Apple notebookok - Notebookok fórum

üzenetek

hozzászólások


markknight
(veterán)

Aki eddig sem volt része ennek az ökoszisztémának, az meg tudja hozni magával a meglévőt és semmi lényegeset nem veszít vele.az meg tudja hozni magával a meglévőt és semmi lényegeset nem veszít vele.

És én nem is írtam ennek az ellentetjét.

[ Szerkesztve ]


Stauffenberg
(nagyúr)
Blog

Te mondtad, hogy ne vegyen Android mellé MacBookot, hanem inkább Windows laptopot. Tekintve, hogy mindkettőre klienseket kell telepíteni, hogy iOS-MacOS szerű átjárás legyen, nem látom, hogy mitől lenne beljebb egy Windows géppel, ott sincs csettintésre átjárás. Mac-et nem szokás játékra venni, ezért feltételezném (és a későbbi hozzászólásból be is igazolódik), hogy ez nem szempont.

Ami meg szempont, hogy egyetemi felhasználásra a MacBook Air egyszerűen verhetetlen. Kijelzőben, üzemidőben, trackpadben, sebességben, stabilitásban, gyárilag mellékelt productivity szoftverekben egy baromi jó csomag.


Alexios
(veterán)

Egyetemen mondjuk szaktól függ, infó/mérnök karon mai napig előfordulhatnak win only szoftverek. Mondjuk parallelsel az arm win egész jól tud már emulálni, de nem mindent ha valami komolyabb alkalmazás kéne.

[ Szerkesztve ]


markknight
(veterán)

Te egy újságíró vagy? :D Akkor sem írtam ilyet :D


Stauffenberg
(nagyúr)
Blog

Jogos észrevétel. De olyan sok más szak is van. :) De ja, ezt érdemes figyelembe venni.


Stauffenberg
(nagyúr)
Blog

"Te egy újságíró vagy?"

Igen.

"Akkor sem írtam ilyet"

Akkor nem írtál ilyet. Akkor ezt nem idézem tőled:

"Android mellé nem biztos, hogy Macbookot vennék"

Lehet én értettem félre. :)

"A megoldás nem egyenlő nekem a kényelemmel."

A saját kényelmi preferenciáidat előtérbe tolva mondod, hogy vegyen inkább Windows gépet, pedig azzal semmivel nem lesz kényelmesebb az élete, ezért ez egy erősen megkérdőjelezhető értelmű tanács. Nem baj ha nem tudod milyen az Android - Windows vagy az Android - MacOS együttélés, de én mindkettőt ismerem. A legtöbb dologban tök ugyanolyan, amelyik pontokban valamelyik erősebb, az pedig éppen a MacOS (pl: Calendar vagy névjegy szinkron).

"Persze, szinte mindent meg lehet oldani, de jobb droid mellé egy Windows"

Tényleg nem mondtad.

",meg akkor tudna játszani is."

A játék fel sem merült igényként.


Parson
(addikt)

'fél éve van iPhone-om, előtte Android és egyáltalán nem éreztem nagyobbnak a szakadékot, mint Windows irányába
Mégis iphone oldalon kötöttél ki :D Erről ennyit.'

No offense, de ha elötte megvolt a mac-android párossal is, akkor az égvilágon nem következik egyenesen a macböl hogy amiatt váltott androidról iPhone-ra. Ergo ezen fenti ok-okozat kapcsolat és kijelentés/magyarázat egy merö nulla. :)

[ Szerkesztve ]


markknight
(veterán)

Még a végén kitaláljátok, hogy a Mac-iPhone párosítás az én egyéni preferenciám és amúgy a rendszer Androiddal közel ugyanúgy, sőt.. jobban muzsikál mint iPhone-nal. Ne nevetessetek már légyszi :D Nyilvánvalóan nem azért váltott Androidról iOS-re, mert annyira jó fícsörök vannak iPhone-on amik droidon nem elérhetőek.. Vastagon szerepet játszott az ökoszisztéma utáni vágyódás, a szinergia.

Össze lehet hegeszteni mindent mindennel, de a Mac-Android kombó az életben nem lesz olyan ütős mint amúgy natívan, még ha a világ összes third partys cuccára elő is fizetsz (kamu airdrop és hasonlók)

[ Szerkesztve ]


Parson
(addikt)

Találd már ki, hogy mi játszódott le a fejében, mikor úgy döntött hogy a számára müködö mac-android párost miért váltja le mac-iPhone párosra... tipikus belemagyarázás az amit müvelsz most. Miért nem kérdezed meg szimplán töle, ahelyett hogy jósolgatsz? :C

[ Szerkesztve ]


markknight
(veterán)

De mit kérdezzek ezen? Van egy csomó hasonló cipőben járó/járt ismerősöm. Az semmit nem ér? Felesleges azokból merítve véleményt mondani, mert te vagy ő meg ismertek 20 másik tagot aki ennek a szöges ellentétje? :D Nem is értem mire ez a nagy kötekedés, de tényleg.

[ Szerkesztve ]


Parson
(addikt)

Leirta, hogy neki nem volt gondja és (számára) jól müködött... akkor valszeg más ok miatt tette...

Te viszont egyszerüen evidensnek veszed a világra nézve azt, ami nem az, ahelyett hogy megkérdeznéd töle, hogy ha nem amiatt amit TE feltételezel, akkor mi miatt tette. Ez NEM evidens. Értsd meg, hogy nem mindenki gondolkozik úgy, ahogy te. Ez itt a lényeg és nem több.

