Akvarisztika - Technika, hobbi, otthon fórum

üzenetek

hozzászólások


bringasisti
(őstag)

Hengermalom Budafoki sarok, de az árak az egekben!


bringasisti
(őstag)

Este 8 ig tuti de lehet hogy 22 ig


havri1
(félisten)

Na, ma nekiálltam, ilyen lett:

Dropbox link

[ Szerkesztve ]


bringasisti
(őstag)

Szép lett. Ott vetted?


havri1
(félisten)

Köszi, hol? :DDD
Nem én voltam abban a boltban.


bringasisti
(őstag)

Fáradt vagyok + vizet cserélek


havri1
(félisten)

Az hálás..Én is nemrég estem túl rajta.


opr
(veterán)

Igen, a Fressnapf-ot ismerem sajnos, pont ezért céloznék a kisebb boltokra, csak azok valahogy se google, se sehol nem lehet rendesen megtalálni őket :(


bringasisti
(őstag)

Ott a közelben volt a Kosztolányin a Zsilinszky boltja amit a Pasa csinált de már nincs. A nagykerek mindenkit bekebeleztek. Esetleg a Böszörményi közepe?

[ Szerkesztve ]


SSJmeszes
(senior tag)

Szép lett.:))
Látom az ültetés is sikerült végül.


havri1
(félisten)

Köszi! Csak próbálkozom, csak kisül belőle valami.
Igazából nem mertem megvagdosni a gyökerét, mert borzasztó törékenynek tűnik.
Vettem még egy zsák kavicsot, és most jó vastagon van mindenhol :DDD

Guppik persze lefialtak megint, gyerekek meg kihalászták őket, így van megint pár hétig egy szép haló a vízben..

Ha a növények kihúznak 1 hónapot, akkor veszek még, és likvidálom a műnövényeket, sokkal szebb így az akvárium élővel ;]

[ Szerkesztve ]


mdk01
(addikt)

Ha a növények kihúznak 1 hónapot, akkor veszek még, és likvidálom a műnövényeket, sokkal szebb így az akvárium élővel ;]

Ha kitanulod melyiknek mire van szüksége akkor megfognak maradni.


havri1
(félisten)

Az a baj, nem tudom honnan tunuljam ki.
Fény minden mennyiségben gondolom. Ahol vettem, ott azt mondták, nem kell tápszer, ők vegyszermentesen tartanak mindent, állot víz, sűrű csere kis akváriumban.
De tápszer csak kéne nekik valami, itt is olvastam..


mdk01
(addikt)

Úgy tudod kitanulni, hogy elkezdesz olvasni. Elolvasol mindent amit a neten találsz ezzel kapcsolataban akkor jól össze zavarodsz, hogy ez milyen bonyolult meg hogy hol ezt mondják hol azt. Ez után nem adod fel és tovább olvasol esetenként akár ugyanazt többször is majd kérdezel és elkezded gyakorolni a növényeiden.
Ezek után tovább olvasol, megint kérdezel és csinálod tovább míg a végén tök profi leszel. :)
Ennyi a trükkje semmi több. :)

Táp az kell de az egész akváriumot egy egységként kell kezelni mert minden mindennel összefügg(fény,hal, növény mennyiség, víz minőség stb.)és inncs két egyforma akvárium, tehát nem igazán lehet okosat mondani e téren csak nagyjából tud mindenki segíteni és az hogy neked mi lesz jó azt neked kell kitapasztalni.


turbulencia8
(őstag)

Szerintem a szennyvíztisztítás alapjainál kellene kezdenie az olvasást, a nitrifikácó és a denitrifikáció fogalmával, ahol rájönne, hogy az átlag akvaristának miért fontos a vízcsere (külső szűrő és biológiai töltet ellenére). Szerencsémre gépészkaron ezeket tanították.


HTCX715
(tag)

Sziasztok!
Baj van fogynak a neonhalaim!
1.probléma: állandóan bemásznak a belső szürőm mögé!!!(átmatricázott eheim pickup 2008) A szürő tappancsal van fent a falon, de se az ancik se a géb se a redek nem mennek mögé pedig beférnének. A redek miatt egy női harisnya van ráhúzva és emikatt mégjobban beszorulnak. Egyedül kijönni nemtudnak az erős tappancs miatt leszedni nehéz mert félek, hogy eltörik az üveg. Ha még időben észre veszem őket és kiszedem akkor is maradandóan károsodnak elferdül a gerincük furán úsznak. A úsznak akkor sokszor csak a kavicsig. Ma kettőt szedtem ki!!!!!
2.probléma: eleinte visszaengedtem a kiszedetteket ezért nem vagyok benne biztos, hogy minden furán úszót a szúrő mögül vettem ki.(most egy furán úszót láttam ment a "karanténba")
3.probléma: Ma találtam egy kis neon halat(fiú) aminek fekete a körvonala, sovány, nem eszik, és valószínűleg a többiek összecsipkették mert elég szar állapotba van! Ment a karanténba 3.-ként!!!!!!
4.probléma: A medencét amit karanténnak hívok nem igazán karantén mert egy zebra morgó harcsának lett felállítva amit nemsoká elajándékozok ezért nincs aljzata, világítása, szűrése csak 2 anubias van benne és attól félek, hogy ha elpusztulnak a neonok akkor megeszi őket a harcsa.
Egyenlőre tanácstalan vagyok, hogy mit tegyek ugyanis valószínűleg egy fiatal ancim is eltűnt nemrég mert nemtalálom(a testét se, DE amikor eltűnt akkor még volt egy elég testtes morgó harcsa az akváriumban aki lehet, hogy besegített eltűntetni)
Egyenlőre kétségbe vagyok esve MINDEN segítségnek örülök!! HTCX715


farkas26
(tag)
Blog

Küldj képet a szűrő elhelyezéséről,és a karanténban lévő neonokról.


mdk01
(addikt)

Igen, ezekkel együtt gondoltam, mert így komplett a dolog. Sokrétű tudást igényel ha vki tudatosan akar növényezni/akvarizálni nem pedig úgy hogy "mert azt mondták".


havri1
(félisten)

Nekem is néha előfordul, hogy 1-1 neon bemászik a szivacs és az üveg közé, és ott elhal..
Szvsz ez valami betegség, nem véletlen bújik el :(

Köszi a tanácsokat a növényekkel. Egyelőre nem dinpolmázni szeretnék, csak tartani őket :DDD

[ Szerkesztve ]


turbulencia8
(őstag)

A belso szuro alkalmas arra, hogy tapadokorong helyett egy lehasznalt uvegsurolo magnesparral rogzitsd valamelyik oldalfalhoz?
Amugy a sima neonhal nem hosszu eletu, a voros neon sokkal tovabb el.

üzenetek