Anime filmek és sorozatok - Kultúra, művészet, média fórum

üzenetek

hozzászólások


oriic
(HÁZIGAZDA)
Blog

Kapott egy esélyt mégis a 7th Prince...És hát na, nem is annyira rossz :DDD


Farkassacred
(őstag)

Én a Jellyfish harmadik részét néztem épp és szerintem egy elég komoly slice of life/társadalom kritikát mutatott eddig ez az anime nekünk. Nem csípem a csak csajok csinálnak valamit animéket, mert általában unalmasak, de ebben a Jellyfishben érzem pontosan azt, mint az Oshi no Ko-nál. Hogy mondani is szeretne nekünk ez az anime valamit. :K
A Girls Band Cry pontozása meg nem semmi myanimelist-en..Mepróbálkozom vele, de ha rusnya a cgi (és 99.9 százalékban mind az, igen beastars.. a kivétel vagy..) akkor megharagudok rá nagyon.. A cgi nem a szépségéről szól az animékben sajnos, hanem csak egy szükségszerű dolog, helyzettől és pénztől függően.. :( Sokszor semmi művészi, szép nincs bennük sajnos, és ezért szimplán bántják az ember szemét.

[ Szerkesztve ]


coco2
(őstag)

Én az Unnamed Memory-t akartam ledobni minden résznél, merthogy csak mezei isekai. De még mindig nézem :DDD


etomcat
(tag)

> Én a Jellyfish harmadik részét néztem épp

Addig OK, de az ötödik rész szerintem gyerekes lett, cserében a végén LGBTQ van.

> Girls Band Cry pontozása meg nem semmi myanimelist-en..Mepróbálkozom vele

NakayubiSubs (esetleg Sobsplease / Ideal Paradox) az ember fordította, míg "Le Meme" a franciából gép fordította angol feliratos. Az összes "tengeri szabadságharcos" változat, mert állítólag a japán jogtulajdonos Toei ül a sorozaton és nem akarja még angol nyelvterületre licenszelni. Tokióban viszont elkezdték erősen reklámozni, egy hónappal a kezdés után...

> ..Mepróbálkozom vele, de ha rusnya a cgi

Az 1. epizód első 3 perce, amikor a fősz. lány utazik, az elég gyenge, de utána teljesen rendben van.

> rusnya a cgi (és 99.9 százalékban mind az)

Land of the Lustrous / Houseki no Kuni tartják igazán szép CGI animének.


etomcat
(tag)

> ha rusnya a cgi (és 99.9 százalékban mind az)

Nincs elég ember a kézi animációhoz. Nem csak Japánban, de már Dél-Korában sem, a múlt héten buktak le, hogy É. Koreába szervezik ki a melót, a szankciók ellenére. A tapasztalt "key frame" animátorok akár 5 projekten is dolgoznak párhuzamban, akkora az igény a munkájukra (80-as évekhez képest most évadonként 3-4x annyi anime sorozat megy szezononként a TV-ben). Kezdő "in-between" rajzoló meg senki se akar lenni, kinek hiányzik heti 75 órás munkaidő asztal alatt alvással, tofu-futár fizujának feléért?

Elkerülhetetlen a CGI anime általános használata, viszont egy tipikus nettó 20 perces anime epizód 10e USD-ből készül, szóval Pixar kifinomultságú render-farmra nem futja. A nézőknek kell megszokni ahogy kinéz, vagy az AI-t kéne betanítani úgy, hogy a kézi rajzot imitálja. Kínaiak gyártják a "hiper-realisztikus" (ultra gejl) 3D-CGI alapú manhua adaptációikat, de még senki se atomozta le őket, úgyhogy mindent meg lehet szokni...


Farkassacred
(őstag)

Nekünk sose kell megszokni/átszokni. Nekik kell valamin változtatniuk, vagy egyszerűen csak kevesebben fognak animét nézni, lemezeket vagy figurákat vásárolni.
Felére lehetne csökkenteni pl. a szezononként megjelenő animék számát, egyes animék pl. rejtély, hogy hogy termelnek lóvét..
Egyszerűbb más hobbit találni, mint nézni azt ami egyszerűen taszít. :K


consono
(nagyúr)

Szerintem nem rusnya a Girls Band Cry, gyorsan meg lehet szokni. A Ghost in the shell SAC 2045 szerintem sokkal rosszabb volt ilyen téren, de ott is csak egy részig zavart.


