Akvarisztika - Technika, hobbi, otthon fórum

üzenetek

hozzászólások


HTCX715
(tag)

Sziasztok!
Baj van fogynak a neonhalaim!
1.probléma: állandóan bemásznak a belső szürőm mögé!!!(átmatricázott eheim pickup 2008) A szürő tappancsal van fent a falon, de se az ancik se a géb se a redek nem mennek mögé pedig beférnének. A redek miatt egy női harisnya van ráhúzva és emikatt mégjobban beszorulnak. Egyedül kijönni nemtudnak az erős tappancs miatt leszedni nehéz mert félek, hogy eltörik az üveg. Ha még időben észre veszem őket és kiszedem akkor is maradandóan károsodnak elferdül a gerincük furán úsznak. A úsznak akkor sokszor csak a kavicsig. Ma kettőt szedtem ki!!!!!
2.probléma: eleinte visszaengedtem a kiszedetteket ezért nem vagyok benne biztos, hogy minden furán úszót a szúrő mögül vettem ki.(most egy furán úszót láttam ment a "karanténba")
3.probléma: Ma találtam egy kis neon halat(fiú) aminek fekete a körvonala, sovány, nem eszik, és valószínűleg a többiek összecsipkették mert elég szar állapotba van! Ment a karanténba 3.-ként!!!!!!
4.probléma: A medencét amit karanténnak hívok nem igazán karantén mert egy zebra morgó harcsának lett felállítva amit nemsoká elajándékozok ezért nincs aljzata, világítása, szűrése csak 2 anubias van benne és attól félek, hogy ha elpusztulnak a neonok akkor megeszi őket a harcsa.
Egyenlőre tanácstalan vagyok, hogy mit tegyek ugyanis valószínűleg egy fiatal ancim is eltűnt nemrég mert nemtalálom(a testét se, DE amikor eltűnt akkor még volt egy elég testtes morgó harcsa az akváriumban aki lehet, hogy besegített eltűntetni)
Egyenlőre kétségbe vagyok esve MINDEN segítségnek örülök!! HTCX715

üzenetek