Anime filmek és sorozatok - Kultúra, művészet, média fórum

üzenetek

hozzászólások


KISDUCK
(addikt)
Blog

Az már rég bevésődött nekem hogy te vagy a topikból az aki a ONE által rajzolt OPM-et olvasta. :DDD
Én most parkoló pályára tettem a mangákat és manhwákat. "Befejeztem" a Paragon of Destruction novelt, sajnos félbeszakadt a novel, mert pletyka szerint meghalt az író. Következőnek vagy Overlord vagy Grimgar of Fantasy and Ash lesz novelbe vagy más de még nem döntöttem el.


emiki6
(veterán)

Mostmár azért nem vagyok olyan lelkes. :D

Novelt sose olvastam. Mangát már nem olvasok gépen, telón meg nyűg (. Manhwat jó olvasni csak.

A her summont olvastam még mostanában, jó volt. Azt gondolom oric komálta/komálná, vannak benne festményszerű panelek.

Illetve ott van a the beginning after the end, na az kuvajo. Olyasmi, mint a mushoku tensei, csak annak a lépfenéi nélkül. Sajnos ott a rajzlót nem akarta megfizetni a kiadó, szóval a rajzoló továbbállt... Nemtom találtak e már újat.


bozont
(veterán)
Blog

Ha jól látom ma indul a Kimetsu no Yaiba új szezonja. Most is úgy lesz, hogy újra leadják a movie-t feldarabolva? Még nem láttam, de ha így lesz akkor nem nézem meg külön.


oriic
(HÁZIGAZDA)
Blog

Mivel elvileg csak nagyon rövid szezon lesz (5 vagy 8 rész talán a leakek alapján), így valszeg a filmet bővítik ki megint. A mai rész 1 órás lesz amúgy. Gondolom a nagy dobást az Infinity Castle Arc-ra szánják. Az simán 20+ rész lesz majd jövőre talán.

[ Szerkesztve ]


Farkassacred
(őstag)

Kenka Dokugaku
Basszus ez de jó egy anime, legalábbis így öt rész alapján.. Rég láttam már bármi értékelhetőt is mostanság ilyen verekedős cuccokból, erre ez meg berobbant szépen. :K
Ha jól látom, akkor ez is manwha feldolgozás lesz, vagy Dél koreai produkció az eredetije.


F34R
(nagyúr)

Az elso epizod egy summery volt. De 02 mar rendes folytatas. Szoval nem hiszem.

#53965 Farkassacred
En is tegnap neztem meg, szerintem feludules... mondjuk nem annyira eros de jo felvetes a keszitoktol.


Michell
(tag)

Félidőben a tavaszi szezonról – szvsz.:

Ez bizony egy olyan szezon, ahol a MAL score listát a Hibike 3 vezeti (ami én személy szerint egyáltalán nem bánok, picit talán jobb is mint az elődjei ) a Konosuba 3 előtt.

Az előző szezonokban azért volt 2-3 húzó név. De a mostaniban az S3 folytatások többsége valahogy nem az igazi. Csalódás a Jiisan Baasan, de én így is nézni fogom.

Illetve kevesebb, gyengébb az „időkitöltő” sorozatok felhozatala is:
Számomra nézhető limo: Hananoi-kun, Unnamed Memory, Henjin no Salad
Jobb limo: Maou no Ore ga Dorei Elf
Ahogy látható én a – pontozások / akció elvárások szerinti – alsóházból néztem ki magamnak pár animét, ezekkel elleszek. A fentiek mellett nekem külön tetszik a Seiyu Radio is, csak azt egyáltalán nem nevezném limonádénak.


Michell
(tag)

A Salad Bowl of Eccentrics / Henjin no
Nem rossz, egy „picit” Hinamatsuri utánérzés, csak sok-sok cukorsziruppal. A befogadó férfi nem rosszfiú, az eredeti fanyar humor, társadalomkritika épp hogy nyomokban lelhető fel …
Azért nézhető.


emiki6
(veterán)

Nálam a Maou-s elfes egyértelműen a szezon legkedvesebbje. Cuki is, érdekes is, tök jó a rajzstílus, az animációra se lehet panasz és a zenék is adják.

