Anime filmek és sorozatok - Kultúra, művészet, média fórum

üzenetek

hozzászólások


emiki6
(veterán)

Ma végeztem az évaddal. Nem baj, hogy elnyújtották, szerintem ez indokolt egy 3 phase bossfight-nál. :K

coco2: lehet az a bajod vele, hogy nem vagy gamer. Én nagyon szeretem a gamer szubkultúrát (még ha magam nem is nagyon játszom), számomra nagyon sokat dobott a sok utalás meg a gamer szemlélet - zsargon. Otthon éreztem magam a karakterek közt, nagyon jól működtek számomra. A SAO pl közel sem volt ennyire természetes, noha nem is volt ennyira laid back.

A speedrunner isekai manga (rta shousha wa game...) is pont ezért adja nagyon, a gamersége miatt.

A dnd isekai-ok meg gondolom a dnd-seknek tetszenek jobban, mint annak aki csak hallott már dnd-ről, de nem játszott sose.

Ad egy +mélységi réteget, ha része vagy annak a szubkulturának, aminek szemszögéből íródott a mű.

A tudósos romkom (so i tried to prove it) is ezért tetszett, mert kémiát tanultam, része vagyok a tudós szubkulturának és tetszett az is ahogy reprezentálták (hiába túlzott, jópofa "karikatúra").


emiki6
(veterán)

Igazából a megítélésem egy animéről posztán intuitív, szubjektív, azt nézem hogy éltem meg. Aztán ahogy azt leírom, kifejtem az már csak puszta reasoning. Mert azt könnyen megmondom, mi nyűgözött le v mi az, amit ki nem állhattam. Aztán jön az elemzés és megnézem, hogy bizonyos elemei külön-külön milyen érzéseket váltottak ki belőlem, hogyan hatottak rám.

Persze ez mind csak kísérlet az élményeim leírására, megosztására, aztán az olvasó számára lehet full haszontalan. Bár talán az élménybeszámolók lényege igazából az, hogy a többiekben meghozzák vagy elvegyék a kedvet valami megnézésséhez/től. Vagy, hogy az azonos vélemények összehozzák azokat, akik hasonlóan élték meg.


coco2
(őstag)

Hát én letöröltem 9 rész után. Annyit szövegel, mint egy Light Novel, viszont utóbbit sosem kell sebességgel olvasni, miközben az eseményt figyelem. A fejem fájdul meg egy efféle animétől. Mal-on 8 pontot kapott, látom én is, sao meg csak 7 pont valamennyit, de ez akkor sincs a közelében sem annak. Részemről kuka.


callmeakos
(veterán)
Blog

Továbbra is zakatol nálam, a One Piece maraton. El se hiszem, de elértem féltávhoz azzal, hogy befejeztem a Summit War Sagát. Teljesen megértem a hypeot ezzel kapcsolatban, volt itt minden IS, a csúnya verekedés, dráma, meglepő fordulat, jó karakterek. Őszintén meglepett az, hogy meglépték, hogy a teljes bandát kivonták gyakorlatilag a történésből, és helyettesítették őket a régi ellenfelekkel, és még jobban meglepett, hogy ez valamilyen módon működött is.

Egyetlen dolgot sajnálok, hogy az internet elspoilerezte Ace halálát. Az nagyot ütött volna ha nem tudtam volna róla, de így is elég durva volt.


SQX_Barto
(addikt)
Blog

Mushoku Tensei epizod-nal direkt volt egy het csuszas, vagy csak volt valami problema?
(Nem akarok tobbet irni, mert spoiler)


oriic
(HÁZIGAZDA)
Blog

A 19. rész jött egy héttel később, de nem lett megindokolva. Vágom miért kérdezed, de a mai epizód történései szerintem csak a véletlenül jöttek pont most. Ha direkt lett volna, akkor szerintem mai részt halasztják egy héttel. (eredetileg ugye múlt héten kaptuk volna meg mait)

Amúgyx remek rész volt, bár én már tudtam hogy mi fog történni, de jó volt látni mozgás közben. Továbbra egyik kedvence régóta futó sorozatom.

[ Szerkesztve ]


Sordoran
(addikt)
Blog

A harc élvezetes volt, lehetett izgulni rajta, és jól volt megvalósítva is. Én is futottam bele régebben spoilerbe: mikor véget ért a LN, a záró kötet talán utolsó illusztrációja terjedt el közösségi médián, és ez alapján ugye a két szülő sorsa eléggé sejthető volt.


