Büszke apukák és anyukák topikja - Lokál fórum

üzenetek

hozzászólások


f4lcon
(őstag)

yep, öcséméknek is meghaladja a képességet a 2 gyerek, de kell a harmadik, mert ugye CSOK meg minden ... :U


föccer
(nagyúr)
Blog

Hat, szomoru h ilyen a csaladtModatasi politika :( reszemrol nem vettem fel csokkot. Nem is lenne ertelme nekem :D


f4lcon
(őstag)

nálunk is 1 gyerek van, CSOK meg nincs
igyekszünk addig nyújtózkodni, amíg a takaró ér


6030D
(Ármester)

1 gyerekre felvettük a csokot, kb 6M ingyen pénz (nem tudom mennyi a vagyonszerzési). Miért engedtem volna el? :F


f4lcon
(őstag)

mi használt házat vettünk, erre egy gyerekre csak valami százezrek jártak volna és annyit nem ért az egész
új építésűt ennyiből nem kaptunk volna ekkorát, 6 millióval többért sem
persze vehettünk volna fel több hitelt (csak a ház 1/3-a van hitelezve) de így nyugodtabban alszom, hogy nincs kifeszítve a költségvetés.


Dorian
(félisten)

Ja, mi is kb így. Amikor vettük még nem tudtuk, h akarunk-e másodikat.
Egy újhoz képest meg 2x akkorát vettünk, 10x jobb helyen használtan (ami nem lepukkantat jelent)


Tothgera30
(Ármester)

Pontosan. Nyugodt természetű vagyok, párom kissé vehemensebb, de alap esetben ő is nyugis. Ráadásul másfél-két évesen ha lehetőség lenne, mehetne a gyerkőc bölcsibe, így hamarabb szocializálódik. Feleségem vagy visszamegy az e.ü.-be, és mellette tanít, vagy fixen tanít az egyetemen (ez még fizetés függvénye). Három x-en már mindketten túlvagyunk, hobbik vannak (nagyon sok), ahogy öregszenek a szülők, nekik is kell ezt-azt segíteni (majd). Továbbá fontos számunkra a közös idő, a külföldi nyaralások, illetve csak az hogy random beülünk egy étterembe. Ezt egy gyerek nem dönti porba. Kettőnél már erős logisztika kell. Nyíltan vallom hogy mi pár évvel ezelőttig nem is gondolkodtunk gyerkőcben. Emiatt lett cicánk is. De nagyon nem bántuk meg eddig. :P


updog
(senior tag)
Blog

Mi is így voltunk, egyre vettük fel a CSOK-ot (sajnos évek voltak míg az első gyerek is összejött), kemény 600.000-t kaptunk, mondjuk 2016-ban még ez egész látható százaléka volt a mostani panelünknek (azért három gyerekkel már kezd szűkös lenni, cserébe azóta ki is árazódtunk a piacról és ugye "elhasználtuk" az összes normális támogatást is, vagy már nem esünk bele mert megvan a három :U )

Utólag nagyon okos tudnék lenni, hogy 2016-ban kellett volna rögtön házat venni, meg hogy be kellett volna vállalni akkor 3 gyerekre. De én is úgy voltam hogy felelősen számoltam és terveztem. A többi azóta politika topic történelem :D ;]

#17767Tothgera30 "Ezt egy gyerek nem dönti porba" - óh, ilyen téren nagyon kreatívak már pár hónaposan is ;] (bocs :D).

[ Szerkesztve ]


6030D
(Ármester)

Az illeték nem valami 3-4%? Az 40-50M háznál is 1,2-2M, plusz a 300e egy gyerekre. Nyilván nekünk az áfa miatt külön jó, de használtnál is megéri szerintem.
Az árat tekintve nekünk "mázlink volt" (nyilván ha 3 évvel előbb veszünk, az pénzügyileg jobb), egy kádárkocka+felújitás több lett volna, mint ez a 80 m²+36m² garázs, amiben minden rendszer új. Helyileg meg szerintem jobb, itt csend van, a kockáknál meg macskaköves utak.
Költségvetésben egyetértünk, szintén szerencse, hogy volt egy kivitelező, aki nem csak 110-130 m²-es házakban tudott gondolkodni.


ggeleven
(őstag)
Blog

"Ezt egy gyerek nem dönti porba." - a híres utolsó mondatok egyike. :DDD Mennyien így álltunk neki, aztán arcon csapott a valóság. :D Mi sem bántuk meg természetesen, de nagyon eltolódnak a priotások. Imádok apuka lenni, de bizony sok önfeladással jár (már ha rendesen és aktívan részt akarok venni az életükben).


