AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk - Videokártyák fórum

üzenetek

hozzászólások


S_x96x_S
(őstag)

kérlek, azt a hírt az nvidiás topikba posztold ..


Albus_D
(aktív tag)

igaz, bocsi...


S_x96x_S
(őstag)

> errre a 2024 végén érkező AMD kártyák .. mindig a PCIe 4-

Alternativa: PCIe 5.0 és 2025-Q1

"Considering the timing of RDNA 3+'s release, speculation suggests that AMD might unveil the RDNA 4 GPU architecture in the fourth quarter of 2024. However, the actual products could be postponed to the first quarter of 2025. RDNA 4 is anticipated to be AMD's inaugural independent graphics card series supporting PCIe 5.0, although it is expected to continue using GDDR6 memory, contrasting with NVIDIA's progression to GDDR7."
( via )


Devid_81
(nagyúr)
Blog

Ez a hires RDNA 3.5 csak integraltkent koszon vissza, ugye?
Bar a PS5 Proban is lehet majd ilyen lesz ha jol tippelek.


hokuszpk
(nagyúr)

ilyen köztes félkész verziót oda érdemes kiadni, ahol úgyse használják ;] pl. laptopban, adjon képet amig átkapcsol az nv chipre, ilyesmi.


PuMbA
(titán)

Azon gondolkoztam, hogy az AMD-nél egyszerre 3 VGA generáció lesz a boltokba vagy hogy lesz? Ahogy haladunk, az év végi 8000-res széria mellett még simán kapható lesz a 6000-res is. (Például AsRock RX 6800 XT jelenleg 30 boltban bőségesen kapható). Sima RX6800 16GB a mostani 150k helyett 100k lesz? :D

[ Szerkesztve ]


Raymond
(félisten)
Blog

Addigra talan nem lesz mar 6000-es sorozat. 6950XT es 6900XT nincs mar, 6800XT csak az a par Asrock van, 6800 csak az XFX, 6750XT van meg tobb (XFX, Asrock, Asus), 6700XT nincs es 6700 sincs mar azon az XFX-en kivul. Ez mar talan nyarra kikopik.


Petykemano
(veterán)

Mi350
Ez azért már jobban hangzik. Most nem is feltétlenül amiatt, hogy AI vonatkozásában ez most mennyivel versenyképesebb. Hanem hogy legalább látjuk működésben azt, hogy különálló chiplettel gyorsabb a fejlesztési ciklus.


Albus_D
(aktív tag)

2024 év vége kb...ami inkább 2025 Q1. Kényszer szülötte...

[ Szerkesztve ]


Petykemano
(veterán)

Legyen úgy.


PuMbA
(titán)

Semmi különös, csak még biztosabb lett minden: PlayStation 5 Pro to get faster Zen2 CPU mode and ‘about 45% faster GPU rendering’

What’s described as a “more powerful ray tracing architecture” has been rumored to be RDNA4-based RT acceleration, while the GPU cores will rely on RDNA3.

"The PS5 Pro is said to feature a “custom architecture for machine learning,” enabling up to 300 TOPS (Trillion Operations Per Second) for 8-bit computations"

[ Szerkesztve ]


Busterftw
(veterán)

Eleg kimera lesz akkor, Zen2 CPU, RDNA3 GPU, RDNA4 RT acceleratorokkal :D


PuMbA
(titán)

Közben kijött az XeSS 1.3 és most már nem fut lassabban, mint az FSR a minden GPU-n futó fallback módjában, miközben jobb képminőséget ad. Az Intel megelőzte az AMD-t az AMD-skedésben :) Na de hamarosan az FSR 3.1-gyel jó lesz összevetni. Fight. Remélem az év végi Intel Battlemage VGA-k is felkavarják az állóvizet.

