Büszke apukák és anyukák topikja - Lokál fórum

üzenetek

hozzászólások


DeFranco
(nagyúr)
Blog

Köszi megvagyunk :)

Tejjel mi is a határon mozgunk, Gazdasszony mindig sápítozik, hogy éhezik a gyerek, ehhez képest 3 hónaposan 6,2 kiló és szépen mennek fel a hurkák mindenhova :D

Megvolnánk, csak Feleségemnek tegnap előtt beállt a dereka, szerencsére úgy néz ki, nem becsípődés, csak húzódás, de a pláza tetőparkolójából hívott fel, hogy egy lépést nem tud menni a picivel, nem hogy hazavezetni, menjek értük. Tegnapelőtt meg tegnap otthon voltam velük, mert nem emelhet egy pohár víznél nehezebbet.

Ezen kívül megvagyunk, most jött el az az idő, hogy a picinek van testtudata is, már humorizál, lehet nyámbászni nem ijed meg tőle, kommunikál, mutatja, hogy kéri hogy vegyem fel, sokkal nyugodtabb, sokkal jobban elvan, ahogy ki tudja fejezni magát, úgy tudjuk mi is eltalálni hogy mit szeretne és ő is kiegyensúlyozottabb ez által. Persze hiszti van, de valahogy más minden így, hogy mindenkiben alakul a hova-mivan.

Nagymama kapott gépet (állat, G3240, 4GB ram, 120-as Intel 530, megy mint állat), van net is, minden nap megy a skype videokonferencia :D

szerk: kérdezted a napirendet: hát ez folyamatosan változik. eddig az volt, hogy reggel kelés, és aztán kb. 2 órás ciklusokban
evés
böfi
játszás
hasazás
nyűgműg opcionális alvással
majd megint evés

most többet alszik, így evés, alvás, játszás, evés

ugyanígy, mint nálatok, nálunk sem akart nap közben még a kötelezőket sem aludni, most sem akar, csak ügyesebbek vagyunk talán amikor kaja után bekómál. ha minden kötél szakadt, hasra tettük, ott addig ordított, míg kifáradt annyira, hogy elaludjon. szadista módszer, de hatásos. most már szinte automata giroszkóp van benne, ha hasra teszed elalszik :D

játék amennyihez kedve van, van hogy fél óra, van hogy semmi, nyűgösségi faktortól függ, meg hogy éppen hol tartunk aközött, hogy valami elkezdi érdekelni, aktuális sláger lesz, vagy megunja.

most már egyedül is szépen elvan 5-10-15 percekre, ha valamiért le kell tenni, nincs egyből ordítás. alakul minden.

vállon, ölben altatás nálunk nincs, csak addig, amíg el nem éri a mélyalvás fázist, aztán betesszük a kiságyba. ez melós megint csak, mert ha felébred, buktad, kezdheted elölről, de előbb-utóbb megszokja, most már én is át tudom rakni a kiságyba, ami nagy szó.

úgy látom, hogy belefektetett energia, türelem és szoktatás kérdése minden, ha van erőd konzekvensnek lenni, nagyon szép dolgokat ki lehet alakítani egy gyereknél, csodák vannak. hálát adok a Jóistennek, hogy Feleségem ebben maximálisan partner.

[ Szerkesztve ]


emmm
(senior tag)

Én leginkább azt látom, hogy előbb-utóbb mindenki a saját életében működő dolgokat hozza elő egyetemes igazságként. De az igazság az, hogy a szoptatás vs. tápi csatában nem is kéne csata legyen, mert felesleges.
Aki tudja, etesse anyatejjel a gyereket, akkor az lesz jó; aki nem tudja, mert xyz okok miatt, az meg etesse tápszerrel, akkor meg amaz lesz jó. Mindkét esetben felnőttek már egészséges gyerekek!

(#6840) twine
Ismerős, mintha én is pedzegettem volna otthon... :DDD
Amúgy meg ez van, nincs mit tenni. Tegnap nekem is akkora teniszlabda volt az agyam közepén, 3 gyógyszer meg egy hazaérés utáni 2 órás pihizés segített csak.

(#6841) DeFranco
6,2 kiló, az igen :DD :Y Nálunk most van 5,1 kilón, de ugye van 1 hónap lemaradásunk mögöttetek. Ez a becsípődés piszok rossz tud lenni, egyszer nekem is volt, 2003 telén, amikor k*rvnagy hó volt januárban, és ki kellett ásni az utcát még vidéken. 5 óra lapátolás után fekve 3 órán keresztül nem bírtam megmozdulni :D
Amúgy tök jó olvasni, hol fog járni a miénk is 1 hónap múlva :)) Nórink most kezdett el fogni a héten mindenfélét így 9 hetesen.

