Anime filmek és sorozatok - Kultúra, művészet, média fórum

üzenetek

hozzászólások


coco2
(őstag)

Engem valahogy akkor sem kezdett el érdekelni ;]


coco2
(őstag)

Ugyan erre a listára személyesen nem néztem rá alaposabban, de te tedd meg, és mondj róla egy véleményt.


etomcat
(tag)

Netflix animét gyártat a Leviathan című történelem hamisító szemétből, a japánoknak meg annyi eszük van, hogy beszállnak a projektbe:

https://www.reddit.com/r/anime/comments/1d9tkml/leviathan_anime_announced_studio_orange/

Egyéb: állítólag a GBC inkább francia, mint japán animáció és részben azok gyártják, akik a Ladybug & Cat Noir-t csinálták.


KISDUCK
(addikt)
Blog

És mitől történelem hamisító? Wikin a novelláról vagy könyvről ezt írják műfajnak: Steampunk, Biopunk, Alternate history, Dieselpunk. Nem hiszem hogy ez a történelmi doku kategória.


consono
(nagyúr)

Nem hát, ez steampunk, alt history, a helyén kell kezelni. Ilyen alapon minden sci-fi meg jövőhamisító szemét? :D


oriic
(HÁZIGAZDA)
Blog

Hamisító? Szóval azt mondod hogy nem voltak a valóságban ilyen gépek? :( ;]

[ Szerkesztve ]


myckey
(veterán)
Blog

Egy világ omlott össze....legbelül. :((( :D


maross
(veterán)
Blog

Esetleg egy jelenet alapjan felismeri valaki? Nem sikerult google-el megtalalnom. Egy fegyverekkel teli teremben egy srac felemeli a monkey king staff-et , amire 13500 van ravesve (es mintha egy koben lenne, a'la excalibur) . Elotte egy oregember paradezik egy nuncsakuval, amit leejt a megsuvegelendo teljesitmeny lattan.


maross
(veterán)
Blog

Igen, ez lesz, koszonom!


emiki6
(veterán)

Az archdemon's dilemma még mindig egy wholesome cuki agymenés, szerintem ez lesz az szezon topja új animéje. A folytatásokat nehéz az előzményektől elvonatkoztatva értékelni.

A misfit meg minden új résznél emlékeztet, hogy miért is nézem, annak ellenére, hogy mennyire kusza és low budget és gagyi. Nehéz megfogalmazni azt a miértet, de van benne valami megragadó. Van egy trash jellege, de komolytalan is, agymenés is és igazából érdekes, meg szeretem a karaktereket. :D Mondjuk aki megnézte a korábbi 2 évadot és nem nyűgből, az valszeg szintén látja ebben a műben az értéket. :B

Mondjuk érdekes, hogy a demon slayer humora még mindig annyira borzalmas, hogy összességében egy misfitet is jobban élvezzek a B-sége ellenére.
Az irregulart meg konkrétan abbahagytam a húg miatt, nem bírom már ezt a brocon tematikát. Lehet egyszer végignézem, de most erős taszítást érzek...


coco2
(őstag)

Nálam mostanra csak a konosuba, meg az eccentrics maradtak folyamatosra (még két rész, és véget érnek).

A többit talán még felkotrom később, egyben nézni meg az évadot. Hátha úgy nem annyira borzalmasak. Az irregular-t a csalódás stuffba raktam én is, nem ezt vártam volna tőle.

Lassanként ideje a nyári eresztésnek jönnie.


etomcat
(tag)

> És mitől történelem hamisító?

Leviathan alapötlete annyi, hogy Ferenc Ferdinándot nem a szerbek, hanem Ferenc Jóska tetette el láb alól, hogy legyen ürügye kirobbantani a világháborút.