[ Szerkesztve ]


S_x96x_S
(őstag)

"AI cloud startup TensorWave bets AMD can beat Nvidia"
Starts racking MI300X systems - because you can actually buy them and they beat the H100 on many specs
By the end of 2024, TensorWave aims to have 20,000 MI300X accelerators deployed across two facilities, and plans to bring additional liquid-cooled systems online next year.
https://www.theregister.com/2024/04/16/amd_tensorwave_mi300x/

s skálázás érdekes ..
az NVLINK-hez képest a FabreX -el 10x annyi GPU lehet összekötni, ( 5,750 vs. 576 )
de a sávszélesség csak ~ tizennegyede ... ..( 128GB/s vs. 1.8TB/s )

"Over time, the outfit aims to introduce a more cloud-like orchestration layer for provisioning resources. Implementing GigaIO's PCIe 5.0-based FabreX technology to stitch together up to 5,750 GPUs in a single domain with more than a petabyte of high bandwidth memory is also on the agenda.
....
This approach differs from Nvidia’s preferred design, which uses NVLink to stitch together multiple superchips into one big GPU. While NVLink is considerably faster topping out at 1.8TB/s of bandwidth in its latest iteration compared to just 128GB/s on PCIe 5.0, it only supports configurations up to 576 GPUs
"

persze léteznek más hálózati megoldások is ( 400Gbps Omni-Path ; ... )
az AMD a hálózatra fogadott és megnyitotta az XGMI/ Infinity Fabric -ot is a hálózati termékeket gyártó partnereknek, úgyhogy 1-2 év múlva nagyobb lesz a választék.


S_x96x_S
(őstag)

"ROCm 6.1 Released With Ubuntu 22.04.4 Support, rocDecode For AMD Video Decode"
https://github.com/ROCm/ROCm/releases/tag/rocm-6.1.0
( via https://www.phoronix.com/news/AMD-ROCm-6.1-Released )


PuMbA
(titán)

Image Quality Enhanced: DLSS 3.7 vs XeSS 1.3 vs FSR 2 - ML Upscaling Just Got Better
(XeSS Quality Mode = FSR, DLSS Balanced Mode)

Az NVIDIA nagyon jól döntött anno, hogy ezen felskálázási megoldás felé indult el :) Mozgás közben utolérhetetlen. Kicsit elbizonytalanodtam, hogy az FSR 3.1 hozhatja-e ezt a minőséget.

[ Szerkesztve ]


S_x96x_S
(őstag)

Affinity part 1 – Affinity, placement, and order
https://gpuopen.com/learn/amd-lab-notes/amd-lab-notes-affinity-affinity_part1/
Affinity part 2 – System topology and controlling affinity
https://gpuopen.com/learn/amd-lab-notes/amd-lab-notes-affinity-affinity_part2/
( HPC, Frontier, NUMA, ...)


huskydog17
(addikt)
Blog

Az FSR 3.1 szerintem már csak az XeSS ellen tud versenyezni, a DLSS-hez képest olyan nagy a lemaradás, hogy azt nem fogják behozni a jelenlegi prioritások mellett (az AMD-nek most nem prioritás a VGA piac).
Azért az valahol vicces és szomorú egyben, hogy az Intel elsőre jobb felskálázót készített, mint az AMD második és harmadik nekifutásra.


S_x96x_S
(őstag)

'AMD: "Additional Parts Of The Radeon Stack To Be Open Sourced Throughout The Year"'
https://www.phoronix.com/news/AMD-More-OSS-2024


PuMbA
(titán)

AMD Radeon RX 8000 (RDNA4) GPUs rumored to use 18 Gbps GDDR6 memory

Minden jel arra mutat, hogy az RDNA4 egy "Tesco gazdaságos" vagy "SPAR S-Budget" termékpaletta lesz :) Nagyon érdekes lesz az NVIDIA kontra AMD árazása a következő generációban, mert a pletykák alapján eddig sosem látott különbségnek kell lennie.

[ Szerkesztve ]

üzenetek