Akvarisztika - Technika, hobbi, otthon fórum

üzenetek

hozzászólások


flegga92
(senior tag)

Sziasztok!

Szeretnék egy kis segítséget kérni tőletek. Ha minden jól megy, holnap sikerül összerakni az akváriumomat. Használtan vettem, 112l aki gyári tetővel, Tetratec EX700 szűrővel, fűtővel, levegőztetővel.
Első kérdésem a szűrőre vonatkozik. Az eladó ilyen sorrendben használta a tölteteket. Alul: Kínai kerámia, aztán szintén kínai kerámia lávakővel(?) és ilyen barna bogyókkal (nem tudtam kideríteni mi ez), e felett kevés lávakő, legfelül pedig perlonvatta. Én a következőképp állítanám össze: Alulról marad a kínai kerámia, felé vettem Siporaxot, e felett a lávakő a bogyókkal felül pedig a perlonvatta. Ez így jó lesz? Illetve minden kosár tetején nagy lyukú fekete szivacs van.
A szűrőhöz adott gyári szívóág egyik tömítése sajnos el volt szakadva, és a kedves eladó úgy rakta össze valamikor, majd amikor szétszedtem szétepedt a cső. Vettem az SKF-be tömítést a csövet pedig önhegedő szalaggal betekertem. Kicsit belelógna majd a vízbe ez nem lesz baj?
Az esőztető része is hiányzik sajnos, ezt mivel lehetne egyszerűen pótolni? Az idomok megvannak, maga a cső hiányzik.

Milyen halakat tudnátok ajánlani bele? Inkább sok kisebb méretűeket szeretnék. Szeretnék kezdésnek 3-4 növényt is belerakni, ebből mit ajánlotok?

üzenetek