Adobe Photoshop - OS, alkalmazások fórum

üzenetek

hozzászólások


rwin5
(őstag)

Mikor az adott Path-t kijelölöm Ctrl + klikk-kel, hogy lehet megváltoztatni, hogyha azt akarom, hogy aktívvá váljon az a terület ami a Path-on KÍVÜL kijelölt rész és a path legyen semleges?

Nem ugrik be, és kezdek a kiégés szintjére eljutni, a hetem nagyon hosszú volt és kicsit zizi az agyam.

#28780updog: lényeg, hogy megjavult. :C

[ Szerkesztve ]


Dluinet
(nagyúr)
Blog

Ha jól értem megakarod fordítani a kijelölést.
Ha igen:
Ctrl+Shift+i


rwin5
(őstag)

Igen, Aa, de király vagy, nagyon köszönöm! :R :R :R


rwin5
(őstag)

Ti milyen monitort használtok?
Googlén olvasgatok a témában, ilyen általános kulcsszavak alapján, hogy Best monitors for photo editing, de mikor egy konkrét monitornak utánaolvasok, akkor meg elég sok negatívat is olvasok róla.
Van valakinek bevált típus? A mostanimnak nem túl jók a színmegjelenítései, vagy be kellene konfigurálni nem tudom. De nézem az oledes iphone-omon a végeredményt és totál nem olyan, mint a gépen volt.


Dluinet
(nagyúr)
Blog

oaziscomputer-t felhívod és megbeszéled velük az igényeidet.


rwin5
(őstag)

Köszi, jövő héten intézem :R


Taci
(addikt)

Mi a cél? Hol szeretnéd színhelyesen viszont látni a fotóidat? Saját kijelzőn, vagy neten, saját weboldalon, közösségi médiában? Mert ettől (is) függ, hogy mire van szükség.

Én amúgy három különböző monitoron (+ mobil) mindenhol különböző színeket kapok, pedig ebből kettő kalibrált kijelző. Plusz nyomtatásban egy újabb változatot. Szóval pontosan ugyanazt jó eséllyel nem fogod visszakapni. (Vagy nálam megy félre valami. :D )


rwin5
(őstag)

A saját monitoromon megy félre valami valószínű.
Teljesen "jó" ahogy kinéz monitoron, majd mikor mentem és elküldöm magamnak messengeren, hogy telefonon meg tudjam nézni, ott már sokkal sötétebb a kép, pl a piros inkább bordónak hat.
A múltkor képernyőmegosztásba mutattam a munkámat és ott is szóvá tették, hogy kicsit túlzottak a színek, akkor még nem értettem, hogy miért. Aztán leesett, hogy valószínű az én monitorom nem jeleníti meg helyesen.


rwin5
(őstag)

Ma minimálisat tudtam rajta javítani, így az eddigi munkáim nem teljesen tökéletesek :DDD De szerencsére ezek még csak szárnypróbálgatások.

#28785Dluinet: beszéltem velük, foglalkoznak kalibrálással is, a monitorvásárlással egybekötve elvégzik rajta :C

ajánlottak 2 db 27 inches monitort, szerintetek ekkora elég vagy érdemes volna még nagyobba gondolkodni? A jelenlegim 24-es, de ezt sokszor picinek érzem.


Dluinet
(nagyúr)
Blog

Ennek csak a pénztárcád szab határt.
Én a 28-30-as kijelzőket preferálom. A 27 már jó lehet, nekem a minimum.


rwin5
(őstag)

Nézelődöm még akkor, mert hosszabb időre fektetnék bele. Az oázis mindenesetre jó tipp volt, mert kalibrálják is egy körben, tehát nem kell vásárlás után visszavinni, hanem már úgy küldik a dobozban.


kuyarashi
(őstag)

Mindig visszatérő téma, hogy ez a kalibrálás releváns-e.
A te videokártyáddal mások lesznek az árnyalatok a monitoron, így a profilozás épp a lényegét, a színhelyességet veszíti el. Ha a monitort "hardveresen" állítják be, akkor az, önmagában színhelyesen lesz, de még akkor is ott a VGA. Ráadásul a hardveres kalibrálás csak nagyon kevés monitornál érhető el.


Dluinet
(nagyúr)
Blog

Mivel a digitális analóg átalakítás a monitortban megy végbe, ezért független a videó kártyától.
Régi analóg jelnél volt szükség a videó kártyára a kalibráláshoz.


kuyarashi
(őstag)

Nem látom át, de értem amit mondasz. Azt nem vágom, hogy miért volt ez mindig is téma az elmúlt években. Analóg csatlakozást már viszonylag régóta nem használunk, illetve ritka.


pruzsi
(őstag)

Áldás ,Békesség!

Új monitort vásároltam és ha a freesync be van kapcsolva akkor a képeket mozgatására villódzik a monitor illetve közelétíés távolításánl még a jelet is elveszíti :D

Egyéb területen nincs pobléma.

[link]

Ez alapján csak a sync ki kapcsolása vált be

[link]

valaki ismer valamilyen trükköt?


rwin5
(őstag)

Szia,

Ötletem nincs, de láttam már hasonlót ott a felbontás ugrált fel-alá, de a megoldást nem tudom.
Ne vedd kötekedésnek, mert nem annak szánom. Ha megvan az elállás joga én visszaküldeném és keresnék másik monitort, ennyi "nyűgöt" nem ér.
Persze, te döntésed.


pruzsi
(őstag)

Most ddu val legyalúltam újra minden, görgetésnél photoshopban már nem veszíti el a jelet :D de a villódzás maradt
játékkal is megnéztem ott is van villódzás világosabb helyeken

ha nincs freesync bekapcsolva akkor jó.

Eléggé tele van a net hogy sokaknak van ilyen hiba.


rwin5
(őstag)

iMac mennyire lehet jó Photoshop-ra? Gépvásárlás előtt állok, és a kompaktsága miatt gondolkozok, hogy inkább asztali gép helyett azt veszek magamnak. Anno az oktatóm az nagyon dicsérte, de szerintem ő apple fan lehet, de lehet rákérdezek majd nála.

Nyáron költözök új lakásba, és később tervben van, hogy visszaköltözöm Budapestre újra, és ha nem kéne hurcolásznom egy gépházat és külön gépet, akkor emiatt iMac mellé raknám le a voksot.


Taci
(addikt)

Az attól függ, mikor, milyen CPU-val. Én M1 alá már nem mennék. Plusz a 8GB RAM is hamar el tud fogyni. Ha új gépet vennék, akkor M2 és 16GB lenne az alap - csak hát az almánál drágán mérik.
Viszont én nem vennék iMac-et - bár ez egyéni preferencia. Nem szeretem, ha ennyire egybe van építve minden, mert ha egy dolog tönkremegy, több másikat "vihet magával". (De persze jó eséllyel semmi baja nem lesz semminek - de azért megéri utánaolvasni.) Inkább Mac Mini + egy megfelelő monitor. Vagy Macbook + külső monitor. De ez csak számomra.


rwin5
(őstag)

Teljesen egyezik a véleményünk, emiatt tartok én is a Mac-től, most sokat olvasgattam a témának.
Ha költözés szempontból figyelembe veszem, akkor nekem jó ötletnek tűnik, de elég borsos az ára, ami nem alapgép.

A monitorról viszont azt olvastam, hogy elég jó a megjelenítése, emiatt is vonzó. Plusz munkagépet akarok vásárolni, szóval az nem ront a helyzetén, hogy nem lehet rajta játszani, mert ha PC lesz azon se fogok.

üzenetek