Sordoran
(addikt)
Blog

Sokáig húztam én is, de csak belekezdtem (igaz még csak első részt néztem). Pontozása eltántorított, de mivel ez a lassabb stílus amúgy tetszik nekem, szereplők szimpatikusak, így bizom benne.
Amúgy mi benne az isekai? Tudtommal senki nem jött másik világból, így csak mezei fantasy.


etomcat
(tag)

Feltehetőleg ezért ment a Szürke Gém az Oscar-ra a Suzume helyett:

Makoto Shinkai állandó tettestársa producere bevallotta, hogy több mint 20 tinilányt prostituált, a legfiatalabbat 13-tól 15 éves koráig dugta, alkalmanként 20 ezer yenért:

https://www.reddit.com/r/anime/comments/1cn558q/your_name_movie_producer_confesses_to_have_paid/


etomcat
(tag)

> Felére lehetne csökkenteni pl. a szezononként megjelenő animék számát

Ha betiltanák az isekai / beszippantotta az MMO game műfajt, meg az időutazásos történeteket, akkor az 50% csökkentés rögtön meg lenne oldva és senkit sem érne érdemi veszteség.


etomcat
(tag)

Politikailag nem korrekt vicc:
- Milyen a roma anime?
- Lovárimonogatari...


emiki6
(veterán)

Kicsit írok egy igazából off hsz-t manhwa-król, mert kedvem van megosztani pár gondolatot, élmény.

Még Ah Lecks csinált egy videót:
Forcing Myself to Read 25 Manhwa Recommendations
Ebből csemegéztem párat, amit ajánlott, de elsősorban amúgy nem a manhwak miatt írok most, hanem a hozzájuk tartozó érdekes, IRL kapcsolatokról.

Nézzük először az Ember Knight-ot...
Tényleg zseniális alapkoncepció és nekem a megvalósítás is bejött, egyértelműen ajánlott, egyetlen baj vele, hogy bár a vége felé közelít, de hiátuson van, mivel a szerző apa lett és nem ér rá írni. :D
És most egy mild spoileres rész következik (az egyik karakter erejéről lesz szó).
Szóval van benne egy karakter, akinek az az ereje, hogy minél tovább nem használja az erejét, annál tovább felhalmozza azt, így amikor elsüti, akkor nagyon OP lesz.
Idő volt, mire ezt sikerült összekapcsoljam egy IRL koncepcióval. Dr. K beszélt egy videójában egy lelki fejlesztő gyakorlatról: How to use emotion to cultivate discipline Hozol egy elhatározást (resolve), lemondást, megkötést, korlátozást, olyat, ami nem túl nehéz, ezért nem könnyű megtartani. Ő pl nagyon szerette a fagyit és hozott egy elhatározást, hogy többet nem eszik fagyit. 10 éve nem evett fagyit. Azért érdekes a resolve, mert idővel felhalmozódik és nemesíti a lelket. Alacsony dózisú akaraterő edzés, de mivel folyamatos és konzisztens, ezért hosszútávon számottevő. Ha hozol egy elhatározást és megtartod, akkor megtapasztalod, hogy képes vagy ilyenre, ami önbizalmat ad és persze ebből még sok dolog fakad.
Arra akarok kilyukadni, hogy az elv ugyanaz. Van egy manhwa, ahol egy karakter önkorlátozást vállal, hogy a jövőben ezért erőt nyerjen. És van a valóság, ahol ezt ugyanúgy megtehetjük, csak egy kicsit realisztikusabban és ez tök menő.

