Arch Linux - OS, alkalmazások fórum

üzenetek

hozzászólások


N0zer0
(senior tag)

Mondja ezt a dönörűen felszkénezett KDE-t használó gyurmafigura :D

Ha már ennyien mondjátok, lehet felteszek virtuális gépre egy awesome-ot.


Istju
(senior tag)
Blog

Nosza. Kalandra fel :-)


Fritz Teufel
(addikt)

Rendszer adminisztrátorként biztos, hogy tilinget használnék. Gyakorlatilag arra lett kitalálva, szakemberektől szakembereknek. Nem azért, mert mazochista vagyok én is (nem is tudnám jelenleg használni), hanem láttam működni. Probléma megoldásra és napi szintű karbantartásra, felügyeletre tökéletes. Egyszerűen nincs szükség többre egy bármilyen szerveren. Itthon már nem használnám, az is biztos. Az Openbox vagy az Enlightenment viszont piszkálja a fantáziámat. Azok valahogy ötvözik a két szélsőséget és azt mondanám, hogy ők az arany középút. Még ha most hegyeket hordtok is rám :P

Nah, jól feldobjuk egy kicsit az Arch topikot. Tényleg kihat volt mostanában. Lehet, hogy fel kellene tennem, azzal kreálnék itt némi forgalmat :)


BoB
(veterán)
Blog

arany középút :D

Valami régi gépre tényleg lehet így van. De modern gépen azért szarakodjak meg annak örüljek hogy a rendszer kihasználtság 45% helyett csak 35% ?

És cserébe az enlightenment elég szarul néz ki. Kb. win95-98 témázós korszakot idézi.

Ez a másik véglet, amikor azt látom hogy erős hardveren sportot űznek abból hogy minél kisebb erőforrásigényű felületet használjanak attól függetlenül, hogy egy KDE vagy GNOME is tökéletesen fut minimális kihasználtsággal.


Fritz Teufel
(addikt)

Valóban szörnyűűhűűűűhhűű :W ;]

E16 (kicsit elavult):

E18 (Debian):

E18 (Arch):

Egyébként ha jól tudom, az Enlightenmentet felvásárolta valami csoport és újra nekiálltak a fejlesztésének. Csak hajrá, annak idején ez volt a kedvencem! Van hozzá a Gnome exchange-hez hasonló oldal, ahol kattintással lehet hozzá feldobni a témákat és kiegészítőket. Még csak nem is kell hozzá fapadon írogatni a configot.


BoB
(veterán)
Blog

Majd ha használtad, utánna nyilatkozz róla, ne random netes képek alapján.


_Dumber_
(őstag)
Blog

MI a szörnyű ebben?
Képeket nézve:
egy tálca - képek alapján betegre szkinezhető- szrintem tint2 - like openboxon nálam
van egy ablak keret - szintén skinezkető...
ennyit tud az openbox is.. többit meg az openboxnál is külön kell felrakni.

Ennyit a látványról.

Kérdés mi van a motorháztető alatt. Openboxnál kedvencem a pipe-menü és a logikus configfilok.
E18-at nem ismerem ... még ;]

[ Szerkesztve ]


_Dumber_
(őstag)
Blog

Nekem első bajom vele, hogy ... le sem tudom írni :D
Ezek a sok ght enme... betűk... ki sem lehet ejteni, anélkül hogy le ne harapnám a nyelvem...

[ Szerkesztve ]


N0zer0
(senior tag)

Pedig nem nehéz kiejteni az Enlightenment-et: magyarosan en lájt(ö)nmönt, esetleg: én/ön lájt(ö)nmönt (az é rövid), és azért írom két szóban, mert a hangsúly nem a szó legelején van. Az (ö) kihagyható, meg úgy általában ezek az ö-k olyanok, mint mikor nem tudjuk, hogy mit is akartunk mondani: öööö, hát, öööö, ilyenkor valójában nem igazi ö-t mondunk, hanem csak egy ö-szerű hangot (svá). Ha így sem menne, akkor fokozatosan kell próbálkozni: light - light+en - lighten+ment - en+lighten+ment.

