AMD Radeon™ találgatós topik - Videokártyák fórum

Hirdetés

üzenetek

hozzászólások


Abu85
(HÁZIGAZDA)
Blog

:C :DDD

Csak nehogy a terroristák fogságába essenek. :D

[ Szerkesztve ]


gyiku
(nagyúr)

talalo a mondatod :K az 1 meg tetszett, a 2 viszont mar el lett kurva. :(


Gregorg
(tag)

Na ha az 57xx ilyen "baráti" árban lesz, akkor azok lesznek a tömegkarik!


Ricco_hun
(senior tag)

Hát én azért a 40-55k-s ársávot nem nevezném olyan barátinak, hacsak nem lesz a HD5750 legalább olyan erős, mint a HD4890. A legtöbb embernek még mindig 30 vagy 40k a lélektani határ egy videókártyánál.


lsc
(nagyúr)

Ha igaz a hír akkor hasonló lesz .


gbors
(nagyúr)
Blog

de majd jön PC-n, és q... jó lesz, mer' DX11-es. öööööö... :D

Abu: hát a szívem is megszakadna, az biztos ;]


Lidl Jacob
(addikt)

Annál is inkább, mert korábban az árazással kapcsolatban azt nyilatkozta az AMD (de lehet, csak kacsa volt), hogy a DX11-ért önmagáért egy centtel sem kell többet fizetni, csak a teljesítménytöbbletért. Nem úgy tűnik. Mondjuk, ha a 5750 hozná a 4890 teljesítményét, akkor korrekt, de ezt nem nagyon hiszem, mert az 5850 alig veri a 4890-et az "emulált" tesztek alapján...


Abu85
(HÁZIGAZDA)
Blog

Nem vagyok meggyőződve, hogy ez az árazás nem szándékos. Nyilván ők is látják, hogy a konkurencia, milyen irányba tart és nem a júzerek érdekeit veszik figyelembe, hanem a cég bankszámláját. Nyilván való, hogy gyakorlati versenytárs nélkül lehet játszani a köcsögöt. Ár/teljesítményben a HD 4800 marad a király, ameddig el nem fogynak a készletek. Azután jön be a HD 5700 a helyére. Nyilván belső konkurens nem marad a raktárak kiürülésével. Ezután le lehet vinni a HD 5800 árait is a termékskálához jobban passzoló pozícióba. Minden attól függ, hogy az AMD, mit akar. Az is előfordulhat, hogy a HD5700-at szeretné ha venné a nép, így játszhatnak az árakkal, hogy ezeket kikényszerítsék. A DX11-es játékokban pedig megtiltják a tesszellátor használatát a régi kártyákban, innentől kezdve aki ár/teljesítmény alapján döntött mehet vissza a boltba, ha szeretne magas részletességű felületeket venni. Igazából ki van ez találva elég jól. :)

Gyakorlatilag az Intel is ugyanezt csinálja, csak ők a foglalatgyártásra álltak rá. :))

[ Szerkesztve ]


leviske
(veterán)

Letiltják a tesszellációt a régebbi kártyákon? Ez már tényleg határozottan felhasználóellenes lépés volna... Főként, hogy még sok értelme sem volna, főként hogy feltételezem a HD48/38/29-esek teljesítménye így is betolható mesterségesen a HD5700-asok szintje alá, mivel senki nem mondta, hogy a Xenos tesszellátora van annyira kifinomult/gyors, mint a DX11-ben szereplő ránc felvarrott (?) változat.

Jut eszembe! Tesszelláció alatt a HD4800-asok mennyire gyorsulják le a HD3800-asokat és mennyire a HD2900-asokat? Vagy erről nincsenek még pletyka szintű információk sem?


Med1on
(aktív tag)
Blog

Tippelsz?

Semmi "az én forrásaimból úgy hallottam"?? :DDD


Dare2Live
(nagyúr)
Blog

itt a lényeg, hogy játszhat vele, innen mért ne tenné? Váltásra ösztökéli evvel (is) a 48x0 használók tömegeit... tuti bolt és ingyen van. Mért ne tenné? :(

Nagyon rossz hír az NV gyengélkedése, míg FPSben hoz az 5870 átlag +35%ot egy 4890el szemben (1920ban) addig kerül ~2*annyiba(úgy, hogy nem 399$ az indulója.) Vége ennek a korszaknak, jön vissza az ATI9800 időkből jól ismert árazás....

Mindezt csinálja úgy az ATI, hogy még akárhogy is de van konkurense. Mi lesz itt késöbb?


cowboy_bebop
(őstag)

Te hogyan vélekedtél, amikor kijött a 8800GTX 160K-ért?


cszn
(őstag)

Jajj ne siránkozzatok már. Pár napja jött ki a kártya, alig kapni valahol... csoda hogy drága?! A teljesítmény is több lesz mint 135%-a a 4890-nek (véleményem szerint jócskán). Pár hónap múlva lesz már normális driver, jönnek a dx11 játékok ahol jobban is fognak teljesíteni. Várjunk az ilyen messzemenő következtetésekkel. :( :N


Abu85
(HÁZIGAZDA)
Blog

A Dirt 2 és az AVP biztos ilyen lesz. Az AVP-ből láttam képet. Normal map sem lesz a felületeken, egy sima textúra. DX11-től lesz kinézete a játéknak.

Nem ... a Xenos tesszellátor nem annyira jó, mint a DX11. Sebességben is lassabb, és nehezebben kezelhető, de itt igazából a lehetőség elvételén van a hangsúly. :U Ha nem elég gyors a régi karikon maximum kikapcsolja a júzer.

[ Szerkesztve ]


rocket
(nagyúr)

Az nem egy HD5850X2 a kepen, hanem korai ES kartya, ezekbol kapott nehany jatekfejleszto, es ezzel demozgatott az AMD a nyar elejen.

Latszik a bridge chip, a "kupakjabol" nehez megitelni, lehet akar PLX, de akar Lucid Hydra , bar szerintem a Lucid Hydra-ra annyi az esely mint a Cypress eseteben az MCM-re, jol hangzik pletykakent, de a realitastol messze van ;)

[ Szerkesztve ]


Bici
(nagyúr)

Mi a szerepe a hídnak a két GPU között? Tehermentesíti a PCI-E sínt?
Sima CF-nél sincs külön híd, mégis műxik... nem?
Van valami köze ennek a sideport-hoz?
nV kariknál is van híd?
Köfi!


rocket
(nagyúr)

2 GPU kozti komunikaciot segiti. Igen.
Ket kulonallo kartya eseteben eleg volt eddig a 2x 16xPCI-E savszelessege es a CF hid amin komunikalnak a GPU-k.
Sideport a GPU-ba van integralva (Cypress-ben mar nincs, legalabbis en nem latom felepiteserol keszult grafikonon), ami segithette volna a komunikacio gyorsasagat a GPU-k kozott.
Van, sajat bridge chipet hasznaltak eddig, nem "third party" mint az AMD eseteben.


Bici
(nagyúr)

Tehát, ha lenne egy újabb duplázás a PCI-E sávszélességében, akkor nem lenne szükség hídra, vagy akkor is tudna valamit javítani?

üzenetek