Apple notebookok - Notebookok fórum

üzenetek

hozzászólások


CharlieDrop
(veterán)

van egy megfelelő hosszúságú oldalad, mert nekem még a face se laggol (persze ha nincs betöltve a tartalom, akkor igen, de ha bent van, fluid).


Pano
(addikt)
Blog

Random jelentkezik kb bármelyik oldalon. Nem tudok neked konkrét példával szolgálni. Vagyis de. Legeslegjobban a reddit feed laggol. Esetleg próbáld azt.
De ha neked nem jelentkezik a probléma, akkor itt se fog.

selyem papír: bármelyik papírboltban kapsz. Esetleg nézd meg azok mennyire "finomak".

[ Szerkesztve ]


yorka
(tag)

Fiamnak akarok balalgasra, egyetemhez venni egy macbook air-t (13). Ez az, amit kineztem.
Gyorsabb SSD miatt lenne mindenkepp 512-es, de amugy is jol johet az extra tarhely.
https://istyle.hu/macbook-air-m2-chip-8-magos-cpu-val-10-magos-gpu-val-512gb-ssd-ejfekete.html
549.990
Kerdeseim:
1. Meg szabad meg venni az M2-t, vagy inkabb M3 256 529.990-ert?
2. Mennyire kenyes a Midnight Black? Ha az, akkor melyik szin ajanlott?
3. Androidos okoszisztemabol jon, ez mennyire deal breaker?


TigerCat
(nagyúr)
Blog

Orion böngésző esetleg? Sokkal okosabb mint a Safari, de ugyanazt a motort használja.


markknight
(veterán)

Android mellé nem biztos, hogy Macbookot vennék, illetve a Midnight Black kivitelt kerülném, kopások jobban látszanak rajta, már pár óra után is tiszta ujjlenyomat az egész.. macerás is leszedni, meh.

[ Szerkesztve ]


yorka
(tag)

Sejtettem, hogy a MB az nem szerencsés. Azóta nézem, hogy a magyar billentyűzet is limitálja a színválasztékot. Értékállóság és megbízhatóság miatt vennék mac-et. Én is használok munkához MacBook prot, és eddig megoldottam az androidos átjárást.


markknight
(veterán)

A megoldás nem egyenlő nekem a kényelemmel. Persze, szinte mindent meg lehet oldani, de jobb droid mellé egy Windows, meg akkor tudna játszani is.

VAGY, beruházol egy iPhone-ra is a Mac mellé neki :D

[ Szerkesztve ]


qnadam
(veterán)

mit kell egyáltalán átjárni? a pc-n se android fut, mégsincs gond ezzel.


Pano
(addikt)
Blog

Használom hébe hóba de még azért bugos. Viszont ígéretes.


Pano
(addikt)
Blog

Ha elég a 256Gb, akkor inkább m3. Grafikai meghajtás terén sokat lépett előre. Plusz némileg jobb az akkuidő is és tovább kap szoftveres támogatást.

[ Szerkesztve ]


yorka
(tag)

Lehet, hogy ez lesz vegul. Jatszani ott a PC, mivel nem koleszos lesz, hanem itthon lakik tovabbra is, ez nem tema. Konnyu, massziv es pici legyen. 256 nekem ugyan kevesnek tunik, de majd beosztja. Gondolom lehet sufniban is boviteni kesobb, ha kell.
Iphonra is valthat kesobb, ha akar, de ezt a dontest meghagyom neki.

Ja es fanless kell :)

[ Szerkesztve ]


formula01
(aktív tag)

M3 Air 8/256 viszont az emagnál “csak” 485e. Ha jól tudom az Emag is hivatalos viszonteladó, az apple oldala feltünteti az értékesítők között.

Egyébként emagot érdemes nézni. Múltkor pl 16/512-es M3 air volt 629e náluk, de szerintem csak 1-2 darab lehetett, nagyon gyorsan elfogyott. Nekem is viszketett az ujjam a vásárlás gombon. :DDD

Viszont ezeket a gépeket bővíteni egyáltalán nem lehet, max külső SSD-t vehetsz, ha kevés lesz a hely.

[ Szerkesztve ]


Pano
(addikt)
Blog

A grafikai fejlődés nem csak játékok tekintetében hasznos itt. Appokban, netezéshez stb. Sima webappok is kérik már egyre jobban.


Stauffenberg
(nagyúr)
Blog

Nagyon nem értek egyet ezzel, fél éve van iPhone-om, előtte Android és egyáltalán nem éreztem nagyobbnak a szakadékot, mint Windows irányába, én semmiképpen nem tántorítnám el ezzel!

Van Airdrop alternatíva, van Google Drive integráció a Finderbe és így tovább, lehetne sorolni a példákat. Windowson is klienseket kell ezekhez telepíteni.

Sok sikert olyan Windows laptopot találni, ami teljesen csendes és elmegy 10+ órákat egy feltöltéssel és közben baromi hordozható tömegű.


Alexios
(veterán)

+1, én szerintem egyedül az airdropot szoktam néha használni ha gyorsan kell egy képet átdobjak telóról mbp-re, amúgy különösebb akadályát nem látom, és ez sem létfontosságú.
Persze ha mindenben apple terméket akarsz használni, mindenhol safari, icloud, stb, és ezeket szinkronizálni akkor lehet súrlódás, de azért nem olyan nehéz elkerülni, én amúgyis firefoxot használok, onedriveot tárhelynek, stb, fel se nagyon tűnne ebből a szempontból ha valamiért mégis androidos telefonom lenne.

[ Szerkesztve ]


Raymond
(félisten)
Blog

Ja, ha Android van akkor az annyit jelent leginkabb hogy egy rakat ikont ki lehet dobalni a Dock-bol mert nemigen lesznek hasznalva.


Stauffenberg
(nagyúr)
Blog

Airdropra is ott van az Airdroid, aminek az ingyenes verziója pont elég arra, hogy fájlokat küldözgess helyi hálózaton (ha távolról is akarsz, az már fizetős).

Még egy jópofa funkció az Apple ökoszisztémában az eszközök között megosztott clipboard. Csak milyen kár, hogy éppen nem működik nálam hetek óta. :) De az Airdrop is köhög néha.

[ Szerkesztve ]


markknight
(veterán)

Lehet nem egyetérteni, ettől függetlenül amit írtam az valid.

fél éve van iPhone-om, előtte Android és egyáltalán nem éreztem nagyobbnak a szakadékot, mint Windows irányába

Mégis iphone oldalon kötöttél ki :D Erről ennyit.

[ Szerkesztve ]


moleculez
(veterán)
Blog

Mostanra nagyon kevés olyan progi/platform van hogy android-macOS vonalon ne lenne átjárás. Böngészők, cloud platformok minden megy pöccre.


Stauffenberg
(nagyúr)
Blog

"Mégis iphone oldalon kötöttél ki :D Erről ennyit."

Zéró szerepe volt ebben annak, hogy MacBookot már régebb óta használok. Légyszi ne tudd jobban nálam.

Akinek teljes Apple/iCloud integráció kell, annak iPhone kell mellé. Aki eddig sem volt része ennek az ökoszisztémának, az meg tudja hozni magával a meglévőt és semmi lényegeset nem veszít vele.

üzenetek