A jelentése pedig szójátékon alapul, mert fordítható megkönnyebbítés-nek (alacsony hardverigény) és megvilágosodás-nak (mármint hogy ez egy milyen fasza felület és milyen jó használni a minimalista koncepciójának megfelelően) is egyszerre. Nem ördöngösség.


_Dumber_
(őstag)
Blog

Mennyivel egyszerűbb az hogy: Openbox :DDD

[ Szerkesztve ]


Rimuru
(veterán)
Blog

Már korábban is leírtam hogy lényegében van egy kész rendszer így nem kell vele szarakodni. Egyszer tényleg össze kell rakni (akár egy leírásból amiben már össze vannak válogatva utána még lehet cserélni) és kész. Nekem olyan 75%-ban megmaradt ugyan az amit már Openbox alatt is használtam 3-4 éve. Akkor több kedvem volt ilyenhez nem volt az szarakodás, most meg már csak használom a gépet. Jövőbeli hardverem is mindegy milyen lesz, úgyis ez fog futni rajta. :DDD


Istju
(senior tag)
Blog

Esetleg a pekwm -et próbáld ki. Max testre szabható, jól szerkeszthető a menüje, témázható, gyorsbillentyű szerkesztés egyszerű, start scriptje van, és alig eszik többet, mint az openbox. Kb 8 évig haszáltam. Egy próbát megér. Nem tehetek arról, hogy 8giga memmel tillingezek. Nekem bejön.


Istju
(senior tag)
Blog

Maximálisan elégedett vagyok a DWM -el. Telivágtam a megszokott gyorsbillentyűimmel. Villámgyorsan használható, gyors és egyszerű fókuszváltási lehetőség. Le van töltve a forráskód a ~dwm mappába. Belépek ide, szerkesztem a config.h fájlt /pl: új beállítás, gyorsbillenntyű, viselkedés, stb/, nyomok egy : $ makepkg -efi
utána egy shift+win+q -t /kilépés a dwm-ből/, bejelentkezek újra , és máris az újrafordított, új beállításaimmal felvértezett dwm fogad. Istenkirályság:-)

Mivel a dwm C -been van írva, az alap felhasználói szerkesztése a config.h -nak nem igényel mélyebb programozói ismereteket.

[ Szerkesztve ]


Rimuru
(veterán)
Blog

Csak annyira kell tudni programozni mint awesome esetében (csak ott lua nyelven)? :DDD :P


Istju
(senior tag)
Blog

Sima logikával kikövetkeztethető a config.h tartalma alapján,hogy pl egy új gyorsbillentyűhöz 2 sor copy és átírás szükséges. Ráadásul a config.h kommentezve is van.


Rimuru
(veterán)
Blog

Ilyen szintű szerkesztéshez tényleg nem kell a logikán kívül más.


F34R
(nagyúr)

a dwm onmagaban verszegeny, kell hozza egy halom patch mire hasznalhato lesz.

ellenben ha van kedved probald ki a FrankenWM-t

csak egy kis izelito mivel tud tobbet, patcheles nelkul.

- more layouts (fibonacci, equal stack, dual stack)
- gaps (and borders) are adjustable on the fly (you can choose between global or independant gap sizes for different workspaces
- minimize/maximize single windows!
- hide/show all windows
- resizing master and stack individually
- invert stack is really handy


Istju
(senior tag)
Blog

Köszi. Megnézem. Dwm nálam még patch nélküli, de így is tetszik. Igaz manuálidan már sokat mókoltam.


Istju
(senior tag)
Blog

Menéztem a példa configot. Jól kommentezve van.https://github.com/sulami/dotfiles/blob/master/frankenwm.config.h

üzenetek