AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4) - Processzorok, tuning fórum

üzenetek

hozzászólások


hokuszpk
(nagyúr)

én az 5800x3D -t sem tartom melegnek, de a "hasonlo" kitetelnek ketsegkivul megfelel.
es mivel alacsonyabb az orajale, valoszinuleg kevesbe melegszik.


MaddeNNNN
(őstag)

Egy normalis szellozesu hazban egy nem legalja hutovel, nemi negativ CO-val ez sem fog melegedni jatekok alatt.


pandras83
(senior tag)

Redditen pár kommentet átböngészve az az általános tapasztalat, hogy amivel az 5600x-et 50-60 között lehet tartani, az 60-70C között lesz az 5700X3D-vel. Szerintem nem olyan vészes, jobban kordában tartható az alacsonyabb boost miatt, mint az 5800X3D.


Csupingo
(veterán)

Én nem szeretem 95 fokon járatni a processzoraimat. Többnyire olyanokat szoktam olvasni, hogy negatív CO nélkül azért magasabb hőfokon üzemel gyári beállításokkal. Akkor hűtőt is kell cserélnem, mert nekem egy olcsóbb 92-es van, az izmosabb 120-asok meg nem igazán férnek a házamba. Majd maximum nem teszem rá az oldalát, ha benevezek egy ilyen erősebb cpu-ra.
A nem melegedőst úgy értettem, hogy am4 esetén is van pár olyan, ami jóval könnyebben hűthető.


hokuszpk
(nagyúr)

hátakkor nincs mese, Intelre kell váltanod.


tusi_
(addikt)

Nekem volt 2700,3800x,5800x es most a 3d, de nem neveznem forro fejunek.
A 2700 persze huvos volt - nem is volt egy hude eros cpu - de a 3d jol beallitva, huvosebb, mint a 3800x/5800x volt. Azokat persze felfele huztam, mondjuk ugy OC-ztam, mig a 3d-t UV zem. De ez igy gyorsabb, mint out of box, nem kicsit es vagy 10 fokkal huvosebb.
Ha kifogsz egy jo peldanyt, akkor mehet ra negativ offset biosban es -30-as CO is es stabil/gyors/huvos lesz.


tusi_
(addikt)

Hat az huvos lesz es takarekos, ez mar igaz.


wwenigma
(Jómunkásember)
Blog

"takarekos" :DDD

Jahh, max nagyobb felületen jobban hűthető de hogy takarékos....nem azert hűfös valami mert takarékos, procim se zabál sokat mégis "meleg" mert pici a hőátadó felület.

[ Szerkesztve ]


hokuszpk
(nagyúr)

hátakkor izé.
lehet eljött a VIA ideje ; csak nemjut eszembe éppen hogy hívják.


CJ4567
(veterán)

Liquid Freezer III 280 ARGB van az 5800X3D-men, CO -30, egy Asus AP201 Mesh házban, az LF3 280-on kívül van alul kettő P12 PWM ARGB, és hátul egy P12 PWM ARGB. Na így is fel tud menni 70 fok fölé játékok alatt az 5800X3D :DDD Baldurs Gate Act 3 eléggé odavág a procinak, meg a RAM-nak is.

Az a megoldás rá, hogy nem nézegetem a hőfokokat ;] Amióta 3080-ra váltottam, azóta magasabban van az ingerküszöböm, a 90-94 fokos VRAM-mal :D


Csupingo
(veterán)

Köszi az infót! Én annyira nem félek, de hűtőt mindenképp cserélnem kéne. Inkább a rokonokkal vagyok meglőve, hogy nekik mit javasoljak, mert direkt matx gépet építettek és abba nem fér el 5 kg borda.


CJ4567
(veterán)

Milyen gépházról van szó? Mert vannak mATX házak, amibe beleférnek nagy hűtők, AP201-ben a LF3 280 előtt egy Thermalright Peerless Assassin 120 SE-t használtam, belefért simán, csak elég sok mindent takart :D


wwenigma
(Jómunkásember)
Blog

"Az a megoldás rá, hogy nem nézegetem a hőfokokat" - ennyi :DD Nekem Fractal Design Pop Air van Deepcool AK620-szal, igy is meg tudom ugy kuldeni hogy 85+ legyen de ez a dolga hogy mukodjon... ;] Liquid Freezereket nézegetem egyelore hogy lesz penz ra majd arra cserelem ha ugy adja...

VRAM az normális 3080on asszem, northwestrepair videokat szoktam nezni. :D


Csupingo
(veterán)

Fejből nem tudom, de semmi komoly. A múltkor belenéztem, de tényleg nem sok hely volt, meg egyelőre nagy a kábel dzsungel is. Azt is meg kéne zabolázni. Kerestem már én is jó hűtőket, csak azt nem tudom, hogy egy kisebb zárt házban is elég hatékonyak e, vagy nem árt melléjük pár házventilátor is.


tusi_
(addikt)

Ez szarkazmus volt amugy


tusi_
(addikt)

Nalam egy Noctua nh d 15 hut. Nem egy helytakarekos darab, de mivel en nem nezegetem a belet igy nem erdekel. Egyszer osszeraktam, neha kifujogatom es ennyi.


CJ4567
(veterán)

Gyorsgombra van téve az MSI AB/RTSS, néha ránézek, de ennyi, idegesít, ha játék közben eltakarja a képernyő felét az, hogy mi hány fokos, stb. Ha nagyon nagy gond van, azt úgyis észlelni fogom ;]

Igen, normális, sokat fogyaszt és melegszik a G6X.


yericho800
(aktív tag)

3800x egy b450f lapban meddig lehet húzni, h hűthető is legyen? Feszelés ilyesmi?
6800xt is le kéne feszelni.. 75c a max a vga de jobban örülnék ha hűvösebb lenne! Mondjuk ez off már


hokuszpk
(nagyúr)

#define hutheto

itt feljebb lathatod, hogy valakinek a 80 fok is sok ; en meg "'ha a ceg aszondja akkor annyi" alapon le*.*, hogy mennyi a homerseklete, majd ha melegevan, akkor leszabalyoz.

3800X -et nemtom, azt nemvizsgaltam :D 90 fokból a 3700X -em AC 4.3 -at tudott , a 3800XT az 4.5 -öt.
de en mar akkor is inkabb pbo alapon maradtam, ugy a 3800XT 4.85 -ig megy fel, viszont ezt 4-5 magon is tudja tartani nem eppen lightos terheles alatt is.

[ Szerkesztve ]


tusi_
(addikt)

4400-on ment AC a 3800X-em, de mivel gamingra hasznaltam csak, igy ment vissze rovidesen a sima pbo. Olyan 60-70C kozott ment anno.
A 75 C az edge, vagy HS a karin?

hokuszpok: az igaz, hogy birja azt a homersekletet, amit a gyarto megad, de kerdes, meddig. Nekik az a lenyeg, hogy a garit kibirja, utana meg orulnek is, ha lepusztul, mert veszel masikat.
En pl az 5800x3d-t sokaig megtartanam, mert a 60 FPS-t, amivel mostanaban jatszom, meg sokaig hozni fogja.

üzenetek