Arch Linux - OS, alkalmazások fórum

Hirdetés

üzenetek

hozzászólások


BoB
(veterán)
Blog

# ufw enable


Istju
(senior tag)
Blog

Eddig pekwm wm-el toltam. Nem is tudtam elképzelni jobbat. Most találtam egy kis kincset:-) A neve dwm. Iszonyat jó ablakkezelő C -ben írva. Egy picit szoknom kellett, persze újra fordítani. Most már az igényeimnek teljesen megfelel. Ennél Archosabbat nem nagyon találtok:-) Conky statusbar-al és dmenu - vel használom. Próbáljátok ki. Sirály:-)


Fritz Teufel
(addikt)

Dobhatnál valami desktop mentést, amolyan kedvcsinálónak. :)


N0zer0
(senior tag)

Olyasmi, mint az awesome, tilingos, a képernyő osztódik négyzetekre, mozaikokra, nincsenek ablakok. Mazochista linuxos veteránoknak való, Windowsról jött, és kezdőbb felhasználóknak inkább azt ajánlom, hogy maradjanak a népszerűbb, ikonos, ablakos, tálcás, kattintgatós ablakkezelőknél.


BoB
(veterán)
Blog

Melyik más tiling wm-et próbáltad még?


Istju
(senior tag)
Blog

Jelenleg az xsession mappám tartalma: [link]
Kicsit ki kellene gyomlálnom.


Rimuru
(veterán)
Blog

Még mindig megy itt a mazochista osztás... ;]


Istju
(senior tag)
Blog

Nem vagyok mazoista :-) De már elegem van abból, hogy lyuk kopott a tapipadomba.


BoB
(veterán)
Blog


Rimuru
(veterán)
Blog

Én se, azért használok Awesome WM-et. ;) De N0zer0 mindig ezt mondja ha előjön egy tilling wm.


Fritz Teufel
(addikt)

Ne idegesítsd őket efféle kőkorszaki megoldással! Tudod te, hogy mikor találták fel?! Nyilván nem használunk ilyen matuzsálemet modern eszközökhöz ;]

Megőrülnék, ha csak tapipadot használhatnék. Prezentáción még elmegy, de inkább a táskába gyömöszölöm a rágcsálót is, biztos ami biztos :DDD

[ Szerkesztve ]


BoB
(veterán)
Blog

Én is utálom a touchpadot. Csak utazáskor, busz, repülő stb.-n használom.


Rimuru
(veterán)
Blog

Ha az egérkurzort kell mozgatni akkor én a tapipadot használom, kivételes esetekben használok normális egeret (amikor tényleg egérrel kell dolgozni).

Azt viszont hozzáteszem hogy Windows alatt borzalmas az összes toucpad működése így megértem a felhasználók nagy részét.


Fritz Teufel
(addikt)

Valójában megértelek titeket, akik TWM-et használnak. Ha munkára használnám a Linuxot, ráadásul hálózati oldalról, akkor én sem használnék DE-t és a WM-ből is hasonlóan válogatnék. Az egérre sem nagyon van olyankor szükség, csak lassítaná a munkát. Mondjuk az más kérdés, hogy egyenlőre az OpenBox configolása is szürke massza számomra. Bár, igény lenne a megtanulására... A Windows valóban elkényelmesíti az embert, el is butítja. Annak idején a kernelt be tudtam forgatni (igaz, a beállításokkal vesződtem, az angol még akkoriban nagyon gyengén ment), de mindent elfelejtettem. Sokkal előrébb volnék, ha a kimaradt időben is Linuxot használtam volna :W


BoB
(veterán)
Blog

Ha valaki linux rendszeren dolgozik az akármi lehet. Nem csak rendszer adminisztráció terminálban.

Ugyanúgy megcsinálhatja valaki az office melót is linux-on (ha máshogy nem wine vagy virtuális gépen). Akkor ehez felesleges egér?

Ne általánosíts. Így olyan érzésem van, mintha azt mondanád én csak szórakozásra használom a gépet, ami nem igaz.

[ Szerkesztve ]


Fritz Teufel
(addikt)

A TWM nem általános (user) használatra készült, ezért az általánosítás. Aki Linux rendszeren user gyanánt dolgozik, az KDE vagy Gnome felülettel találkozik, de mindenképpen DE-t tolnak az orra alá.

Jól szétoffoljuk már megint az Arch topikot :Y


Istju
(senior tag)
Blog

Utálom a rágcsálókat :D
@ colomb2: csak az első pár órában kell mazoistának lenni, utána már belejön az ember és előjönnek a kézzelfogható előnyök. Mindig is használtam a dmenu -t, a dwm ben ez az alapértelmezett menu. Szeretem. Az ember ahelyett, h az egeret húzkodná és az ikonokat keresgélné, leüt pár bill-t. Ráadásul sokat tanul közben a polgár. Pl nem felejti el a progi bináris nevét.


BoB
(veterán)
Blog

Én KDE alatt sem keresgélem az ikonokat. Super key lenyom, elkezded írni az alkalmazás nevét és jönnek a találatok, enterrel kiválaszt.

Ugyanez a helyzet GNOME alatt is.

Decepticon: imo az off itt annyira nem gond mert nem születik ugysem olyan sok hozzászólás.

[ Szerkesztve ]


N0zer0
(senior tag)

Látom megint a tiling WM-es hívők lelkivilágába gázoltam, szokásomhoz híven :DDD Engem a világból ki lehet kergetni vele, már ránézésre égnek áll tőke a hajam, egyszerűen eleve a látványa morbid egy ilyen WM-nek. Ennyi erővel lemehetnénk addig, csak konzolokat használunk. Vagy még azt sem, hanem a prociba abakuszszerűen visszük be az 1-esekkel és 0-kkal a gépi kódot.


BoB
(veterán)
Blog

Ilyen gyorsan nem ítélkeznék. Attól függ az adott eszközt milyen célra használja az ember. Lehet hogy az a környezet jobban megfelel a feladatnak.

üzenetek