AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning - Processzorok, tuning fórum

üzenetek

hozzászólások


arn
(félisten)

Ugyanilyen hazam van (ujonnan vettem), es az athlon era volt :DDD


frescho
(addikt)
Blog

Ez most jött szembe: [link] Tudom, hogy off, de engem a régi házba épített Win 98-at futtató Ryzenre emlékeztet. Azt csak megnézem, de ezt örömmel hazahoznám. Csak az árát nem tudom honnan lehetne összekaparni.


arn
(félisten)

Most probaltam egy cuvx4et (via apollo pro, de mar 686b delihiddal), gigas p3al, meglepoen flottul ment rajta minden. El is gondolkodtam rajta, hogy ilyen kellene inkabb gyors p3hoz, mint a bxet jaratni tuningolva, ata66, 4x agp, rendes 133mhz support.

Sebessegben is erdekesen alakult win98 alol, ahol az agp jobban szerepet kapott, ott mar a via volt a gyorsabb, gts eseten 1024 korul, kisebb felbontasban meg a bx. A korabeli tesztekben mindenutt az emelt agp orajeles bx ment jobban.

Default bios setuppal neztem mindkettot, dos alol hasznal vmi trukkot, ami nem az uwsc (de a hatasa hasonlo), mert furan gyors a dosos benchekben, konkretan siman legyakta a bxet. Lehet majd csinalok is ra egy buildet, aztan hasznalom, elojon e vmi gond - a thunderbird helyett. A tualatin mar inkabb winxp era nalam.

[ Szerkesztve ]


Pikari
(addikt)

Az biztosan dvd író? Azt írják, hogy az egy cd író, és dvd olvasó kombó.


FoxiestFox
(félisten)
Blog

2003-as a beleszitázott nyomat, az P4 éra, nem?

Darth: hűvös a proci, nem aggódom érte. Tuningolva nem lesz.
Egy szintén Asus barebone-ban volt, ahol fontos volt hogy kicsi helyen is le legyen hűtve megfelelően. Még lejjebb is vettem a fordulatszámát, és néztem meddig megy el terhelve, a legalacsonyabb felett egy picivel 60 fok, bőven jó. Nyáron majd feljebb tekertem, ha szükséges :D

Nekem kimaradt a P4 éra, de nagyon tetszik eddig.
Athlon xp-m volt, de jóval a fénykora után, csak annyi maradt meg, hogy erős, de agyonüti, hogy nincs SSE2.


FoxiestFox
(félisten)
Blog

Passz, nekem csak játékok telepítésére kell, arra mindenhogy jó lesz.

Arn: Via chipset nekem is jobban bejött. Bx-szel millió resource conflictom volt, VIA mindent jobban kezelt. Sajna maga a lap megdöglött, úgyhogy csak BX lett, de kevesebb dolgot tűzdeltem bele, így pöpec az is.


DarthSun
(nagyúr)
Blog

Hát ez Car overtime.
A Régi ház+Win98 Zen : meg az nem úgy van, modern házba kell+retró-modern Win98 build.
Csak az árát nem tudom honnan lehetne összekaparni. : ha nem vagy multimilliomos, akkor eladsz mindent, aztán sima ügy, de amúgy nem látok konkrét árat, pár milla ide-oda, manapság meg nem számít nagy összegnek.


arn
(félisten)

A northwooddal mar inkabb az intel volt felul, de a 2002/03as idoszakban nem maradt ki az ember semmibol az xp procikkal.

Illetve 2003ban mar ott volt az a64. Csak sajnos nem csak a maga koraban, de mar retroban sem egyszeru epiteni egy 940es fxet.


DarthSun
(nagyúr)
Blog

A Via büdösű' csalós lehet, megfelelő bios+4in1- el simán alázhatja a korbélieket, úgyhogy az elgondolás messzemenően pozitív eredményt adhat. Vannak memory-interleavek is melyek rúgnak a teljesítményen.


arn
(félisten)

Jo, igazabol az isa slot miatt jon be csak a via a kepbe, mert siman 815, 820 vagy ilyesmi lenne :) Vagy megint a thunderbird, mert az intel leakadt ghznel a p3al, de ennyire melegedve nem inkabb nem.

A bx az overall kedvenc, de 2000re egyszeruen elavult es elfaradt, es nem szivesen tuningolom a retro gepeket allando hasznalatra. Realisan olyan 700-850mhz felett nyugdijazni kellene (korban ez kb 2000 marcius), sot vhol a 600/100as katmai volt az utolso nativ proci, ami direkt bxhez keszult. Utana mar csak a 820as benazas miatt toltak ki a nyugdijas eveit.

Szerencsere retrozasnal nem vagyok raszorulva, hogy vmi regi lapot mankozzak.


arn
(félisten)

Sima korabeli biost hasznaltam mindkettonel, hasonlo korbol. A via drivere erdekes volt, mert alapbol 1x agpt allitott be, aztan csak turbo mod engedelyezte a 4x sebesseget. Valszeg fel sem tunt volna, ha nem nezem meg a cpuzt.


DarthSun
(nagyúr)
Blog

Nekem is kimaradt, csak retróként lett, de bivaly jó a NetBurst a korában, persze a Core2 a porba döngölte, de hát a fejlődés, még jó hogy volt/van.
Ja, jó lesz az, én a 4100MHz- hez akklimatizálódtam mostanában, azért nézem, a P4 present-day chilled setupokat esetleg kritikusnak.


3shae
(aktív tag)

A core2 mellett a netburst csak egy pattintott kő az őskorból :)


jokeph
(nagyúr)

:DD


DarthSun
(nagyúr)
Blog

A Via ilyen, lehet sakkozni a 4in1- el, de ha betalál, akkor üt. Mondjuk 4.35 vagy előtte a 2 IDE csatorna közti nagy fileok másolása(KT6/2E/KT133/KT600/880--SocketA) - leállás vagy adatvesztés, nem volt üdítő.
AGP/2/4 esetleg 8x - mekka felé kellett imádkozni, hogy reboot után ok, vagy kékhalál, persze anno itt már rutinból tudtuk hogy mi várható, meddig érdemes feszíteni a húrt.


DarthSun
(nagyúr)
Blog

Na-ja, én is aszondom hogy... :DD :))

mod : viszont ne feledjük el hogy a V2SLI világrekordomat Core2 rendszerrel lehetetlen megdönteni, azt csak a jó öreg NetBurst képes prezentálni.

[ Szerkesztve ]


KROK640
(veterán)
Blog

Mostmár nem könnyű megmondani, de úgy néz ki, mint ami 10 évet töltött egy kirakatban ;]


zsid
(senior tag)

Nem hiszem, mert a szervernek is fent vannak a cuccai, amiben a lap pihen [link]
A szerver/ipari hardverhez általában hosszabb support jár, lehet amiatt nem törlik a "commercial" részlegről az adatot és ezért elérhetőek a 20+ éves oldalak is.


KROK640
(veterán)
Blog

Úgy vettem észre, hogy sajnos a lapok hajlamosak a döglésre, főleg ha sokat állnak :( A CPU sokkal tartósabb.
Szegény proci szanaszét van karcolva, de 3GHZ-es E0, HTval jó kis darab lesz az :)


3shae
(aktív tag)

Egyébként szeretem a p4-et, de az számomra szigorúan a 478-as foglalat, és 865-875 chipset. (ht,800fsb,dual channel) na és persze a rambuszos rendszer, egy 3.06-os ht-s procival karöltve :)

üzenetek