Android dual SIM okostelefonok - Okostelefonok fórum

üzenetek

hozzászólások


Bferibörs
(addikt)

.

[ Szerkesztve ]


VB0728
(friss újonc)

Nagyon szépen köszönöm. Sajnos ez van. :(


Viktor0610
(MODERÁTOR)
Blog

Miért fontos, hogy dual aktív legyen a teló?
Keresztbe átirányítással megoldható, hogy minden hívásról értesülhess.


VB0728
(friss újonc)

Pontosan így használtam eddig, csak eddig ugyan az a hálózat volt. Most két különböző és 50 Ft/perc az átirányítás.
Ezért keresek egy olyan készüléket ami duál aktív.
Kollégámnak így számlázott ki 27.000 Ft-s számlát úgy, hogy arról a szolgáltatótól egy percet nem beszélt.

[ Szerkesztve ]


Viktor0610
(MODERÁTOR)
Blog

Oh.
Sajnos, ahogy pècsimunkás is írta, nincs dual aktív teló.


svgyula
(addikt)

Szia! Pont ez a lényeg, hogy fizessen a kedves ügyfél! A Honor 8 volt az utolsó ami dual actice 2 rádió telefon volt. Nekem még van itthon egy honor 6 ami 2014-óta még rendesen működik, jó nem egy villám de az is dual acktive telefon. Esetlen nézd meg hátha tudsz értelmeset használtan fillérekért venni. Ha ez nem opció a sim-el nem tudsz variálni? Gondolom egyik céges a másik meg maszek. Én megpróbálnám a céges sim-en a net-et növeltetni és a maszekoknál meg a viber, whatsapp, hívást erőltetni. Akkor a cégesre érkező hívások überelik a net-es beszélgetést. Munka után meg tiltod a céges sim-et. Csak egy ötlet volt! Nálam is volt anno', hogy a kedves főnököm nem tudta mi is az a magánélet! Mondjuk akkor a saját sim-en zaklatott mindig ügyesen este, amíg nem cseréltem kártyát! :( Akkor szoktam rá arra, hogy este telefon kikapcsol és csak az ébresztővel indul! Meg voltak ennél kellemetlenebb helyzetek is......


VB0728
(friss újonc)

Szia, Pontosan ez a helyzet amit leírtál 😜 herótom van a két telefon használatától plusz annyi kiegészítés, pont olyan hívások lennének a fontosak, mint pl. az oviból felhívnak, hogy beteg a gyerek és menni kéne érte stb. ez miatt lenne jó az első verzió, (valamilyen akár régi készülék, ami használható)...


asdf_
(veterán)

És ez kiderül valahonnan? Túrjam meg, hogy mit tud a Snapdragon 695 5G vagy a chipset hiába tudja (Multi SIM: Global 5G Multi-SIM így feltételezem, igen), attól függ a gyártó mit/mennyit implementál ebből?


Viktor0610
(MODERÁTOR)
Blog

Hát nézd meg a preferált hálózatok részt mindkét SIM-nél.
Ha csak az egyik kártya lehet 4G-n/5G-n, akkor a másiknál nem tudod ugyanazt beállítani.


asdf_
(veterán)

Nehéz lesz, mert még nincs meg a telefon :D Én ilyen istenbarma vagyok, hogy vásárlás előtt tájékozódom, nem vásárlás után nézek kerek szemekkel, hogy ezt nem tudja, azt nem tudja, ez nem megy, az nem megy, ez szar, az szar... :)

[ Szerkesztve ]


Viktor0610
(MODERÁTOR)
Blog

Oh.
Hát akkor a kiszemelt teló topikjába nézz be.
De amúgy szerintem a legtöbb mai teló tudja a kettős 4G/5G-módot.


asdf_
(veterán)

Á, teljesen halott, 10 hozzászólás fél év alatt, utolsó 2 hónapja. Valamiért senki nem akar nálunk Motorola telefont venni (mondjuk eladni sem nagyon). De valószínűsítem, a Multi SIM: Global 5G Multi-SIM ezt jelentheti. Thx. Majd max megguglizom külföldi írásokban.


citkar
(addikt)

Ha külföldi oldalakon sem találsz róla infót, akkor neten rendeld és kipróbálhatod, ha nem tetszik vissza is küldheted. Nincs jobb ötletem.
Ha újabb modell valszeg tudni fogja mindkét foglalatban a 4/5G-t, csak nem egyszerre.


citkar
(addikt)

rossz topik

[ Szerkesztve ]


Zeki
(nagyúr)

Na meg ellenőriztetni kell a simet is, mert lehet nem tudja az 5G-t.
Nekem cseréltetni kell a kártyát.


asdf_
(veterán)

Nem nagyon van más, amit megvennék, így majd kiderül, úgyis maradni fog. Online rendelés lenne eleve, de nem hinném, hogy elállok, csak rendkívül különleges esetben szívatnám csak ezzel a boltot.


asdf_
(veterán)

9 éves, kék propelleres a ritkán használt, azt cseréltetem mindenképp, mert a kedves Telenoros b*szta cserélni anno, inkább vágta, ma majdnem meg is tettem, de nagy volt a sor, egy újba azt most már bele nem rakom. A fő SIM az csak 4 éves, 3 az 1-ben vodás, de ők csak redeseknek adnak 5G-t jelenleg, így az a kártya perpill halálmindegy milyen. Volte lesz-e rajta, inkább az a nagy kérdés, meg ha automatikusan nem, az ügyfélszolgálat hajlandó lesz-e bekapcsolni, ha felhívom őket

[ Szerkesztve ]


asdf_
(veterán)

Ez lett a vége:

SIM1

SIM2

A Yeti enged VOLTE-t bekapcsolni, be is kapcsoltam, de hívásnál lemegy GSM-re, Vodánál kapcsoló sincs.

Moto G82 5G amúgy.

[ Szerkesztve ]


Viktor0610
(MODERÁTOR)
Blog

Magyarul az előfizetéseden nem aktív a VoLTE. Vagyis a tiltás aktív, amit idővel töröl majd a szolgáltató, ha Yettel VoLTE-kompatibilis a Moto.


asdf_
(veterán)

Jaja, de azért olyan nagyon nem félek tőle, hogy a közeljövőben leesik róla a VOLTE tiltás. Bár mondjuk ahogy kapcsolgatják le a 3G-t, kénytelenek lesznek ezzel is foglalkozni, mert rá lesznek kényszerülve. Csak én azért elég pesszimistán állok hozzá, ennek a telefonnak az elődje 4 év alatt 0 másodperc VOLTE hívást bonyolított a Vodánál, pedig a megvásárlás pillanatától VOLTE-képes volt :U .
De mondjuk ezen a SIM-en évi 10 percet ha beszélek, szóval olyan nagyon nem izgat, erre még a 2G-vel is elég, hogy a Voda mit szerencsétlenkedik majd össze, az már jobban.

[ Szerkesztve ]

üzenetek