VR topik (Oculus Rift, stb.) - Egyéb hardverek fórum

üzenetek

hozzászólások


Raymond
(félisten)
Blog

"Kiváncsi leszek mit hoz ki az ASUS meg a Lenovo."

Gondolom Qualcomm ref design sajat muanyagban. Es persze dragan mert a Store-bol nincs penzuk igy az lesz mint a Steam Deck vs ROG Ally vagy Legion Go eseteben. Remelhetoleg legalabb fejpant normalis lesz rajta, mindkettonek van tapasztalata a WMR idokbol es a Lenovo-nal a Rift S-bol is.


t72killer
(titán)
Blog

A Q3-nak azért elég nehéz mecsípni az árát konkurrenciaoldalról, ha minőségi terméket akarsz. Ezt nagyon jól betalálta a Meta, 380 fontért új dobozosat kapni nálunk (igaz, ebay), ezt csak nagy tömegben sorozatgyártott ÉS vásárolt, középre belőtt minőségű termékkel lehet kihozni.


gulasoft
(őstag)

Mit csinálna? Leszerződnek a qualcommal és ugyan azt a xr2-es chipet körülrakják saját kijelzőkkel meg pancake lencsével oszt ágyesz bugyesz. Ezért mondtam az xr2 megjelenésekor, hogy ezzel gyakorlatilag bárki építhet egy vr fejszettet, és lám....


Hiei555
(tag)

Hogy èrted hogy tud wireless PCVr-t, a quest3 is tud nem? A display portot èrtem az nincs rajta most de wireless pcvr van nem?


a2d2
(addikt)
Blog

Gondolom a hangsúly az ÉS-en volt. Én nehezen tudom elképzelni hogy a közeljövőben kijöjjön egy ilyen termék ami egy DP-vel veri a Q3-at úgy hogy közben árban és minőségben a szintjén marad.


fatal`
(titán)

Van, ezért írtam, hogy és, ha kiadnak egy csak kábelest az nem jó :) Elvagyok a DP nélkül abszolút, de szimulátorozáshoz jó lenne :)

Mondjuk 700 euroért venném. De valószínű, hogy nem lesz ilyen


t72killer
(titán)
Blog

SzVSz már a quest 3 is kerülne 700ba a jelenlegi hardwer mellett, ha nem lenne ennyire tömegtermék.


icemad
(nagyúr)
Blog

Sziasztok. Tök amatőr kérdésem lenne, mégsem találtam róla hivatalos infót. Szóval a Quest+ előfizetésnél mikor van a fordulónap? Minden hónap első napján?


Sanraith
(aktív tag)

Ahogy nézem új játékot a hónap első napján raknak bele, fizetni pedig azon a napon kell amelyiken elindítottad az előfizetést.


Danecay
(őstag)

Én mondjuk nem olvastam, de lehet, hogy csak átsiklottam felette, ezért kérdeztem rá, hogy volt e már. És ez alatt, nem az Apple VR eszközére gondoltam, hanem arra, hogy a Meta Quest szoftver licenszelhetővé válik más gyártók számára, ugyanakkor át is nevezik Horizon OS-re, és, hogy már 2 olyan gyártó is van akikről tudni lehet, hogy készítik az ezen az együttműködésen alapuló VR headset-jeiket.
Az Apple Vision Pro már lerágott csont. Kb. 2 hétig tartott a szenzáció.

#60535 Márton Nem tudok róla, de ha mégis az, akkor mentségemre szóljon, hogy linkeltem más forrást is :) Először nekem az O***o cikkét dobta fel a Google hírek.


Necc
(addikt)
Blog

Mit értesz minimálisan drágább alatt?
Vive Pro 2-t rendszeressen leárazzák, év végén ~400K -ért is bezsebelhető volt, magyar garanciával.
Alapból DP 1.4a kell neki, és a wireless modul +értelmes kontroller hozzá a másik vesédbe fog csak kerülni :DDD
Cserébe nem wifi szabványú random lagspike-okkal (hirtelen nem ugrik be a vezeték nélküli szabvány neve amit használ).

Ott van még a Valve Index, ami kora ellenére még mindig az egyik legjobb moduláris (bázisállomásos) VR Kit, úgyszintén 1000 euróért + feláras wireless modul, de ez utóbbit nem ismrem.


Raymond
(félisten)
Blog

A Pico Neo3 Link ilyen, csak hat az gyakorlatilag egy Q2 am tud DP-t. A P4-bol sajnos kisporoltak, vagyis inkabb direkt nem raktak bele hogy menjen a standalone Store. Volt/van is emiatt siras (jogosan), de ez van. A SoC tudja (mindegy hogy Q2, P3, P4 vagy Q3), csak hianyzik az a minimalis hardware az alaplaprol es a szoftver is. Ahogy tudom a P3 Link-en is kell futnia a gyaro szoftvernek hogy menjen a DP-s kapcsolat is igy ha a Horizon OS-be ezt nem rakja a Meta bele akkor az Asus vagy a Lenovo nem sokat csinalhat. Vagyis csinalhat sajat megoldast. Majd meglatjuk, elmeletileg az iden jonnek a cuccok.


icemad
(nagyúr)
Blog

Köszi, akkor jól gondoltam, hogy hónap első napja. 👍
Fizetés az igazából mindegy, mert éveset vettem.


gulasoft
(őstag)

Ja volt a hír, hogy 700.000-et akartak gyártani idén, ezt most levitték 400.000-re mert a nagyon kevés fogy. Nem is értem, hiszen csak 3500$ ! (6 quest3 ára)


fatal`
(titán)

Írtam, hogy nem feltétlen minimális, de mondjuk €700-ig.

Nem veszek már headsetet fresnel lencsével, a Valve indexhez ráadásul hivatalos wireless modul sincs és minden szempontból hatszor elavult, rohadt drágán.

A szabvány, amit kerestél a WiGiG.

@Raymond Tudom, ha a P4-en lett volna DP, akkor vettem volna.

Kérdés, hogy mit ért a Meta azalatt, hogy megnyitja az OS-t, mert ha az Androidhoz hasonlóan a gyártó is módosíthat rajta, akkor akár meg is léphetik. Meglátjuk, azért nem túl sok reményt fűzök hozzá :)


Raymond
(félisten)
Blog

Szerintem ez a bejelentes nem azt jeleti hogy modosithatnak rajta (OS) csak azt hogy megkapjak. Valami uzleti megallapodas persze biztos van/lesz a cegek kozott hogy az Asus vagy a Lenovo lasson penzt a hardveren kivul is.


vaakuum
(addikt)

Összefoglaló 1-es pontból a Quest 3 azért maradt ki, mert nem jelent még meg (21-es pont szerint már de), vagy nem hozta az elvárt teljesítményszintet, esetleg nem jó a támogatottsága, vagy a használhatósága?
Bocsánat a tudatlanságért, évente nézek rá kb. a témára, hogy esetleg elkezdjek-e gondolkodni a beszálláson.


a2d2
(addikt)
Blog

Ja, szarul sikerült sajnos. Mi is próbálunk szabadulni tőle de nem kell egyszerűen senkinek.


vaakuum
(addikt)

Azért vagyok értetlen, mert egyébként meg az első keresések között ilyen találatokat hoz,
[link] vagy [link] , amik szerint meg jobb, mint a 2-es :F


ribizly
(veterán)
Blog

Az akkuidot leszamitva szamomra minden tekintetben elorelepes a Quest 3 a 2-hoz kepest.

üzenetek