Android programozás, Android alkalmazások készítése - Szoftverfejlesztés fórum

üzenetek

hozzászólások


Kutyauto
(csendes tag)

Sziasztok,
BÚÉK mindenkinek!

Kb. 1 éve hogy feltöltöttem a kutya egyszerű kis alkalmazásomat a Playbe. Mivel ha nem vagy ott fent, akkor gyakorlatilag láthatatlan vagy az Androidos mobil univerzumban. Mint azóta bebizonyosodott akkor is , ha fent vagy :-) . További két külső alkalmazásboltba is feltettem, azok aztán annyira hasznosak megjelenés szempontjából, mintha a Voyager-1 vitte volna magával a telepítő csomagot.
Ez alatt az idő alatt kétszer, vagy háromszor kellett módosítanom a korábban már egyszer jóváhagyott alkalmazást különféle policy változások miatt. Volt, hogy egyszer csak küldtek egy emailt, hogy a program egyes részei szerzői jogokat sérthetnek. Rájöttem, hogy az autómárkák logóira gondolhatnak, ezért a splash screenre kitettem egy feliratot, hogy minden grafika a nyílt internetről származik, ha úgy gondolod hogy megjelenítésük sérti a szerzői jogaidat akkor írj számomra egy emailt. No, ezzel rögtön baj lett: adatgyűjtés! (hiszen ha ír nekem, akkor megtudom az email címét - oké logikus) .
Átfogalmaztam: ha úgy gondolod hogy megjelenítésük sérti a szerzői jogaidat akkor, értesíts. (ahogy akarsz :-) ) No, csoda, így átment és vagy fél éve csend volt.

Most megint megtaláltak, hogy a legutóbbi automatikus felülvizsgálat során mégis úgy találták, hogy az adatbiztonsági nyilatkozatom nem egyezik a program működésével. Nincs bejelentkezés, sem regisztráció, nincs benne egy árva fejlesztői email cím sem közölve, sem link külső oldalakra, se semmi. Egyedül egy árva kis GoogleAds banner ami kifelé beszélget. Legalábbis amiről tudok.
Azt persze nem közlik, hogy konkrétan mivel van bajuk, találjam ki én hogy a behúzott függőségek közül (és az általuk behúzott és az azok által behúzott...etc...etc ) melyik és miben sérti azt a nyilatkozatomat, mi szerint nem gyűjtök és nem tárolok semmilyen adatot.
No, én itt meguntam, kiszerettem az Androidból. Még annyit megteszek, hogy elballagok a fiókba és átállítom a nyilatkozat olyan formán, hogy a világon mindent gyűjtök és tárolok. Ha nem tetszik, ne telepítsd.
Értem én hogy jó a szándék, de én vagy kihagyok egy fontos fejlesztési lépést, vagy ez így gyakorlatilag egy folytonos fingreszelés a semmiért.

Ti hogyan tesztelitek azt, hogy a hálózaton kifelé mikor, hová és mit kommunikál az applikáció? Vagy hogy bele lehet-e kötni adatvédelmi szempontból?
Arra gondolok elindítanám, logolnám a forgalmat aztán hadd fusson egy ideg és aztán megnézni a logot, hogy vajh ki, mit és hová partizánkodik ami nem fog tetszeni a Google-nak? Van ilyen, szokás ez?

üzenetek