Büszke apukák és anyukák topikja - Lokál fórum

üzenetek

hozzászólások


tildy
(nagyúr)
Blog

MEglatjuk, egyelore a sajat fejem utan megyek leginkabb. Talaltam kepet uveg es muanyag cumisuvegrol, illetve lattam 1.5 eves uveg es muanyagot... Hatarozottan jo dontesnek tarotm, hogy az uveg mellett tettuk le a voksunkat.

Plusz lattam , mit tesz az atlatszo muanyaggal egy honap lebojtkuras gyumolcscentrigualas: egy honap utan ugy nezett ki a muanyag, hogy vennem kellett masikat, annyira dzsuvasnak, karcosnak tunt( pedig takaritottuk) , marpedig idovel a gyerek is hazi gyumolcslevet kap majd, szoval egyelor enem tunik rossz dontesnek az uveg.


twine
(addikt)

Szerintem tök mindegy :D ahogy a többiek is mondták,a te döntésed...;) én csak egy apróságot tennék hozzá...
(lovagolva a szavakon...:"illetve lattam 1.5 eves uveg es muanyagot... ")

Ügyesek legyetek, hogy másfél évesen már rég legyen elfelejtve a cumisüveg, és legrosszabb esetben is csőrös pohár...de inkább a sima pohár...;)

[ Szerkesztve ]


tildy
(nagyúr)
Blog

Vagy ha cumisuveg, akkor fogjuk mi:) ;)


frame>24
(addikt)

A nyitómondat az avataroddal összevetve azért vicces volt... ;]

Amúgy a barlangos kérdéssel arra célzok, hogy a párezer éves kulturális/orvostani fejlődésünk abszolút nem összevethető a saját evolúciónkkal, alkalmazkodásunkkal. Pl. már a szüleinknek ajánlott "hogyan tartsd életben a gyereket" jellegű könyvekben is más dolgok vannak, mint ami manapság norma. Emellett és legfőképp, mindenki eltérő (emiatt nem szeretem az ilyen x óránként dolgok univerzálisnak tekintését), + ott vannak az időnkénti fejlődési fázisok/rohamok, amikor hirtelen sokat esznek a porontyok.

Ha nagyon nem elég neki az anyatej, akkor nem flémkeltés, hogy talán valóban hozzá kell táplálni.

De amúgy emmm-ék nem látogatják ilyenkor fórum helyett a gyermekorvost/védőnőt? - szerk- most látom, hogy de, bocs!

[ Szerkesztve ]


emmm
(senior tag)

Amúgy kerek 1 hónap múlva mehetünk hasi ultrahangra. Sajnos az volt a legkorábbi időpont, annyira teltház van. :( PEdig mondta a gyerekorvos, hogy hivatkozzunk őrá, úgy gyorsabban sorrakerülhetünk, mi lett volna, ha nem említjük?! :Y


CharlieDrop
(veterán)

Egyetértek, a te döntésed, de a kicsi nem panaszkodik, hogy a nagy műanyag üvegéből kap és baja sincs, de tényleg a te döntésed :)

Sztori a gyümölcsről, ez is a te döntésed, de el kell meséljem.

A párom három éves koráig, minden, de minden gyümölcsöt zöldséget meg tudott enni, azóta kb. semmit, de sorolom:
szőlő, görögdinnye, narancs, mandarin, és nyers répa, ezeket bírja megenni, a többitől rosszul van...
egy gyümölcslevest nem bír megenni

okét nem tudom, anyósom sohasem fogja bevallani mi volt, nem olyan fajta...
de azóta az ilyen csak ezt, csak azt kap dolgoktól kivagyok

attól még saját döntésed, se le, se rá nem beszéllek semmire


Vladi
(nagyúr)
Blog

Azzal nem összevethető, de vessük össze az életmódunkat. Nekem nagyon gyanús, hogy a mai nyugati nők életmódja gyak. alkalmatlanná teszik őket a szoptatásra.
Ezt látom a környzetemben azoknál a nőknél akik kb egyszerre szültek a feleségemmel. 3-ból 1 tud egyáltalán szoptatni. Azoknál is 3-ból 2-nek vacak a teje. Néha már a gyerekorvos mondja nekik, hogy inkább ne is adják. :(

A zavatárom alapján meg nem 3 millió éve élek, csak három100ezer. :D

[ Szerkesztve ]


tildy
(nagyúr)
Blog

Igazsag szerint sokkal masabb ize van a hazliag gyartott gyumolcsleknek. Teljesen mas a hazi almale, stb.
Tobbek kozt ez is benne volt a pakliban anno, amikor a robotgepunket vettuk, azota rengeteg tobbnyire boltban kaphato dolgot keszitunk vele, fagyitol kezdve a gyumolcsleveken at, a kulonfele szoszokig. Parom pl isteni kelt tesztakat gyart vele ( kar hogy errol az utobbi idoben le kellett mondanunk).

