Amazon Fire TV stick/box - TV & Audió fórum

üzenetek

hozzászólások


zoltan6
(őstag)

Olvass vissza 5 hozzászólást!


zolikaDB
(veterán)
Blog

Srácok, ha már HBO MAX!
Tudna linkelni valaki legfrissebb, sima Firesticken működő verziót?
(nincs kedvem próbálgatni...)

[ Szerkesztve ]


pkaresz
(senior tag)

Itt:
#8775atiska007

ide is szól!
#8780bisa44

[ Szerkesztve ]


zolikaDB
(veterán)
Blog

Köszönöm :R


zoltan6
(őstag)

fórumtársak RTL+ android tv appot fel lehet valahogy varázsolni a kütyüre? (Nem a kodist),valahonnét le lehet esetleg tölteni?


Gabesz87
(veterán)
Blog

Sziasztok. Segítséget kérnék választásban. Úgy fest, a 2013-as Samsung TV-nken a Netflix támogatás mostanság ért véget. Feleségem szokta nézni ruha válogatás, hajtogatás, vasalás közben. Úgyhogy arra gondoltam, szereznék egy Fire TV sticket. Gőzöm sincs, melyiket érdemes venni, és honnan. Mivel régi TV (nem 4K), fullHD is elég, hangot is a TV adja (DTS support talán van). Szóval semmi lényeges elvárás nincs. Netflix, Youtube, Disney, Amazon...ezeket használjuk. A Sima Sticket, és a Lite-ot néztem, nem igazán tudom, mi a kül. köztük. Újonnan a Lite és a nem Lite közt nincs túl nagy kül. árban (14500 vs 17000Ft), használtan 17-ért látok 2021-es 4K-t. Mit ajánlanátok?


lemmy9
(őstag)

4K max, vagy 4K max 2023. Ez alá már ne add. Mindkettő stabil, hasít.


Gabesz87
(veterán)
Blog

Köszi. Sima 4K-t (2023) rendeltem végül is, arra a kevés használatra, kis Netflixezésre már sokalltam a Max felárát. Nagy kül. ahogy látom nincs, kis eltérés az órajelben. Tesztben olvastam, hogy az app-ok gyorsabban töltenek be a Max-on, de ezt túlélem.


zoltan6
(őstag)

RTL+ Magyarország android tv apk-t esetleg letudná valaki menteni aki ért hozzá? Vagy tudna linket adni hozzá? Sajnos sehol nem találok,csak telefonra való verziót. :(


attiati
(veterán)

Melyiket vinnétek az alábbira?
4k - 4k MAX - Chromecast 4k

- foci eb nézés böngészőből (mediaklikk.hu)
- youtube böngészés
- asztali pc-ről filmeket nézni
- Streaming előfizetés nem lesz (netflix, stb..)
- talán játszani
net: 40 Mbyte/s

Képminőség fontos.
Szeretem használni az előretekerés gombot is meccsek közben. Minél könnyebb tekerni és minél rövidebbet, annál jobb.

:R

[ Szerkesztve ]


Crvsh3R
(senior tag)

Chromecast topicban már leírták a lényeget, de akkor leírom ahogyan én látom:

A "net: 40 Mbyte/s" és a "Képminőség fontos." szerintem üti egymást.

"foci eb nézés böngészőből (mediaklikk.hu)"
CCwGTV-n nincs böngésző, csak az Amazon eszközein, VISZONT van KODI, amire repóból elérhető Médiaklikk addon. 4k - 4k MAX-ra KODI-t csak alternatív forrásból tudsz .apk-t telepíteni, mert azon nincs Google Play Store. Ebből kifolyólag a frissítéseket is a KODI-hoz manuálisan kell minden alkalommal telepíteni.

"youtube böngészés"
Mindegyiken van natív kliens.

"asztali pc-ről filmeket nézni"
Plex, mindegyikre van natív kliens, bár nekem a 4k Max-on voltak vele gondjaim. Helyette ott KODI addonként tudtam használni.

"talán játszani"
Gondolom Google Play-ből lennének telepítve, ebben az esetben Amazon eszközök kilőve, hacsak nem "virágbolti" verziókat akarsz használni, amit szintén neked kell manuálisan azokra felvarázsolni.

"Szeretem használni az előretekerés gombot is meccsek közben."
Mint ahogy azt a Chromecast topicban is leírták, nincs külön dedikált tekerés gomb a modern eszközökön. A navigáló gombok (balra - jobbra) nyomásával, nyomogatásával tudsz előre és visszafele tekerni mindegyik eszköz esetében.

Nekem volt CCwGTV-m (4k) majd áttértem egy 4k Max-ra a meggyőzőbb hardver miatt, de végül visszatértem a Chromecast-ra, mert szoftveresen számomra jobban meg van oldva, nem kell barkácsolni rajta (normális(abb) Plex kliens, Google Play Store, KODI).


zichie
(senior tag)

Sima 4K (2023) esetében Netflix-en működik az AFR? Magyarul automatikusan váltja a képfrissítési frekvenciát a filmnek megfelelően, azaz nem kézzel kell? Nekem régi 4K van, ami nem tudja, idővel emiatt le akarom cserélni újabbra (pl. 4K 2023-ra). Elég kényelmetlen mindig váltogatni.

[ Szerkesztve ]


Gabesz87
(veterán)
Blog

Megnéztem, igen, vált magától! :K


zichie
(senior tag)

Kösz az infót. :R

A régi 4K-n szinte minden esetben megy az AFR, csak Netflix esetében nem azok közül amiket használok. Korábban ott is működött, amíg ment Kodi alatt a Netflix.

