Akvarisztika - Technika, hobbi, otthon fórum

üzenetek

hozzászólások


bringasisti
(őstag)

Ennek a megoldásnak hatalmas hátránya a tisztítás! Mikor veszed ki a koszos szűrőközeget bármi legyen az, a szar egyik fele a halakhoz másik fele a szőnyegre folyik


bajtokarpi
(senior tag)

Köszönöm válaszodat. Na most ez nem egy nagy akvárium 30x30x35-ös. Az akvárium méretéhez képest ez a hátsó "szűrőtartály" szerintem több, mint elég. Ezt nem kell hetente tisztítani, de szerintem még havonta sem.

[ Szerkesztve ]


Silentfrog
(veterán)
Blog

Annyira pici ez az akvárium. Nem lenne jobb megoldás kivenni ezt a szűrőcsodát és egy egyszerű belső szűrőt tenni bele?
Ha ha koszolódik elég érdekesen fog kinézni az akvárium / Mind ha egy üveg mögé rakott nyilvános wc lenne :DDD /
Ráadásul leírta bringasisti , hogy tisztítani is nehéz.


myk74
(senior tag)
Blog

Nekem volt ilyen akváriumom.Szűrő tisztítását baromi egyszerüen megoldottam.2 nagyobb tapadó koronggal lezártam a 2 nyílást, a szűrőközegeket(nekem szivacs és valami zeolit féleség volt) egy kancsóba átpakoltam ,víz leszív onnan,és nem volt több vízcsepp a padlón mint egy belső szűrő takaritásánál.Bár nekem fekete plexi lap takarta a trutyi látványát.Nekem kisebb motor volt benne ,nem feszült benne egyáltalán.Gondolom nem egészséges ha passzos a motor a rekeszbe.

[ Szerkesztve ]


bajtokarpi
(senior tag)

Szia!

Köszi, valóban én is hasonlóképpen gondoltam a takarítást. Nekem is van plexi, ami eltakarja a szűrőközeget, és így nem lesz wc fílingje :-).

Köszönöm


Silentfrog
(veterán)
Blog

Küldtem privát üzenetet,a segítségedet kérném ivadékhal ügybe, ma köptettem ki egy rakás Astatotilapia aeneocolort! ;)


bringasisti
(őstag)

Voot válasz


Silentfrog
(veterán)
Blog

Köszi, sokat segítettél! :R


havri1
(félisten)

Hogy a fenébe tegyeb az akvárium mögé a posztert, hogy a poszter és az üveglap közé ne kússzon be a víz?
Van egy pereme a tetőnek, az és az üveg közé csúsztatom be, de gyakorlatilag egyből folyik közé a víz, és undorító látvány szemből.
Próbáltam már leragasztani a tetejét, 1 napig bírja, és máris közötte a víz.
Viszont ha nincs bent a poszter, sose folyik a víz, tehát nem értem.
:Y :F


turbulencia8
(őstag)

Nem kell valakinek ingyen 8 to, ugy kb. fel szatyornyi kulonfele anubias? Hely: Bp. Zuglo vasutallomas. Erd.: privatban, hetfonel tovabb nem akarom tartogatni. Udv


bringasisti
(őstag)

Nem tudom milyen posztert használsz, de az üvegposztert azt úgy rakják fel hogy mosogatószeres vízzel nedvesítik az üveget, ráhelyezik a posztert és egy rugalmas műanyag lapocska élével a levegőt kivasalják bentről kifelé simítással /bankkártya/

[ Szerkesztve ]


havri1
(félisten)

Műanyag, szóval biztosan állja a vizet.
Akkor ez lesz a megoldás, holnap megpróbálom, köszi.


turbulencia8
(őstag)

Rakd egy picit lentebb a posztert, hogy a kondenzviz ne arra csopogjon, hanem vissza a medencebe.


bajtokarpi
(senior tag)

Szia!

Pontosan el tudnád magyarázni, hogy ez a levegős módszer, hogy működik, és mik kellenek hozzá? Nem láttam még ilyen megoldású szűrést.

Köszi


turbulencia8
(őstag)

Amúgy a növényeim "elkeltek". Megosztom a ritkítás okát: akvapóniává alakítottam az akváriumot, az eddigi kevéske algáktól is örökre elbúcsúzok (pedig nem szoktam vizet cserélni). Az esti kép nem a legjobb, a falon van két függőleges neon a futóka fényellátására.

Ha lesz időm, majd írok blogot erről, iszonyat jól szórakoztam a mini gépészettel.


Silentfrog
(veterán)
Blog

Gondolom megizzadsz mire kivarázsolod onnan a külső szűrőt tisztításkor! :DDD


bringasisti
(őstag)


Mikor még nem volt motoros szűrés akkor levegővel szűrtünk. Most már csak kis ivadék medencében és a nagykerek használják. A képen látható elven működik, egy perforált cscsövet beleteszel a rekeszbe és körbeöntöd zúzalékkal szivaccsal. Ha nagy a terhelése a medencének akkor olyan mennyíségű levegőt kell használni aminek az előállítása / korábban beraktam egy kompresszor képet / drágább mint egy motoros szűrő. Lakásban elviselhetetlenül hangos


turbulencia8
(őstag)

A kanape konnyen elhuzhato, egyszeru hangszigeteles/csillapitas miatt raktam a sarokba a szurot, kb. negy havonta nyulok hozza mostansag.


bajtokarpi
(senior tag)

Köszönöm a segítségedet!!! Így már világos. Megcsináltam különben a szivattyús megoldással, de az egyik nem volt képes keresztül mozgatni a szűrőközegen a vizet, a másikkal meg az a bibi, hogy szerintem túl erős, mert a szűrőrekeszek kb. 30%-ából kiszívja a vizet (itt mondjuk látni, hogy milyen szépen beszívja az akváriumból a vizet, ami gyönyörűen keresztülhalad a szűrőközegen).

Köszi


opr
(veterán)

Tud valaki a XI.kerületben Móricz, Kosztolányi környékén értelmes árakkal operáló kisállatboltot? :)

Érkezett a házhoz vészhelyzeti jelleggel egy 4 éves ékszerteknős, és szegény perpill elég mostoha körülmények között él (50l akvárium, egy kilépő, a vízhőmérsékletet analóg módon szabályozzuk, stb).

A lényeg, hogy szeretnék neki élhetőbb körülményeket teremteni, lehetőleg még ma, mert holnap maló miatt nem akarom így hagyni egész napra szegényt.
Szóval, teknőscuccokat is forgalmazó (vitamincsepp, vízmelegítő, víztisztító, kavics, esetleg valami gaz, élelemnek alkalmas élőhal, stb) boltot keresnék, ami nyitva is van vasárnap.

Előre is köszönöm a segítséget! :R

[ Szerkesztve ]

üzenetek