Arch Linux - OS, alkalmazások fórum

üzenetek

hozzászólások


Istju
(senior tag)
Blog

Igazad van ebben, De még az is lehet, hogy ez nem feltétlen baj. Ugyanis zúz a videokari eszméletlen fps-t produkálva. Nekem ez így jó, például ilyen fps-em még csakis arch alatt volt.


Bici
(félisten)

A notikhoz nem értek, nekem csak asztali gépem van, és azzal nincs baj.
Bár, barátnőm Richland procis laptopján szuperul megy a nyílt driverrel az Arch és a zárt driverrel a Mint 17.
Megfelelően kell legozni a rendszer komponensekkel, és akkor nincs gond. :N Csakhát ez utánajárás, idő, stb.


Fritz Teufel
(addikt)

Igen. Gondolom, a Dell-lel nagyon nem nyúlnék mellé. A HP is jó választás lenne, ha szóba jöhetne. Minden más meg valóban válogatást igényel.


Bici
(félisten)

Ezt inkább az általános linux topikban kérdezd meg, valószínűleg ott tudnak segíteni a legtöbbet.
Én annyit tudok tanácsolni, hogy ha játékra kell, akkor kénytelen leszel a zárt drivernél maradni, ami mellé nem mindig jó választás az, ha a rendszer egyéb komponensei frissek (arch - rolling release). Ha nem érdekel a játék, akkor meg amúgy is jobb választás a nyílt driver, mert kevesebb megkötéssel jár, és több mozgástered van a rendszer többi komponenseit illetően.
Ez persze, nem komoly szakvélemény, csak az én kezdői tapasztalatom. Simán lehet, hogy nagyobb hozzáértéssel a zárt driver is jól műxik a legújabb komponensekkel (olvastam pl., hogy az AMD kiadott valami patch-et az 1.16-os xorg támogatásához), de sosem próbáltam, mert nem akartam annyira erőltetni a zárt drivert főleg a VCE hiánya miatt. Épp erre írok progit windows alatt, amit át akarok hozni linuxra is. :)

[ Szerkesztve ]


Istju
(senior tag)
Blog

Nem patchelek. Megvárom inkább a catalyst-total frissítést. Xorg 1.15 -el semmilyen hátrányt nem éreztem.Játékra, csak teszteltem a vasat, mivel nem játszom. De 3D is jól hasít. Ezzel a driverrel a cpu-m normál hőfokon megy.


Fritz Teufel
(addikt)

A Dropbox mindenkinek hiba nélkül frissült mostanában? Az utóbbi frissítések nem nagyon vannak hiba nélkül Manjaro alatt :s

Mindegy, ez a probléma megoldva:
"Can't load image from file 'opt/dropbox/images/hicolor/16x16/status/dropbox status-busy 2.png': file does not exist."


Fritz Teufel
(addikt)

Van valakinek ötlete, hogy az online fiókoknál hogyan tudom újra felvenni a Facebook accountomat? Reggel kiírta, hogy lejárt az account és újra be kell lépnem. Nyilván nem tudok újra belépni, ha egyszer lejárt. Töröltem a fiókot, de újra már felvenni sem tudom, lefut egy kapcsolódás és ugyan az az üzenet:
"Hiba az alkalmazás elérésénél
Sajnos a használni próbált alkalmazás vagy nem létezik, vagy le van tiltva."

Hogy a büdös életben tudom ezt megoldani?! Mocskosul idegesítő :s Remélem, hogy majd Arch alatt is eljátssza ezt velem 3 havonta :W

Előre is köszönöm a segítséget!


_Dumber_
(őstag)
Blog

1. Gratula az új avatarhoz..
2. Ha ide is beírod, akkor sem tudom ;]

[ Szerkesztve ]


Fritz Teufel
(addikt)

Köszönöm!

Egyszerűen megőrülök és úgy látom, a KDE-vel is előfordul. Az online account megpróbál csatlakozni a facebook.com-hoz, de nem sikerül. Innen meg vagyok lőve. Nem találok a Facebook-on sem beállítási lehetőséget és ha most feltenném az Arch-ot, pár hónap múlva ugyan úgy előállna ez a probléma :W Tegnap még probléma nélkül működött :s


_Dumber_
(őstag)
Blog

Lehet már péntek van, de én nem értem a problémát...