Amugy gyerekkoromban en spec utaltam a sajot, imadtam a banant es a repat. Na vajon mit eszek meg most:)

A muanyag cumisuveget csak amiatt mondtam, hogy nagyon el tud hasznalodni es olyan erzetet kelteni , mintha dzsuvas lenne, holott csak esetleg szetmarja a benne tarolt kaja, vagy a takaritastol elhasznalodik.

Termeszetesen nem csak ezt fog kapni, de szeretnenk odafigyelni, hogy ne tomjuk minden hulyeseggel. Magyarorszag ilyen szempontbol jol all, keves feldolgozott etel van, itt viszont kb nagyitoval kell keresni, UK a feldolgozott elelmiszerek Mekkaja ( sajnos) , en meg jobb szeretem hazilag kesziteni a dolgokat, erre ertettem.

[ Szerkesztve ]


CharlieDrop
(veterán)

sejtettem mire értetted, de a története el kellett meséljem ;)


emmm
(senior tag)

A napirend módosítás úgy tűnik, így 3 nap után, hogy bevált. :) Tegnap már annyira jól bírta, egész nap csak max. a gőgicsélését lehetett hallani. :D Annyi lett az ára, hogy az éjszakai alvást nem egyben, hanem két részletben hozza, de így is megvan a 10-12 óra éjszaka, ami baromi jó. :)

Így most délelőtt felkel, megy babakocsizni, kis fentlét, a 3 óránkénti kajálástól nincs tele állandóan a pocak, és magától is nyugodtan bealszik. Délután alvás, 3 óra után magától ébred, majd etetés, kis játék és jöhet megint a babakocsi. Tegnap már egyedül is elmentem vele, mikor hazajöttem munka után, kicsit szundított (eddig kb. 10-ből egyszer aludt babakocsiban), majd hazajöttünk, és teljesen nyugiban elvolt fürdésig. Kb. 1 hónapja nem volt ilyen nyugodt és kiegyensúlyozott. :U ;]

Tanulság: ha nem bealudni délután, iszonyat nyűgös lesz és ordítás megy estig. Ilyenkor áldás a cumi, hasrafektetve az ágyában, feje oldalra, cumi szájba, és 5-10 perc alatt nyűgösen is bealszik.


dortimcsi
(újonc)

Mire gondolsz életmódban ami alkalmatlanná teszi a nyugati nőket a szoptatásra ? Kérdezem ezt úgy, hogy nagyon megküzdöttünk Mátéval, hogy legyen tejem...(az esti alvás előtti szopi átlag 1.5 órát tartott....és ha tápszert akartam adni, akkor ordított, szóval maradt a hosszú szopizás..)
Nekem azt volt nehéz először elfogadni, hogy az első időszakban egy-egy szopi 45-50 perc volt vagy akár egy óra is, az esti meg 1.5. vagy akár 2 óra is...De ebből nem azt szűrtem le, hogy alkalmatlan lennék arra, hogy anyatejjel tápláljam Mátét. Igen, küzdelmes volt, igen a korábbi pörgős életemhez képest nehéz volt belerázódni,de kitartottam. Igen, 15 hónapos koráig szopizott, és igen, nem szégyellem azóta élvezem, hogy sokkal szabadabban tudok élni,mióta már nem anyatejes. Hisz azt ehetek, ihatok és betegség esetén azt vehetek be, amit szeretnék. Ugyanakkor ha lenne még egy gyerkőcünk (nem sok esélyt látok erre :D ) akkor is megküzdenék érte...talán csak kevesebbet stresszelnék az első időkben.


Vladi
(nagyúr)
Blog

Például a táplálkozás. Környezeti hatások, környezetszennyezés. Stressz. Ezekben azért alaposan leépül a szervezet.
Jah és persze a 30 éves 1. gyerek átlagéletkor. Plusz a dilettáns egészségügy is segít.


Csiga85
(csendes tag)
Blog

Refluxos lányunk van, ha megvan a hasi uh és van kérdés, Vladi és én is igencsak szakik vagyunk már, szívesen segítünk... :R


