AMD APU (AM4 és AM5) topik - Processzorok, tuning fórum

üzenetek

hozzászólások


sb
(veterán)

Köszi, közben én is írtam már a 4.0 downlinket az ábra alapján.
Viszont erről az A620-B550 dologról nem tudtam... ez elég gáz, hogy konkrétan ugyanolyan néven kidobják (persze nem, mert ott az A a végén, de akkor is...)

Nah, mindegy. Amúgy annyira nem gond a PCIe/M.2 kérdése sem. Ha annyira kellene nyilván jobb lapot néznék... ez inkább csak a hobbi és azon belül a maximum kihozásának igénye.
Még eleve a váltáson is gondolkodom mert elég borsos a felára az AM5-nek a mostani B550M (Bazooka)+5600G-hez képest. Ramból is hiába nincs értelme, nyilván vmi gyorsabb DDR5-öt vennék :). Lapból viszont elrettent a normális B650-ek ára.
A 8500G kellemes pozitív meglepetés nekem, de igazából alig drágább a 8600G is. A 8700 meg horror áron van. Viszont a 8600G meg gpu-ban erősebb csak jóval az 5600-nál, cpu-ban nincs nagy előrelépés. Szóval inkább csak a minimál csere, és az is csak a hobbi/érdeklődéssel magyarázható, hogy miért (nem) érne meg ennyi.
(Vagy marad a C terv: 7840HS minipc, a 8700G-hez képest azért jóval olcsóbban kijön. Plusz ott adott pár extra, kivéve a bővítést. Utóbbira meg B terv: Asrock DeskMeet. De az meg úgy néz ki semmivel nem lesz olcsóbb mint normál gépet összerakni.)

üzenetek