A másik manhwa ami egy érdekes felismerést adott az a Disciple of the holy sword / overpowered sword / sword level up. Erről a manhwa-ról röviden annyit, hogy elég jó, de semmi extra. Aki unatkozik olvassa el nyugodtan, kellemes. Még nem ért véget.
Ebben a manhwa-ban a főhős csinál egy látás tréninget. Az a lényeg, hogy nem a látóterének közepére fókuszálva tartja a figyelmét, hanem az egész látóterére egyszerre figyel és próbál mindent amit lát észben tartani, megjegyezni.
Nekünk nyilván nem kell ennyire messzire menni, elég csak több fókuszt helyezni a perifériára. Biztos többen használtátok már a teljes látóteretek egyszerre, én főként biciklizésnél szoktam, amikor komplexebb környezetben tekergek, mert egyszerűbb egyszerre mindent nézve manőverezni meg kiszámolni a mozgó tereptárgyak (pl gyalogosok) pályáját stb. De ezt lehet csinálni "meditációs gyakorlatként" is, amikor az ember épp nem kell figyeljen valamire.
Valahol túl általános, hogy a látásunk figyelme mindig a látótér közepére összpontosul automatikusan, de megtehetjük, hogy tudatosan "eloszlatjuk" a figyelmet a teljes látótéren: Nem nézünk semmire, de egyszerre mindent nézünk (használható ez amúgy "incognito stírölésre is", mert lehet oda is figyelni ahova nem néz a szemed. ;) ). Meg kell jegyezzem, hogy hosszantartóan eloszlatottan nézni elég fárasztó, de van egy nagy előnye: Régóta zavar, hogy feliratokra automatikusan ráugrik a figyelmem és elolvasom, még ha nem is akarom, viszont csak az összpontosított figyelem elterelhető, az eloszlatott figyelem, ha eloszlatva van tartva akkor nem, így sokkal könnyebben megőrizhető a figyelem szabadsága, függetleníthető a reflex-szerű elterelődéstől.

Thank you for coming to my ted talk


oriic
(HÁZIGAZDA)
Blog

Ember Knight alap felvetés miatt érdekelt, de a rajzolása számomra elfogadhatatlan. Nyilván nem egy Solo Levelinget vártam tőle, de számomra rémes volt.


coco2
(őstag)

Kritika következik. És nem lesz szép egy kicsit sem. Baráti figyelmeztetés előre.

Aki ránéz arra az Ember Knight-ra, csak a legelső részre, az első, amit találni fog, hogy nem talál színeket. Ejj, hát hova dugta az a stúdió?

Az csak második ránézésre tűnik majd fel, hogy az elegancia is hiányzik a rajzolásból. És még csak nem is kicsit. Nem mintha az ne lenne sikítóan nagy baj, de a színek hiánya még mindig erősebben volt kiábrándító. Azért csak az tűnt fel elsőre.

Aki hajlamos ábrándozni a dolgok természetén, általában eljut addig a felismerésig, hogy némelyik képregényt csak azért színeztek meg, mert rajzolni nem tudták. Aztán sajnos színezni sem.

A képregényre ránézés után a light novel-nek már a gondolatától is gyomorémelygésem van. Apropó, amit találni lehet róla, hogy még egy rendes light novel-t sem lehet találni róla. Szóval a bemutatója abszolút kifejező volt. Összesen azt az egy pozitívumot találtam.

Persze a fentiek csak az én véleményem.

[ Szerkesztve ]


emiki6
(veterán)

Igen? Én kifejezetten komálom a rajzstílusát, arcok és emberek rajzolásának stílusát.

Mondjuk a környezet bemutatásában lehet nem túl jó, mert ha visszaemlékszem, akkor van egy "környezeti üresség" érzés, white room-os kopárság v az, hogy a környezet érdektelen

De a karakterdinamikák jók és érdekesek, Nagyun titka pedig jól van kezelve hosszútávon is, nem úgy tűnt, hogy elfáradna az alapkoncepció.

Bár lehet jobb megvárni mostmár mire befejezik, hogy befejezik e egyáltalán.


oriic
(HÁZIGAZDA)
Blog

Számomra ez a dizájn kevés sajnos, hogy komolyabb időt belerakjak sajnos. :(


KISDUCK
(addikt)
Blog

Belepörgettem az első részbe, azért annyira nem rossz mint ahogy coco2-vel leírjátok, szerintem én olvastam már olyat is ami rosszabbul volt rajzolva. Megértem hogy nektek ez már vizuálisan nem fér bele, de azért nem olyan szörnyű az.


oriic
(HÁZIGAZDA)
Blog

Nyilván ez szubjektív, de ez nekem kevés. :R

____

Hopp most látom este negyed 9kor jön a Kimetsu no Yaiba új szezonja is \o/

[ Szerkesztve ]


emiki6
(veterán)

Semmi baj nincs vele, én sem értem őket. :D

És azért látszik, hogy az alkotó elég jól tud rajzolni, nem gagyi a stílus, az anatómia, proporciók stbstb mind profi.
Ah lecks kifejezetten dicsérte a panelinget, combatot stb: [link]

Persze én elolvastam az OPM webcomicot is, az se zavart. Persze vannak stílusok amik zavarnak, de az más dolog.

[ Szerkesztve ]

üzenetek