Arch Linux - OS, alkalmazások fórum

üzenetek

hozzászólások


whbear
(senior tag)

Én próbáltam. Netrunner Rolling = Manjaro KDE + kék téma + Firefox preloading + egy-két plusz bug. Érzésre kicsit lassabb volt nálam.


whbear
(senior tag)

Újrahúztam az új Installerrel a rendszert. 32 bit KDE. Nagyon széttúrtam az előzőt és egyszerűbb volt így. Most az LTS kernelt választottam, nem mai gyerek a gép már. Sikerült az Infinality-t is feltenni. A fontok gyönyörűek lettek. QtCurve segítségével végre szép lett az egész KDE. A Sztereo Bluetooth működik a Pulseaudio felrakása után. Az idegesítő kattogás sincs jelen. A rendszer villámgyors. Jövő héten megy fel a 64 bites a munkára használt gépre is, de előtte kipróbálom, hogy a CUPS2.0 rendben működik-e.
Még egyszer köszönöm Istju és bob.zxr fórumtársaknak a segítséget!


whbear
(senior tag)

Találkozott már valaki azzal, hogy a KDE Event Sound mindig 100%-ra ugrik fel magától mikor megszólal, hiába állítom be alacsonyabbra.


N0zer0
(senior tag)

Na, gyurmafigura mit bujtogatott megint? Állítom, hogy még mindig nem KDE5-özik, majd jól ki lesz lapítva pislogó gyurmapalacsintává.


whbear
(senior tag)

Nekem a Krusader nem KDE környezetben nem másolt át könyvtárakat ha több szint volt alatta. Kézzel kijelölve sikerült neki. KDE alatt nincs vele gond. Nem lehet az, hogy nem túl jó GNOME alól használni? Eléggé KDE only alkalmazás.


N0zer0
(senior tag)

Meglehet, hogy tényleg kell neki a KDE. Bár én már minden OS alatt Double Commanderezek. Ezt találtam az összes Commander-klón között a legjobbnak, ráadásul van Qt-s és Gtk-s verziója is.

3 dolog hiányzik csak belőle nekem:
1) nem tudja alkönyvtárak fájljait ömlesztve megjeleníteni (Total Commander alatt Ctrl+B)
2) nem tud egy kattintásra átnevezni (csak kettőből lehet megoldani), nem nagy szám, apróság, de idegesítő
3) X másodpercnél hosszabb művelet után nem tud hangjelzést adni (hasznos, ha hosszabb művelet befejeződésére vár az ember, akkor csinálhat mást, és értesülni fog róla, ha elkészült a művelet).

Ezek azok, amiket a Total Commander tud. Esetleg a DC-nek még az FTP-zője primitívebb egy kicsit, de nekem elég. Még a Total Commander pluginjeit is megeszi, és ismeri az összes tömörített formátumot és többszörösen betömörített archívumokat is normálisan kezel. Soha semmi gondom nem volt vele egyik rendszer alatt sem. A Krusader és a GNOME Commander sose nyerte el a tetszésem. Még mc-t használok, ha csak akkor, ha gyorsan konzolban kell valami, vagy távoli konzolozni kell.


whbear
(senior tag)

Double Commanderrel nem sikerült smb kapcsolatot létesíteni a telefonommal. Mindig jelszót kér, holott nincs is jelszó beállítva.


N0zer0
(senior tag)

Nekem Windows és Linux alatt is sikerült SMB-hez kapcsolódnom Double Commanderrel. Igaz először a Windowsban vagy a KDE-ben állítottam be az SMB megosztást/elérést, utána a Double Commander nem fog jelszót kérni.


whbear
(senior tag)

Igen úgy megy de kényelmetlen.


whbear
(senior tag)

Esetleg erre valami?

Találkozott már valaki azzal, hogy a KDE Event Sound mindig 100%-ra ugrik fel magától mikor megszólal, hiába állítom be alacsonyabbra.


Istju
(senior tag)
Blog

Használd a google -t. "KDE Event Sound volume config" -- második találat Bug


whbear
(senior tag)

Ezt megtaláltam, de nem sokat segített...


whbear
(senior tag)

Megoldás KDE Notification Sound problémára:

1. Edit /etc/pulse/daemon.conf as root
2. Find
;flat-volumes = yes
3. Under it, type in the following (do not use a semi-colon) :
flat-volumes = no
4. Save the file.
5. In the terminal type in the following commands as your current user (not as root) :

$ pulseaudio -k
$ pulseaudio --start

Utána System Settings-Appl. and System Notifications- be lehet állítani a kívánt hangerőt.


Siriusb
(veterán)

Kis változatosságra vágytam, gondoltam felteszek egy DE-t Openbox helyett. Azt tudtam, hogy csak ideiglenes lesz, na de hogy ennyire. :D
Gnome-shell volt az áldozat, de csak 1-2 órát bírtam. Túlságosan hozzászoktam már a jól bejáratott Openbox-hoz...

Még jó, hogy a pacman-nek lehet adni fájl bemenetet, gyorsan kivágtam a log-ból az újonnan telepített csomagokat (maga a log már 2,5 MB :Y ), úgyhogy pikk-pakk megvolt a tisztogatás. :)

Még gondolkozom a Deepin-en. A Pantheon-t nagyon régen próbáltam feltenni, sikertelenül, azt kihagyom, de lehet a MATE-re is rá kellene nézni, mit alkottak.


_Dumber_
(őstag)
Blog

Nejem gépére gnome-ot raktam , anyámékén xfce-t próbáltam. (egyik sem használja :(, de nem a DE miatt )

Nem mondom, hogy nem lehetne megszokni részemről, de az openbox annyira be van állítva a kezemre, és olyannyira nem akarom változtatni, hogy egyszerúen nem találok indokot, hogy lecseréljem.

Igazából ezért gondolkodom folyamatosan az arch -> debian cserén, mert nem nagyon változik a gépem., akkor meg már ne érjen meglepi semmikor. De ez a fránya arch nem ad rá okot a cserére ;]

[ Szerkesztve ]


Siriusb
(veterán)

Hát ez az, túl jó minden :D

Megpróbáltam megközelíteni más irányból, cairo-dock, docky stb..., brrrr. Marad a tint2, bár lehet a bmpanel-t még bepróbálom. Mondjuk a dockbarx sem olyan rossz.


Siriusb
(veterán)

Na, csak megvalósítottam az újdonság iránti igényemet, átállítottam a tin2 háttérszínét.


_Dumber_
(őstag)
Blog

Akkor most fél évre lenyugodtál :DDD ;]

[ Szerkesztve ]


Rimuru
(veterán)
Blog

Én lecseréltem a sakura-t, de még mindig unom a rendszert. :DDD


Siriusb
(veterán)

Bízom benne :D

(#2579) colomb2
:DD
Pedig az a legjobb terminál.

üzenetek