Tothgera30
(Ármester)

Pár hónap múlva majd jön hogy bazz, mekkora idióta voltam. :B


ggeleven
(őstag)
Blog

Korántsem idióta, csak (még) tapasztalatlan. :B Egyébként nem mondjuk azt sem, hogy mostantól kukázd magad és az eddigi megszokott életet, de változni fognak a dolgok biztosan. Meg kell tanulni elengedni dolgokat és akkor nem lesz stressz (pontosabban lesz, csak más miatt ;]). Ne érts félre minket, mi már csak megfáradt öregek vagyunk. :P Kevés közül ez az egyik topic itt, ahol aztán egyáltalán nincs marakodás, személyeskedés és sznobság sem, van viszont sok ötlet és segítség, időnként szarkasztikus humorral. ;)


vince
(őstag)

Korábban volt egy csomó nevelési elvem. Aztán lettek gyerekeim... :DDD


szotyika77
(aktív tag)

Amig nemvolt gyerekünk mondtam a feleségemnek, hogy könnyű a gyereknevelés, ha sir akkor vagy éhes vagy álmos vagy bekakált. Végigmegyünk ezen a check listen aztán látjuk majd.
Egyszer jártunk úgy, hogy 2 hetes volt a lányunk és sirt. Enni evett, épp nemrég kelt fel, álmos nemvolt. Pelust megnéztük, tiszta. De csak sir. Mindent csináltunk vele, séta babakocsi fekvés stb. Aztán peluscserénél valahogy csendbevolt. Mig kiderült hogy csak melege volt és jolesett neki pucéron lenni. 😂😂😂🙈🤦‍♂️🤦‍♂️
Na innentől kezdve mindig mindenre gondoltunk. És tényleg mindenre gondolni kell. :D :C


Gombinyó
(őstag)

De, mi is felvettük az egy gyerekre. 600e ft volt a támogatás + a 4% adót elengedték (ami igazán számított), így 2,5m-val voltunk beljebb.
Idéntől nem tudom már mi van, városokban talán eltörölték ezt az egy gyereket "kis" támogatást is.


f4lcon
(őstag)

az én korábban eladott panelom felezte az én felemet a házban, így nekem nem volt illeték kötelezettségem, a feleségem meg csak az ő panelja meg a rá eső házrész értékének különbségének 4%-át fizette


updog
(senior tag)
Blog

"Végigmegyünk ezen a check listen aztán látjuk majd." Nálunk is volt ez még a harmadiknál is, a nagyok már meg is tanulták, hogy amikor sír, beszóljanak hogy biztos <éhes|bekakált|álmos> :D

Ma reggel amíg anya vitte a nagyokat oviba, játszottam itthon a picivel (egy éves, te jó ég, úgy érzem két hete született :N ), kicsit azért szomorú gondolat, hogy lényegében egyre több nap lesz az utolsó nap valamire. A nagy most ballag oviból. A középsőre (3 éves) még pár hónapja úgy néztem, hogy inkább baba mint kisgyerek, de most megindult a növésben, személyiségre és tudásra pedig bátyja nagyon durván húzza magával... Férfiasan bevallom hogy múltkor majdnem bőgtem egyet ezen (egy sima tucat amcsi country zene, csak elkezdtem figyelni a szövegre, háromfiús apukaként ütött rendesen).


vince
(őstag)

Teljesen tudok ezzel azonosulni. A múltkoriban (a múltkoriban, mi? két éve tavasszal...) szedtem szét a homokozót, nem használták már a gyerekek. Furcsa volt belegondolni, hogy itt többet nem lesz homokozás, egy könnycseppet elmorzsoltam én is :O


kovacsroli
(senior tag)
Blog

Dehogy vagy idióta, ez egy tök jó gondolkodás szerintem. Jó ha valaki ilyen formán önvizsgálatot tart mielőtt gyermeket vállal. Egy gyerekkel simán élhető egy mérsékeltebb, de hedonista (értsd jól) életmód, ami aztán így hármasban lesz igazán kerek.
Hármasban a gyerekkel, nem a cicával, nem a kutyával, nem a hörcsöggel meg nem egy keszeggel.
Számomra ez mindig abszurd, amikor gyerekpótlékként említenek egy állatot, de nem vagyunk egyformák. Persze itt nem azokra gondolok, akiknek a kényszer szüli ezt megoldást helyzetet.


solti
(senior tag)

nálunk 2 gyerek. A lakást akkor vettük mikor már nem volt szocpol és még nem volt CSOK, és most adjuk el, mikor az CSOK már csak új gyerekre jár... Így kell ügyesen elhajolni az állami pénzek elől :O Bár mivel panellakásokról van szó, max 3 millát buktunk illetékestül.. nem mondom, hogy nem tudnám hova tenni, de nem ezen múlt ingatlan vásárlás...

üzenetek