell feleslegesen bonyolitani a rendszert. Tehat ha valakinek eleve van egy jobb mesh (mert massal nehez lefedni a hazat), akkor a Quest wifi integraciojat se kell tulgondolni.

De 22-23 ezerért lehet kapni dedikált routert, ami teljesen jó. Egy jó, vékony kábel sem lesz olcsóbb, ha nem csak szimulátorozni kell.
Ez igy igaz.


Raymond
(félisten)
Blog

Az olcso es ajanlott TP-Link C6 is birja egy darabig de aztan elkezd problemazni ugy hogy vannak elvetve akadasok, utanna minel surubben es a vegen kell neki egy hard reboot hogy eszhez terjen.


proci985
(MODERÁTOR)
Blog

:R

valszeg túlterhelődik. Anno CV1nél néztem, hogy mennyi adat ment át a szenzorokon, az tanulságos volt. Avagy az USB vezérlőt is be tudta térdeltetni.


Raymond
(félisten)
Blog

A Steam Link ha nem allitom manual-ra akkor Auto-n 350Mbps-ig felmegy es atlagban olyan 250-300Mbps kozott van a forgalom. Ez azert eleg hamar megfekteti a C6-ot. Az a 300Mbps is mar a hataron van amit meg akadas nelkul atvisz az 866-os AC kapcsolat, 350 felett mar slideshow van, meg a 320-330 ami megy talan fel percig aztan kezd akadozni. Szoval nem art egy jo 1200 vagy tobbet tudo ha kell az 400-500Mbps 264+ a szimekhez :)


t72killer
(titán)
Blog

Nálunk ez még gyerekcipőben jár (főleg mert a gyerekek még kicsik és nem vagyunk nagyfogyasztók :DDD ), úgyhogy a routert meg kéne venni. Újnak viszont már a wifi7es cuccokat nézegettem, de azok meg aranyárban vannak még, inkább veszek egy kábelt...

[ Szerkesztve ]


proci985
(MODERÁTOR)
Blog

jaja

nekem mondjuk lefedettseg miatt kellett elsosorban a router, aztan kb megvettem azt, ami meg belefert a kb 400 euros budgetembe.

a netem nekem kb ilyen gyors, es birja a router ha ki is hasznalom.

t72killer: az elokertemben nem volt megfelelo a vetel es a projektorvaszon elegge learnyekolja az AV setupot, plusz a jacuzziban filmezni szoktam. aztan konstataltam a Quest2vel, hogy oke, ez megsem volt problema.

wifi7 tenyleg nagyon draga meg.


Laby
(senior tag)

Akkor ha jól jöttek le az infók, akkor egyszerűbb nekem egy kábelre költeni (ha tényleg csak szimulátorozok, márpedig tényleg).

Egyébként ha lenne dedikált wifi-s routerem 20-25 ezres befektetés lenne, és az ténylegesen tudja már akadásmentesen küldeni az infót a szemüvegnek nagy felbontásban, nagy képfrissítéssel legyen az játék vagy film? Már tart ott a wifi-s technológia hogy rövid időnként se jöjjön elő 1-1 pillanatra szakadás?


t72killer
(titán)
Blog

Nálunk a kertben nemigazán van netfogyasztás: ha esik eszünk ágában sincs kimenni, arra a pár percre meg, amikor nem, felesleges :DDD . Idén esélyesen költözünk, azért se rohannék hálózatfejlesztésbe, mert ugye másik házban ez totál másképp nézhet ki. Sajna a wifi 6E-t, amibe már belecsepegtették a nekünk nagyonis érdekes 6GHz-et is igencsak módjával adagolják, érdemi sebességű itthoni fájlmozgatásokhoz én már ezalá nem fogom adni. A pórázról én őszintén nem olvastam még olyat, hogy képminőségben hátrányban lenne, esetleg keresek C-to-C változatot, mert az alaplapi (Prime x299-A) csatik közül nekem ez a leggyorsabb.

[ Szerkesztve ]


proci985
(MODERÁTOR)
Blog

ja, itt neha jo ido is van :DDD. meg pl a grillnel nem art, ha a homero wifije is megtalalja a jelet. mondom ezt ugy, hogy ejjel erre meg fagy most is.

kabelt azert nem akarsz PCre, mert barmit csinalsz, zavaro. ez a hatalmas bonusz. anno a topikban volt, aki 300 eurot fizetett a wireless repeaterert, szoval a Quest2nek ez a tenyleg hatalmas dobasa.

[ Szerkesztve ]


t72killer
(titán)
Blog

Nekem mondjuk 90% mozi, 10% játék lenne a felhasználás, futópadot nem terveztem alá egyelőre :))


a2d2
(addikt)
Blog

Jaa, akkor először szerintem próbálj meg megnézni egy filmet rajta mielőtt áttervezed a hálózatot mert lehet nagyon hamar visszaküldés lesz belőle. Ebből a pénzből kijön egy használt projektor + vászon kombó is ami fényévekkel kellemesebb.


Necc
(addikt)
Blog

"Már tart ott a wifi-s technológia hogy rövid időnként se jöjjön elő 1-1 pillanatra szakadás?"

Anno volt szerencsém összefutni az egyik mérnökkel aki az IEEE-nek dolgozik, és a 802.11 szabványok kidolgozásában vesz részt, és el tudtam vele beszélgetni egy kicsit a wifiről.

tl;dr: wifi 6 tervezéséig (ideértve 6E -t is) nem is gondoltak ilyenekre tervezéskor, lagspike lesz, bármit csinálsz. Fix csatorna, roaming tiltása nagyon sokat segít.

Egy amerikai srác aki SOHO wifik professzionális kiépítésére szakosodott, nagyon jól összefoglalta a témát: [link]


Hiei555
(tag)

Hát szerintem igen ès ez mindenkèppen előny a többi vr headsethez kèpest. Szerintem többen használják itt a fórumon is wifisen mint kábellel. Persze a szimulátorhoz mindegy oda elfèr a kábel is de hogyha kardozni kell meg mozogni èn mindenkèppen a wifit preferálnám. De ez csak az èn vèlemènyem. Nekem egy asus ax 55 van 20k volt de ahogy nèzegettem a kábeleket azok sem voltak olcsóbbak főleg ami spèci szoval bepróbáltam ezt a routert inkább.

üzenetek