A másik ami még várakozással tölt el és hetről hétre nézem, az a misfit. Persze a költségvetése elég alacsony, a legutóbbi előtti rész egy abomination volt minden tekintetben, már-már trash kategóriába hajlott, de ez valahogy mégsem érdekel, továbbra is szívesen nézem, van annyira abszurd és a maou chadsége elviszi az egészet a hátán. :D

Az irregular van még könyvjelzőzve, de nincs motivációm nézni.
A mushokuból a legutóbbi évad óta kiábrándultam és elvesztettem az érdeklődésem.
A slime az mindig b kategória érzését keltette, azt is elengedtem, inkább nézek mást.
Az unnamed memoryt elmentettem, unalmasabb napjaimra meg jó lehet.

-

Sokat változtam az elmúlt hónapokban, már nem nézek olyan szívesen és annyiféle animét. Megszűnt az igény a (sok) animenézésre, gondolom megszűntek mentális terhek, amikre copingként az animeigény magasabb volt.

Az igény csökkenésével a szelektivitás nőtt, már nincs motiváció olyanokat is követni, amelyek nem adnak NEKEM sokat. Mondhatnám, hogy a B kategória már kevés, de ez nem a produkció költségvetésétől, minőségétől függ, de még csak nem is feltétlen az írás minőségétől függ, mert a misfitet is nagy lelkesedéssel nézem és a lvl99 villainesst is imádtam. ¯\_(ツ)_/¯


etomcat
(tag)

> nekem külön tetszik a Seiyu Radio is, csak azt egyáltalán nem nevezném limonádénak

Nevezhetjük leszbi szoft-pornónak is. Szokták úgy csúfolni, hogy "Adachika to Shimamura", egyrészt a főszereplők hasonlósága miatt, másrészt mert itt az animében csinálják is azt, ahová azok csak az LN 9.+ kötetében jutnak el. Cserében a fejek gyakran borzasztóan el vannak rajzolva, minőségellenőr lelépett?

> Ez bizony egy olyan szezon, ahol a MAL score listát a Hibike 3 vezeti (ami én személy szerint egyáltalán nem bánok, picit talán jobb is mint az elődjei )

Girls Band Cry-t nézd meg (dühös rocker lányokról szól), nem olyan nyálas, mint a Jellyfish és nem olyan ciki, mint a Boci the Rock. Már MAL 8.05-ig jutott, pedig japán / francián kívül csak angol tengeti rabló felirattal nézhető és alig tud róla a világ weeb közössége. (Gépi fordított "Le Meme" változat kerülendő, pár órát megéri várni a megfésült NakayubiSubs feliratra.)
Full-CGI animációs sorozat, de nagyon jól néz ki, sikerült az arc mimikát és a mozgást tényleg élővé tenniük. 4chan senkinek ne legyen példakép, de ha azok a mindent tönkre mérgező hikikomori-k is odavannak érte, az jelent valamit!

Kb. 3 éve kihagyásokkal építgetett Toei Studio / Universal Music mixed-media franchise része a GBC anime, ami engem gyanakvóvá tesz (underground rock téma <--> profitéhes multi óriáscég, kb. mintha az ördög gyógyítaná a bénákat és vakokat?)
Viszont eddig nem lóg ki a lóláb - lehet olyan a helyzet, mint a Kemono Friends-nél volt, ahol egy bedőlni készülő projektet kapott a rendező és stábja, akik mindent beleadva csodát tettek. (GBC-t többen hasonlítják a KF-hez, a CGI anime iparban forradalminak számító megújítása miatt). A sorozat rendező egyébként a SoraYoriMoi-ból (Antarktisz) jött.