Nekem Chromium-om van. Facebookra egyszer beléptem, megkérdezte, hogy lementse e a jelszót... ráböktem, hogy igen. Azóta nem nyaggat... (Kununtu sem nyaggatott, Manjaro sem.. - Arch sem. (július 4. én telepítettem)


Fritz Teufel
(addikt)

Felvettem a Beállítások/Online fiókok alatt a Facebook accountot. Ez működött is, az Empathy ezen keresztül csatlakozott a Facebook chat-hez. Tegnapig működött, ma már nem. Ez előfordult az Ubuntu-n is és korábban a Manjaro-n is, de akkoriban többször újratelepítettem, az természetesen mindig megoldotta a problémát. Töröltem a Facebook accountot az Online fiókokból, azt hittem, majd újra felveszem és jó lesz. Hát, nem lehet újra felvenni!

Tehát: amikor a Beállítások/Online fiókok-nál most megpróbálom felvenni a Facebookot, nem kapcsolódik a facebook.com-ra. Így még csak el sem jutok odáig, hogy user name/password-öt kérne.
Hiába tenném fel az Arch-ot, lehet, hogy fel tudnám venni a Facebook-ot, de pár hónap múlva ugyan itt tartanék. Nem tudom azt sem, hogy mi lehet a probléma és a neten sem találok épkézláb dolgot erről. Az Ubuntu alatt milliónyi bug report van erről, de az ugye itt nem út.
Most komolyan, pár havonta újra kell húznom a rendszert, hogy ez a szr működjön?

Nem csak én szívok vele és ez szerintem kernel szintű probléma, amit évek óta nem oldanak meg csak foltozgatnak.

[ Szerkesztve ]


_Dumber_
(őstag)
Blog

Kapd le az Empathy-t, majd tett fel újra. (.configból is ! )... vagy lehet, hogy elég ha a .configból kitörlöd az empathy könyvtárat, és újraindítot a rendszert.


Fritz Teufel
(addikt)

Szerintem nem az Empathy-val van a probléma, hanem magával a gnome-online-accounts-szal. Vagy az is lehet, hogy a Facebook felöl jön a probléma, nem tudom.

Online fiókok
facebook1
facebook2

[ Szerkesztve ]


Siriusb
(veterán)

Esetleg valami más klienssel nem próbáltad, ami saját magának jegyzi meg a bejelentkezési adatokat? Javasolni sajnos nem tudok, mert olyan régen használtam ilyet, hogy már a nevét is elfelejtettem, de tudom, hogy volt több. Közben eszembe jutott, pl. Pidgin, ez jó kliens volt.

Más:
Ugye feltűnt azoknak, akik régi nvidia kártyát használnak, mint én (pl 9500), hogy nvidia csomag kettévált, s az nvidia-340xx-t kell felrakni, mert az új csomag már nem támogatja ezeket a régi kártyákat?


Fritz Teufel
(addikt)

Igen, a Pidgin működik, köszönöm! Egyre jobban meg vagyok arról győződve, hogy a Facebook állandó állítgatása fúrás-faragása lehet a háttérben. Olvastam, hogy aki ilyenbe belefutott, annál napokkal később helyreállt a dolog. Nem értem, hogy miért nem lehet ezt a kapcsolatot xmpp-n keresztül lekezelni kernel szinten, ha már beépítik az online fiókokat. Amit egyébként jó ötletnek tartanék. Szóval, Pidgin marad...


BoB
(veterán)
Blog

Nagyon szigorú! :DDD


Fritz Teufel
(addikt)

Sam már csak ilyen :)


BoB
(veterán)
Blog

A hiba jelezve lett már a megfelelő csatornán:

Gnome online accounts bug

[ Szerkesztve ]


Fritz Teufel
(addikt)

Most már késő, a galambot röptetem. Tanulságnak jó volt. Az Arch-ra nem fogom egyben feldobni a Gnome csomagot, például az Empathy is ki fog maradni akárcsak az Evolution. Gyűlik a kihagyandó applikációk száma...


_Dumber_
(őstag)
Blog

Hagyd ki a gnome -ot :DD.. előbb utóbb eljutsz oda ..

(Tudom.. a ventilátor ... ;] )

(Milyen galambot röptettél? Veled sem laknék egy háztartásban :) )

[ Szerkesztve ]

üzenetek