Csiga85
(csendes tag)
Blog

Hát én szar vagyok, annyi kínlódás volt az elején, meg nyomorék szakgárda, hogy nem is lepődtünk meg, hogy nincs...ugyanakkor, abban meg nem biztos, hogy helytálló anya lettem volna, hogy 1,5 órán át csüngjön a gyerek a cicimen, mert az gyakorlatilag sebet csinált...én próbáltam, sokáig cicizett, de végül azt mondom...hogy akivel szültem, annak mérgező volt a teje a gyerek számára és majdnem leálltak a vesék a porontyban...a másik meg egyszerűen annyira nem lakott jól, hogy a kezdetektől hozzátáplált...a szoptatás nácik itt vannak bőven (nagyon fanatikus anyatejesek, akiknek göthösebb a gyereke,mint a mieink...)... :D hát nemtudom...nagyon megosztó és én egyáltalán nem díjaztam a tápszert, de határozottan jobb...nem örültem meg a hasfájásban (csak a bukásosságban) és én környezetemben akik szoptattak, sose ültek a babák 20 percnél többet cicin, mert nem az a cél, hogy rászokjanak...hanem, hogy egyenek...védőnőm határozottan közölte velem, hogy sose tegyem 30 percnél hosszabb időre cicire, nem új generációs nyugtatószer a mell, hanem táplálékforrás...sose volt 5 percnél tovább, mert igaz üres is volt...de cumizni se cumizik...ergo, jól sikerült szerintem anyatej és minden hókuszpók nélkül is...akinek van teje az adja!!! akinek meg nincs vagy alig, az szokja meg a gondolatot, hogy 2-3 hósan mehet a almás-krumplifőzelék... következőnél már nem leszek óvatos...ha 2 hósan éhes lesz, enni fog...nem csak tejet/tápszert...nagyon túl van misztifikálva ez az egész...úgy cakkum púder...tej-táp, kengu-hordirongyok, stb... van min hisztizni a nőknek is pár netes cikk után! :D csak épp a gyerekük és a saját belső hangjaikra nem hallgatnak...csak a légből kapott cikkírókra és fórumozó anyukákra...

[ Szerkesztve ]


DeFranco
(nagyúr)
Blog

én már kezdem szarul érezni magam, hogy a feleségem szoptat, megyek le is borotválom a bajszomat meg útközben kidobom a karszalagot.

ugyanitt barna rugdalózó eladó minden méretben

[ Szerkesztve ]


emmm
(senior tag)

Köszi, sajna csak július elejére kaptunk időpontot. A baba azóta is bukik, tök mindegy, hogy tápszert vagy anyatejet kap. :(

(#6835) DeFranco
Jajmá' :) Nálunk meg nehezen van csak tej. Mi van veletek egyébként? Mikor ugrasszuk össze a két bömbölő kakizsákot? :D

Oh, akit érdekel, egy kis spoiler: a legenda megdőlt, miszerint szülés után elmúlik a migrén, páromnak már kétszer is volt azóta. :)


twine
(addikt)

Kedves Csiga85:

Bár lehet ,hogy belül nem érzed, és nem is így gondolod, egyre sértőbbek az "anyatejnácis" irományid!
Szvsz elég kis közösség vagyunk itt ahhoz, hogy megértsük, ti nagyon jó szülők vagytok anyatej nélkül is, szuperül tápláltok, és csodásan lehet tápszerrel is porontyot etetni! Felesleges ezt ennyiszer bizonygatni!
Párszor elhangzott, felfogtuk, megértettük....de a véleményem az, hogy pont annyi egészséges anyatejest össze lehetne "gurítani", mint egészséges tápszerest, attól függetlenül, hogy melletted két nem egészséges anyuka feküdt!
A feleségemet azt hiszem simán be lehetne "skatulyázni" a tipikusan "nyugati anyuka" fakkba,,,,ennek ellenére egészséges tejjel, egészséges gyermeket szoptatott és nevelt!

POnt.

Nem akarok számháborúba, és szájkaratéba kezdeni, de ha megengeded, megjegyezném, hogy kezd kicsit sok lenni, és sértő az "anyatejnácizás"....
Egy ideig csendben olvastam, bár az elejétől sérelmeztem kicsit, most meg is jegyeztem "hangosan"....

Épp ugyanazt szűröm "külső személőként" az írásaidból, mint amit te sérelmezel az "anyatejnáciknál" csak pepitában....."A ló túloldala"!
Nem sértésnek szántam, inkább kérésnek, és figyelemfelhívásnak!
Hagyjuk ezt.....!
Köszönettel
Üdv

[ Szerkesztve ]


Elemental
(addikt)

Köszönöm, hogy megfogalmaztad helyettem. Nekem is ez volt az utolsó csepp.

Csiga85: Nem kell aggódni a tápszer miatt. Én vagyok rá az élő példa. Anyámnak 1 hónapig volt teje, utána tápszeres voltam, és most itt vagyok 192cm és 110kg.
Annak ellenére örülök, hogy a lányom végig anyatejet kapott.

[ Szerkesztve ]


DeFranco
(nagyúr)
Blog

Köszönöm hogy helyettem is megfogalmaztad, nekem nem sikerült volna ennyire konstruktívan és szőrmentén. :)


twine
(addikt)

"Oh, akit érdekel, egy kis spoiler: a legenda megdőlt, miszerint szülés után elmúlik a migrén, páromnak már kétszer is volt azóta. :)"

Javaslatom:

;] :DDD

Szerk:
Természetesen sajnálom :(
MOcsok egy dolog a fejfájás...a migrén még durvább lehet :((

[ Szerkesztve ]

üzenetek