A dalok mögött álló Togenäshi Togeäri tinilány banda számai fent vannak a Youtube-on, némelyik egész jó - viszont 90%, hogy szerepelni fognak a későbbi epizódokban, így nem biztos, hogy érdemes el spoilerezni.


Michell
(tag)

Persze sok minden függ az állapotodtól, a pillanattól is.
"Az unnamed memoryt elmentettem"
Volt egy két hét kihagyásom a sorozatokból és valamiért ezt pótoltam elsőre.
A Hibike aktuális részére viszont rá kell hangolódnom .


Michell
(tag)

GBC:
Köszönöm az ajánlást, majd talán egyszer. A "dühös fiatalság" érzésben, érdeklődésben most nagyon távol áll tőlem. (Első két részt láttam.)
Zenében a pillanatnyi kedvencem a Mint piano. Japán zongoratanárnő népszerű dalokat ad elő (Dancing Queeen, The ecstacy of gold, Kiki, Flower Dance like a butterfly, Clair de Lune ...)


coco2
(őstag)

A Hibike alatt ezt az animét érted?

Nekem a plot halál unalmasnak tűnik. Mi van abban az animében, amiért valaki elkezdi nézni, és abba se hagyja?


Aljasvip
(senior tag)

Számomra ebből az évadból csak a Sentai Daishikkaku az, ami valami újat mutatott.

Az Unnamed Memory-ra hittem, hogy jó lehet, de már nincs nagy reményem a további részekhez.


coco2
(őstag)

Mármint ez az az anime, ami neked valami újat mutatott :F


Aljasvip
(senior tag)

Igen. Jó az opening és az ending is, valamint nem egy n-ik isekai fos.
A történetben van potenciál az alapján ahogy most halad.


coco2
(őstag)

Hát, irigyellek. Ha a 70-es évek stílusa neked újdonság, temérdek sok anime vár rá, hogy megnézd. Azóta nagyon sok anime készült ;]


Sordoran
(addikt)
Blog

Csak azért, mert egy maximum 240p-s verziójú videót linkeltél, maga a sorozat jobb minőségű. ;]
Viccet félretéve, sehol nem írta Aljasvip, hogy retro stílus jön be neki, mellesleg nem is látom ebben mi lenne a retro 70-es évek. Az animáció modern, az alaptéma lehet retro, de a sztori maga nem az. Én nekem se jön be a power ranger téma, ezért se kezdtem bele, de amúgy nem tűnik rossznak az alaphelyzet.


KISDUCK
(addikt)
Blog

70-es évek stílusa az a Grand Prix meg a Mila amiket talán még láttam is gyerekként a tv-ben, de útóbbi inkább 60-as évek vége, no meg a Kimba, de az konkrétan 60-as évek. Ez a sokadik power rangers még csak a 90-es évekre se hasonlít, de ahogy nézem inkább a story érdekli Aljasvip-et, nem a látvány.

Itt és most újra megragadnám az alkalmat a Dungeon Meshi ajánlásához, mert jó pofa dungeon témájú anime. Itt-ott kicsit sőtétebb, de sokszor aranyos. :DDD

[ Szerkesztve ]


Aljasvip
(senior tag)

Szerencsére nem power ranger a téma, hanem egy antagonista történet.

Szabad fogamzásban a story:
A Földet megszállni akaró szörnyek vezetőit legyőzték, és a power ranger csapat az "gonosz" közkatonákat gyakorlatilag rabszolga sorba hajtotta, hogy egy vasárnapi show-ban mindig legyőzik őket, fenntartva a status quo-t.
Ebből lesz elege a főhősnek - a méltán neves "Fighter D" -, aki némi trükkel a ranger-ek közé férkőzik, hogy belülről feljutva győzze le őket.

Nyilván a legtöbb fordulat kiszámítható, ha már látott az ember 100+ sorozatot, meg kicsit ügyetlen is néha az írás (plot armor), de nem rossz.

Coco2: Story leírást azért el lehetne olvasni, mielőtt beleszállsz a témába.

[ Szerkesztve ]

üzenetek