[ Szerkesztve ]


attiati
(veterán)

A "net: 40 Mbyte/s" és a "Képminőség fontos." szerintem üti egymást.

Az kevésnek számít vagy miért?
4k-s tartalomnál azt nézem, hogy 51.3 Mbps az adatsűrűség.
Nálam 320 Mbps (40Mbyte/s)

"talán játszani"
Szerintem ezt benéztem. Abban gondolkodtam, hogy az asztali gépen futó játék képernyőjét is át lehet osztani tv-re. De ez valószínűleg kivitelezhetetlen az irányítás miatt (kontroller, egér, billentyűzet)

Amúgy az nem zavarna, hogy manuálisan kell telepíteni Fire Stick-re. Frissíteni meg gondolom úgysem kell gyakran az app-okat, ha egyszer működik.
Érzel valami erős hátrányt CCwGTV-vel?
Vagy hiányzik valami a Fire Stick-ből?

:R

[ Szerkesztve ]


Crvsh3R
(senior tag)

"Képminőség fontos."
"Az kevésnek számít vagy miért?"
Akinek TÉNYLEG fontos képminőség, az általában 4k-s tartalomból is magas/extrém magas bitrátájú verziókat és/vagy REMUX-okat szerez be. Annál kevés lehet, ha mondjuk neten keresztül nézed az adott tartalmat direct play-en.

Játék CCwGTV-n megoldható Geforce Now-al, ha jól emlékszem még Moonlight is van rá ha jól emlékszem, nem foglalkoztam vele. Játék esetén kontrollerben gondolkodj, billentyűzet, egér macerásabb (USB hub kelleni fog hozzá).

A manuális telepítés számomra elég macerás volt FireTV stick-en, külön Downloader appal megy, mindent bepötyögni a távirányítóval, stb. Arról nem is beszélve, hogy ennek bármikor keresztbe tehet az Amazon egy frissítéssel.
Szoftveresen szerintem a CCwGTV sokkal jobb a széles körű támogatottság miatt (Google), van Google Play Store, van magyar nyelv (ez valakinek esetleg előny nyelvismeret hiányában), FireTV stick-hez kell Amazon fiók (Google fiókja általában az emberek többségének alapból van). Egyszóval számomra jobb, hogy nem kell bütykölni még akkor sem, ha az mondjuk havi 1 alkalmat jelent. Bekapcsolom, működik.
Amazon Fire TV Stick 4K Max-nál ami tetszett:
- erősebb hardver (mondjuk a CCwGTV hardvere is mindenre elég)
- a külön (borsos áron) vásárolható Amazon Alexa Voice Remote Pro távirányítója gombjai szépen világítanak, ha megmozdítod a távirányítót
Számomra elég nagy csalódás/negatívum volt a stick-nél (és lehet csak én vagyok ezzel így egyedül, de engem marhára idegesített), hogy az alap és a külön vásárolt Amazon Alexa Voice Remote Pro elemfedele is egy rövid idő után (vagy már gyárilag) RECSEG, akármilyen finoman is fogod meg. Még az alap távnál valamilyen szinten (talán) elmegy, de egy 20k+ -os távirányítónál abszolút nem ezt várná el az ember (CCwGTV-nél nincs ilyen probléma és nem is volt).


tomigonzo
(aktív tag)

Par megjegyzes:
- aki tenyleg minosegre megy az nem ilyen himihumi osszevisszaagyon kodolt/dekodolt verziokban utazik, es neten keresztul is elerhetoek eleg magas bit rataju verziok ha mar..(debrid ;)) .,
-geforce-t anno siman ra lehetett mokolni az FTVre is, sot meg stadiat is (mostanaban nem tudom mi a helyzet),
-ha mar telepites, gyakran jon ez elo, hogy mennyire maceras, az osszefoglalaoban is le van irva, de mar rengetegszer meg lett emlitva az adb link ami barmilyen gepre is felrakhato igy csak egy egerrel radobod az apk-t amit fel is rak rogton, nem kell sem telefonon 4,5 cm kijelzon vakeralni sem az ftv tavjat csapagyasra nyomkodni,
- az extra tav meg ~30€-bol kihozhato mert ugyanugy evente nagyon sokszor akcios (ha epp nem akkor kb egy honapon belul tuti ;)
-az amazon nem igen fogja tonkre vagni a sideloadot amig a sajat os-e kesz nem lesz es azt fogja (esetleg majd) hasznalni a fire tv-ken, android alap van egyenlore,
;)


kezo0
(addikt)

Na, végre telepíthető az app store-ból a Max app, az HBO Max már el sem indul, egyből kéri a frissítést.
Minden beállítás, előzmények stb. automatikusan migrálódik az HBO Maxból. Viszont elég bosszantó, hogy hiányzik a feliratok betűtípusának, méretének, színének, hátterének beállítására szolgáló menüpont…
(Mindeközben a Vodafone TV boxon futó Max appban pl. ott van ez a lehetőség a menüben, pfff.)


gyűrű
(addikt)

Az app sokkal gyorsabban indul.
Pörgősebb is.
A firesticknél a feliratot az accesibility >Closed Caption menüben lehet beállítani.
Ahogy egyébként az androidos boxok vagy tvk 90%-nál is, ezzel nincs is semmi probléma.

[ Szerkesztve ]


kezo0
(addikt)

„A firesticknél a feliratot az accesibility >Closed Caption menüben lehet beállítani.” – És tényleg, köszi.
Ami azért érdekes, mert pl. az Apple TV appban magán az appon belül van erre lehetőség, és nekem úgy rémlik, mintha az HBO Max appban is így lett volna (bár ez utóbbit már nem tudom ellenőrizni, mivel ugye már nem indul el).

[ Szerkesztve ]

üzenetek