Amazon - Hálózat, szolgáltatók fórum

Hirdetés

üzenetek

hozzászólások


LuckyL
(őstag)

ja, értem, gondolom akkor a "com" dhl express, a "de" pedig sima dhl címkét ad
az utobbit sztem csak postán lehet feladni automatánál nemigen


-=RelakS=-
(veterán)

Nem tudom, hogy milyen vonalkódok vannak rajta. Gondolom az Alzabox nem fogadja el, ha nem postázható rajta keresztül.


fila
(senior tag)

Az elmúlt hónapban 3 rendelésem volt. Mind a 3-at más futárszolgálattal küldték.
Egy nem jött még meg, pedig 10 napja megérkezett az UPS vecsési logisztikájára. Írtam az UPS-nek miért nem hozzák ki a csomagot? Annyit írtak vissza, hogy a megnövekedett csomagszám miatt csúszik a kiszállítás, legyek türelemmel.
2 kilós, max 30x30x20--as méretű doboz, semmi extra.

El lehet kerülni valahogy, hogy ne UPS-sel küldje a rendeléseimet az Amazon (német)? Ilyen szállítási idő mellett jó lenne elkerülni.


fatal`
(titán)

Nem. Azzal küldik, ami épp a legolcsóbb nekik, illetve termékfüggő, hogy mivel jön. Általában vagy UPS vagy osztrák posta (amiből itthon ExpressOne lesz).


fila
(senior tag)

gondoltam :O


generatoros
(tag)

köszi. időközben megoldottam egészen egyszerűen. találtam egy magyarnyelvű tájékoztatót..


generatoros
(tag)

az ups egy vacak társaság. elég sokat rendelek, de velük még nem volt kapcsolatom. a szállítás napján jött egy emil, hogy ma érkezik a csomagom, nem jött meg, gondoltam majd holnap , akkor sem. 45 ezrem volt benne , kicsit idegesített. felhívtam a magyar képviseletet és közölte a hölgy, nem voltam itthon ezért náluk pihen a csomagom. elég pipa lettem mert már 5-6 nap is eltelt az emil óta. aztán harmadnapra kihozták. . nem volt kedvem vitába keveredni velük, de ellehet képzelni milyen állati vacak és kiszolgáltatott helyzetet éltem meg. ti. nem tudom bizonyítani, hogy nem hozták ki és váltig állította a csaj, hogy márpedig kint voltak nálam csak én nem voltam otthon, csak én tudom, hogy hazudtak mert itthon voltam. én is szívesen kikerülném őket a jövőben.


LuckyL
(őstag)

kérd el a futár számát, kérd meg hogy a tiedet is írja be a telefonjába és adj neki borravalót néha
ezután zökkenőmentes lesz


generatoros
(tag)

Mindig adok a futároknak jattot és ennek ellenére ilyenek. ennek az UPS futárnak nem tudtam adni mert először járt nálam és ugye ahogy írtam vissza is vitte a csomagomat, tehát mégsem járt a megadott címen. ezek után pedig nem is fogok. Amennyiben még egyszer előfordul, panaszleveleket írok. Még most is felzaklat az eset, ha eszembe jut.


radi8tor
(MODERÁTOR)

Az a baj, hogy ők nem UPS futárok, hanem alvállalkozók.
Engem is felbosszantott többször az egyik. Aki ráírta a csomagra hogy címzett ismeretlen.
Mondtam is UPS-nek, hogy ez mégis mi? Korábbi UPS futár megtalált engem, minden futár megtalál.
Aztán bepipultam és 2 ilyen nem kiszállítás után elmentem a csomagért a raktárba és hivatalos panaszt tettem.
Persze semmi értelme nincs ennek, mert nem UPS alkalmazottak...


generatoros
(tag)

Sokat nem tudok az amazonról. Az sem világos, ami a 150 E értékhatárt illeti vámmentességhez. Az áfa nem lenne benne?


generatoros
(tag)

Azt hittem ez csak velem fordult elő. a legnagyobb gond az, hogy a feladó nem ad lehetőséget, hogy a vevő válasszon futárt. Aztán , az, hogy vállalkozókat alkalmaznak, az normális jog értelmezés szerint nem mentesíti őket a felelősség vállalása alól, persze ez nem így van, mert ha beengedek egy szerelőt a lakásomba és miután áttöri a falat, a szomszédomnak kárt okozva, majd megveri a szomszédomat akkor talán én mégsem vagyok felelősségre vonható a verés miatt a fal áttörése már jogvita is lehet. Normális esetben a megbízónak igen is felelősséget kell vállalnia a neki dolgozók cselekedeteiért. lehet rosszul gondolom????


generatoros
(tag)

Amazon.com-ról rendelnék 138,95 dollár értékben 25.09 szállítás mínusz 6.95 kupon kedvezmény után adózás előtt 157,02 dollár majd 42,41 becsült beszedendő adót ír ki. Végösszeg: 199,43 dollár. Kérdésem : erre még itthon fizetek ÁFÁ-t?


fatal`
(titán)

Elvileg nem, hiszen beszedi az Amazon.


generatoros
(tag)

még akkor is, ha ez nem a német amazon?


fatal`
(titán)

Ez alapján igen. Német amazonnál nem fizetsz itthon semmit, EU-n belül be kell szedniük az adót.

Ilyenkor az a kérdés, hogy lepapírozzák-e rendesen, hogy már megfizetted az adót. De ez csak akkor derül ki szerintem, ha megrendeled. De biztos vannak a topicban, akinek nagyobb tapasztalata van ebben, én nem szoktam EU-n kívülről rendelni.


generatoros
(tag)

nem szívesen rendelek én sem az usa-ból de sajnos amit rendelnék az nem található a német amazon-on.


fila
(senior tag)

5-6 nap is gáz, de nálam konkrétan ma két hete dekkol a vecsési logisztikán az UPS csomagom, megnövekedett csomagszám indokkal. Ha rendelek még valamit mostanában akkor azt decemberben hozzák majd ki????


zolnagy
(őstag)
Blog

Sziasztok!
Jól sejtem, hogy bár az amazon oldalán ezt hozza szállításra és egyéb ktgekre, de megérkezéskor azért számítsak a 27% áfára és a vámra?

üzenetek