[ Szerkesztve ]


DeFranco
(nagyúr)
Blog

írtam kiegészítést :)


#76385920
(senior tag)

Szerintem Csiga85 a "anyatejnácikat" nem az itteni közösségre írta, hanem ahol ő él-lakik...

Nálunk nem volt gond, anyának eleinte nem indult be, nade utána... :)

A betegségek meg akkor jöttek ahogy oviba került a gyerek...+átmásztak rám is meg anyára is. Nem tudom miféle bacik ezek, de sosem voltam beteges régebben, de amik az oviból jöttek azok odavertek rendesen! :D


DeFranco
(nagyúr)
Blog

mindenki tudja, hogy nem az itteniekre írta, ettől függetlenül zavaró és sértő (nem csak ez).

bacik: ezek már újgenerációs bacik, fiatal egészséges testekben kitenyésztve, csodálkozol, hogy az öregecskedő kis puhány többvanhátramintelőre testedet leterítik? :D

[ Szerkesztve ]


CharlieDrop
(veterán)

Egyetértek, keresztlányom és a nagyobbik húga is tápszeres volt, egyszerűen nem volt teje az anyukájának. Épek egészségesek, ráadásul a középső gyerek egy fejjel nagyobb a 3 évvel idősebb nővérénél :D :D


#76385920
(senior tag)

Erre gondolok én is, így negyvenfelehazafele... ;]


Csiga85
(csendes tag)
Blog

Igen, az itteniekre írtam, itt tényleg vannak nagyon durván szélsőséges anyák...Kelet Mo...itt nem finomkodnak a nők sem..játszótérre is csak úgy megyünk, hogy "ők" vannak az egyik végében, "mi" a másikban...meg van osztva a játszi eszerint, NEM VICC...és mint írtam is, akinek van teje ADJA, de ne legyen elkeseredve és ne kezdjen úgy, mint mi hetekig tartó küzdelembe, hanem inkább fogadja el azt, hogy ennie kell a gyereknek és tápszert kell adni...nekem se volt könnyű ez azért...sem pedig az, hogy szülni se tudtam...de ez van...
Nyilván mindenki a saját környezetéről és közösségeiből merít tapasztalatokat...akinek inge, akinek meg nem, az ne vegye fel...elég gáz lenne, ha mindenki egyforma lenne és nem lennének vélemények-ellenvélemények...nekem is vannak nemtetsző stílusok, de tudomásul veszem...ugyanakkor reagálok is, mert nem akarom magamban tartani...


emmm
(senior tag)

Köszi :)

Nálunk most a hétvégén beállított napirenddel szinte minden probléma megszűnt. Akkor ordít, ha a hasa fáj, egy idő után már nem bírja. De összeteszem a két kezem, egész nyugodt lett azóta. :) A délutáni altatás megoldotta a problémát, nem fárad be annyira, nem pörgeti szét magát és a 20 perces altatásból sokszor pár perc alatt vághatjuk be a kiságyba, még féléber állapotban.
Ma reggel ugyan nyűgös volt, nem akart visszaaludni, de aztán csak győztek felette az álommanók :))


twine
(addikt)

Csak mert "Büszke apukák......" topic címe;
én meg büszke "vér"apuka vagyok :DDD

Ismét egy fotó:
2év2hónap

És egy bringás video, mert olyan régen volt már... :DDD
Már nyomja az ívet az aszfalton... :C (1:30-tól a második gurulás....nem sok félelem van a srácban ahogy megindul :)) )
Jövőre terveztem neki a "tekerős" brinyát, de két hónap alatt ezt csinálja a futóbringával...
lehet hogy nem várom meg, és nyár végére megveszem neki az első "nomrál" bringát.... :U

[ Szerkesztve ]


#76385920
(senior tag)

"Nézd apuuu..."Ilyenkor nem akarsz elolvadni? :D

Szerintem várj vele még, nehéz lesz neki...én most vettem a fiam 5. szülinapjára egyet, de látom, hogy néha "küzd" vele.