[ Szerkesztve ]


Stauffenberg
(nagyúr)
Blog

Nézd, szólj ha soha el nem hangzó kijelentésekkel akarsz érvelni, mert akkor nem túráztatom magam. Adhatod itt a sértődött gyereket, de egyáltalán nem hangzott el semmi olyan, amit manipulatívan a szánkba akarsz adni.

Ellenben te letagadni próbáltad a saját szavaidat és amikor idéztem őket, akkor ellentámadásba lendültél. Más emberek pénzével játszol, amikor vásárlási tanácsokat osztogatsz és azért van a nyílt fórum, hogy egymás gondolatait, tippjeit, tanácsait eltérő tapasztalatokkal kiegészíthessük. Ha te erre földhöz baszod magad és hisztizni kezdesz, meg minket vádolsz a te megtámadásoddal, akkor lehet nem való a fórum neked.

Bocs. Legyél egy kicsit felelősebb ha már mások pénznek elköltésébe bele akarsz szólni.


markknight
(veterán)

-Nem baj ha nem tudod milyen az Android - Milyen jó, hogy te tudod
-Más emberek pénzével játszol -?? ok, nyilván random jóska alapján vesz bárki notebookot a fiának
-Ha te erre földhöz baszod magad és hisztizni kezdesz - Hát ezt aztán én nem is tudom hová tenni :D

Az a baj, hogy te ilyen kimagyarázós típus vagy, írsz egy háború és békét, minden egyes aprósággal kapcsolatban, míg be nem bizonyosodik, hogy neked volt igazad, valamilyen kifacsart, papucsban, fél lábon újholdkor edge-case szituációban és akkor elengeded az áldozatot :D

Megírtam, hogy én mit vennék, leírtam, hogy droid mellé jobb a windows, hazudtam? Nem. Csomót fáradozik a Microsoft, hogy hasonlót kialakítson, mint amit az Apple. Hogy te mit tapasztalsz, az megint csak a TE szempontod (idézlek: saját kényelmi preferenciáid) mintsem valós igazság.
Viszont a témát én a magam részéről lezártam, egyszerűen elferdítetted azt amit én írtam, és hát igen, azon eléggé felhúztam magam, hogy többszörös beszólásra sem voltál hajlandó korrigálni, csak itt:
Lehet én értettem félre. :)

De, aztán ugye vissza is csíptél, mert hát miért ne alapon.. Szóval jaj istenem :D

Én nem hisztizek meg ilyenek.. igazából.. ez egy fórum, leírja mindenki ahogy gondolta. Legyen szép estéd, ennyi.

[ Szerkesztve ]


Parson
(addikt)

Az a baj, hogy aki értö olvasással olvas vissza az nem neked fog most igazat adni.... Sorry. :(((
A kimagyarázáshoz (amit pont te müvelsz most) meg már késö - mivel visszaolvasható a fórum.
Na szép napot még urak, ne feledjétek, hogy ez csak egy fórum, és nem kell vérre mennöen a saját igazatokat kergetni. ;)

[ Szerkesztve ]


CharlieDrop
(veterán)

Az arm windows nem kukázva lett?


qnadam
(veterán)

van arm w11.


Alexios
(veterán)

El és virul, arm macen is félig meddig hivatalosan támogatott már


qnadam
(veterán)

leírtam, hogy droid mellé jobb a windows

miben jobb android mellé a win, mint android mellé a macos?


nbwpv9
(csendes tag)

8gb a ram és nem tapasztalok látványos akadást (leginkább semmilyet) Chrome görgetésben. Egyedül egérnél idegesít hogy ha lassan görgetek mikroszkópikusat gördít, ha pedig nagyobbat húzok akkor van normál görgetés. Eddig nekem egy sebességű volt a görgetés az életemben :D

Esett szó néhány hete a Windows távoli vezértlésről. Én most a Microsoft Remote Desktopot lőttem be erre a célra, és bár kellett tutorial a beállításhoz, de kipróbálás alapján jól működik. Úgy emlékszem ez nem volt az ajánlások között, de érdemes egy próbát tenni, App storeban fent van.

[ Szerkesztve ]


-Skylake-
(addikt)

nyilvan semmiben, engedd el. en mar onmagaban azon le vagyok akadva, hogy droidnal megis mi a faszert szamitana hogy milyen pc van mellette ? az a fajta konnektivitas ami egy iphone es mac kozott van az egyedi, ilyet semmelyik masik gyarto semmilyen formaban nem ad, egyszeruen azert mert nincs olyan gyarto az appleon kivul akinek ez a ket termeke (szamitogep es telefon) hw es sw oldalrol is hazon belul keszul. ennyi. innentol meg az, hogy droid teloval winen nincsen meg egy csomo olyan dolog amit az ios/macos kombo tud vagy ugyan ez droid/mac felallasban nincs meg, az kicsit tokmindegy.
ez van, nyilvanos forum, nyilvan rengeteg olyan post szuletik ami nelkulozi a valosagot, mivel nyilvan nem tudod szurni hogy ki irhat es mit.
a kerdezonek innen uzenem hogy kurvamindegy hogy android melle macet vagy wint vesz. amit elvesztesz azzal hogy mac melle NEM iphonet hasznalsz azt nem nyered meg azzal, ha droid melle wint. szoval nyugodtan vehetsz macbookot, nem fog megsertodni es kikapcsolni a droidos telefon....

[ Szerkesztve ]

üzenetek