Komplikato
(veterán)

De nem alapja az összes alternatív világ alapú sztorinak, hogy mi az a változás, amitől az a világ másféle lett?


emiki6
(veterán)

Shangri-La Frontier

Jó, hogy ajánlottátok, én simán átsiklottam felette a borító alapján.
Lényegében egy SAO, csak jobb. 👍

Btw némi trivia, gondoltam rákeresek, mert a hifiman is nevezett el fejest így (50k USD :DDD).

Shangri-La is a fictional place in Tibet's Kunlun Mountains, described in the 1933 novel Lost Horizon by English author James Hilton. Hilton portrays Shangri-La as a mystical, harmonious valley, gently guided from a lamasery, enclosed in the western end of the Kunlun Mountains. Shangri-La has become synonymous with any earthly paradise, particularly a mythical Himalayan utopia – an enduringly happy land, isolated from the world. In the novel, the people who live in Shangri-La are almost immortal, living hundreds of years beyond the normal lifespan and only very slowly aging in appearance.

[ Szerkesztve ]


oriic
(HÁZIGAZDA)
Blog

A harcot nem kicsit elnyújtották (majdnem DB stílusú hosszúságúra :DDD), de a látvány amúgy odavágott rendesen. :C


Aljasvip
(senior tag)

Nekem nemrég lefutott a Brave Bang Bravern.
Ahhoz képest, hogy egy közepes mecha show-ra számítottam, elég jó lett, a történetben is lett a végére pár jó csavar.
Nem váltja meg a világot, de egy jól összerakott kis mecha, 12 részben egy komplett story-val.


coco2
(őstag)

2 részt néztem meg belőle.

A grafikája talán jobb. De csak talán. Karakter építésben, történet vezetésben sehol sincs a SAO-tól. És a MC-nek olyan szófosása van, hogy azért pontokat kellene levonni.


emiki6
(veterán)

A SAO-nak sosem bocsájtom meg a brocon szálat, az egy kritikus hiba. A SAO arc végéig egy kifejezetten jó romantikus isekai.

Az SLF meg nem romantikus, inkább akció. A gamer témát nagyon jól meglovagolták. Nagyon sok jól átgondolt poén van benne pl. Illetve valahogy szimplán érdekes, főleg talán a karakterek viszik el a hátán, de a játék maga sem érdektelen. A harcok meg látványosak, szépen animáltak. Nem egy statikusa anime és van egy természetessége annak, ahogy a cselekmény folyik, leginkább valszeg a karaktereknek köszönhetően.
Nemtom, nekem bejön, kicsit már hiányzott egy ilyen anime, jó ötlet volt ezt előszedni.
Nekem már 1 rész alapján megtetszett, szóval ha neked 2 rész alatt nem, akkor lehet kár is próbálkoznod vele.

Mondjuk az furcsa, hogy mennyire gyorsan eltelnek a részek és közben mennyire kevés dolog történik. Szóval nem egy darálós cucc, komótosabb fajta.

-

Most nézem a stúdiót, aki csinálja, a C2C. Övék még a tsukimichi s01, a handyman saitou, a kardos isekai is, amiket mind komáltam, asszem szemmel fogom tartani ezt a stúdiót, lehet ránézek majd a Wandering Witch: The Journey of Elaina -re is.

[ Szerkesztve ]


coco2
(őstag)

Én csak 2 részt néztem eddig belőle, nem tudom, milyen lesz később, de ez a szófo*ás elviselhetetlen. Inkább lenne egy brocom ebben is.

Az értékelésed róla kicsit olyan, mintha matematikával akarnád mérni a szórakozást. Ha szórakozni akarok, engem nem érdekel a matek, meg hogy ki adott pecsétes papírt róla, hogy de pedig az szórakoztató. Szétszedhetjük részletekre, de akkor tedd hozzá még az összetevők egyensúlyát és összeillesztését is. Vagy egyszerűbben, az eredmény végül vagy szórakoztató, vagy sza*. És ez a szófo*ás az SLF-ben borzalmas. Bizisten csak fogná be a pofáját az MC, sose mondana semmit, és jobb lenne tőle. Pecsétes papír ide vagy oda.

üzenetek