Ghoosty
(őstag)

Mi nehéz van egy bicikliben? Az én lányom 2,5 éves korában kapott tekerős biciklit pótkerékkel, simán tud vele menni. Bátyámék fia is ilyennel közlekedik, most 3,5 éves és lassan le fogják venni a plusz kerekeket. Mi is megtennénk, de kevés a hely a gyakorlásra, mert nagyon rosszak az utak, így nála még tényleg nem az igazi.
Gyerekkori képekből ítélve én ennyi idősen már kétkerekűztem, pedig elhiheted, hogy nem voltak akkoriban könnyített bringák.


#76385920
(senior tag)

Most: Gyerek 20 kg, bringa 10kg.

Én nem annyira élvezném ha egy 35-40 kilós bringát kellene hajtanom... +miután elfáradt, megunta viheted te! ;]

Gyereknek a futóbringájához vettünk egy üléshosszabítót idáig használta. Nem bántuk meg. :)

Ez csak javaslat, nem kötelező megfogadni :)


twine
(addikt)

"Elolvadni???"

Az nem kifejezés,,,szavakba nem lehet önteni mennyire imádom, amikor dumál hozzám...meg úgy általában...
MOstanában meg tényleg rászokott erre az "X-Y nézd! " dumára...ahogy "dicsekszik" a bármivel,,hogy hogyan "teker", hogy milyen magasra dobja, vagy lendíti a hintát apa...."anya-anya,,,nézd...."
Imádom....

Múltkor megszídtam, és mondta,(életében először) hogy "Bocsánat apa"....
Nem tudtam miért fakadok azonnal sírva,,,azért mert olyan kis sajnálatra méltó volt, ahogy szégyelte magát, vagy azért mert már "ilyet tud", hogy bocsánatot kér....
Már értem miért mondta mindenki, hogy a 3-4 éves korszak a legaranyosabb....
Eddig is meg akartam zabálni....de ahogy egyre jobban "nyílik" a gyerek,,,egyre cukibb dolgokat mond/csinál....

"-MI az Balázs? (Kérdi anya, miközben játszik a srác a kis 'acskójával)
-Kicsi Lufi...(nagy kacagással válaszol)"

Apa meg gondolja magában....majd a lányok a szelepen keresztül felfújják ;] :DDD :DDD

Szerk:
A bringás tanácsot köszönöm :R

[ Szerkesztve ]


#76385920
(senior tag)

Ismerős érzések ezek. :) Hidd el minden korszaknak megvan a bája, nyűgje, de igaz, hogy 1,5-4 éves kor a legcukibb. :B


tildy
(nagyúr)
Blog

Most mar biztos a 37. heti inditas:( Cukrosok igy jartak, akkor is ha nem lenne egyeb ok. Sajnos a koldokzsinor arteria/vena a normal also tartomanyaban van, lehet emiatt is csinaljak, meg nem akarjak, hogy baja legyen.

Lakasugy meg sehol, szerintem nem fogunk tudni bekoltozni, pont az a 3. het kellett volna:( Ugyhogy most kb kidobalunk mindent, ami nem kell a jelenlegi albibol, helyet cisnalunka rra az esetre, ha megse tudunk az uj helyre bekoltozni. Ez persze valtoztatja a terveket is, a kiságy az uj helyre jott volna, a regibe syerintme nem vessyuk meg, mert nagy, inkabb szerzunk valami mozeskosarat.
Azt tudtam, hoigy a gyerek erkezese gyokeresen felforgatja az eletunk, csak ezt az inditast nem igazan akartam....


tildy
(nagyúr)
Blog

"Aki tudja, etesse anyatejjel a gyereket, akkor az lesz jó; aki nem tudja, mert xyz okok miatt, az meg etesse tápszerrel, akkor meg amaz lesz jó. Mindkét esetben felnőttek már egészséges gyerekek!"
Es aki tudja, de nem akarja?

( nem magamrol ebeszelek, ha van anyatej, szamomra evidens, hogy azzal taplalalom majd a kicsit)


sto1911
(veterán)
Blog

"Es aki tudja, de nem akarja?"
Az nem valo anyanak...


Elemental
(addikt)

Olyan is van aki szoptat mégsem való anyának. Rokonom terhesseg alatt végig cigizett. Amikor mentünk gyereknézőbe, mesélte, hogy mit nem ehet a szoptatás miatt és közben végig lógott a kezében a bagó.


twine
(addikt)

:R
Neked is köszi az infót ;)
Más:
Ma végre voltunk "igazi" fodrásznál a sráccal....mindent beígértem neki, ha ügyesen viselkedik(fagyi ,csoki, miegymás)
Mosolyogva viselte a vágást...és hatványokkal jobb lett a frizko, mint amikor én nyomtam le :B :DDD

[ Szerkesztve ]

üzenetek