SQX_Barto
(addikt)
Blog

Sokan mondjak neten direkt volt, egy masik jeles esemeny pedig pont anyak napjara esett :)


bandiras2
(senior tag)
Blog

Anyák napjára sokszor időzítenek, Pl Fate Zero, Kiritsugu csónakázni ment egy szép nagy bőrönndel.


oriic
(HÁZIGAZDA)
Blog

Na jó de azért elég morbid lenne ha direkt mostanra tervezték volna az epizódot.


coco2
(őstag)

Miért? Mi van konkrétan most? (Azon túl, hogy június 17.-e.)


oriic
(HÁZIGAZDA)
Blog

Tegnap volt apák napja.


coco2
(őstag)

Jöhetne már az új bunny girl movie. Lesem a cicát, de anime még semmi. Hangoskönyvet találtam csak :(((


Szancsó
(aktív tag)

Akkor nem csak én lapzom fel kétnaponta miatta :)
Lehet inkább újranézem a sorozatot + a két filmet, gyorsabban telik az idő...


emiki6
(veterán)

Bofuri... Há talán nem az SLF után kellett ránézzek. 1,5 részt bírtam. A gagyi és a lame szavak jutnak eszembe.
Asszem szűköl be a toleranciatartományom és/vagy nagyon fogynak a jó animék. Jöhet a tű keresés szénakazalban. Vagy lehet a MAL 8+ -ra értékelteket kezdem el majd átfésülni.


emiki6
(veterán)

*kellett volna


consono
(nagyúr)

Én az évad elejét a gyerekekkel végignéztem, mikor ment a Bofuri, mi jól mutattunk rajta :) De mikor megette helyből a főellenséget mi is elengedtük. .


Sordoran
(addikt)
Blog

Amennyiben főleg (vagy csak) jó anime sorozatokat nézel, akkor nem is csoda ha az ízlésed és elvárásaid is ezekhez igazodik. A Bofuri kis agymenés és paródia is, főleg azoknak tetszik, akik sok isekai és VRMMO témájú sorozatot néz, és már könyökén jönnek ki ezek sablonos jelenetei. Így felüdülés számunkra egy ilyen kis agyatlan vígjáték. Egyszerűen el kell engedni a logikát és józan észt. :DDD


emiki6
(veterán)

Pont ezaz, hogy komálom a paródiákat és deconstruction-öket, mert a klisétörés vagy kifigurázás és komolytalanság sokat tud dobni egy produkción, de ez még ilyen szempontból sem működött nálam, annyira nem volt jól megírva.

Valahol benne van az is, hogy nem érdekes azt nézni, hogy egy ambíciótlan és inkompetens MC ennyire OP-vá válik.
Inkább az vált ki ámulatot az emberből, ha valaki nehézségek leküzdésén keresztül jut el magas szintre, mintsem bugyutaságból. Paródia vagy sem, azért nem árt, ha a karakterek érdekesek és szerethetőek (de nem szánalomból).

Az is igaz, hogy a bugyuta kislányos setting nagyon nem a kedvencem. Talán a K-ON-ban is az taszított legjobban azért is engedtem el már a legelején.

-
Meg mint írtam, mostanában kialakult egy anime toleranciám, válogatóssá váltam, nem tudok már "whatever" produkciókat érdeklődéssel nézni. (Vagy csak eddig sikerült javarészt kellemes whatever produkciókba beletenyerelni, ki tudja.)

A shangri-la pont ezért is volt érdekes mert hosszú idő óta ez volt az első (épp nem futó) anime, ami rendesen behúzott, hiányzott már ez az érzés.

-

Közben végetért az Archdemon's dilemma első évada. Nagyon kellemes cukiság-hülyeség volt. Üde, wholesome színfolt.

A misfit nagyon átment valami kusza történetvezetésű trash-be, de nem tudom nem kedvelni, annyira komolytalan és abszurd. Remélem lezárják az évad végéig, elég ebből ennyi. :D


KISDUCK
(addikt)
Blog

Elkezdtem a 7th prince animét és elég korrekt adaptáció lett, de őszintén megvallva sokat felejtettem a mangából és ahogy néztem, "aha ja erre is emlékszem már, jaja meg erre is". :DDD
A 11. rész vége a mangában a 37. chapter végéig tart. Én régebben megálltam a 60. fejezet elején, de lehet hogy most újra nekiállok.

üzenetek