Arch Linux - OS, alkalmazások fórum

üzenetek

hozzászólások


miku84
(tag)

Tegnap felment a Manjaro 0.8.11- es frissítése :)
Először mondjuk Octopi nem talált semmit, csak a mirrorlist frissítése után találta meg őket.
800 mega körül volt.


whbear
(senior tag)

Szépen belaktam a KDE-s Archomat, egy valamire nem találtam megoldást a neten. Az smb file másolás nagyon lassú. A könyvtár szerkezetet is percek alatt olvassa be. Már próbáltam az smb.conf módosítását de semmi eredmény. Valami ötlet?


BoB
(veterán)
Blog

Passz, nekem csak néha kell távolról másolni, akkor sshfs - t használok.

[ Szerkesztve ]


whbear
(senior tag)

Kedvem támadt kipróbálni egy WM-et. Ha jól emlékszem te ilyesmit használsz. Mivel érdemes kezdeni? Eddig Openboxig jutottam el csak. PekWM esetleg?


Istju
(senior tag)
Blog

Nagyon sokáig csak pekwm-et használtam, bmpanel2 -vel kombinálva. Abszolút lightweight, de teljesen testreszabható, imádom a mai napig. Háttérképnek segédprogi szükséges én feh -et használtam . A .pekwm mappában van többek között keyconfig, autostart és menuconfig lehetőség. Nem kellenek a config fájlok használatához guru ismeretek, egyszerűen testreszabható. Nekem régi nagy szerelmem, memória fogyasztása openbox szerű, talán 1-2 megával eszik csak többet, ellenben a tudása nagyságrendekkel nagyobb. Ha esetleg segítség kell hozzá, keress bátran.
Ez a wm a mai napig telepítve van nekem, annyira jól testreszabható, hogy panel nélkül is teljesen használható lenne. Tulajdonképpen a pekwmnek köszönhetem, hogy kedvet kaptam újabban tillingezni. Csak ajánlani tudom.

[ Szerkesztve ]


whbear
(senior tag)

Köszönöm szépen a részletes leírást, megpróbálok egy friss telepítést. Viszont az igazi tiling az awesome lenne?


BoB
(veterán)
Blog

A pekwm stacking.


Istju
(senior tag)
Blog

Így van.


Blum1866_2
(tag)

Na, én meg lusta voltam mostanában, újra kellett volna húznom az Archot de hosszú idő után nekifutottam megint a Manjaronak. Csalódtam benne (megint), még mindig dugig van buggal. Stabilitási problémák már nincsenek, de a wifit rendszer eldobja (csak akkor működik a Wifi, ha a LAN kábel is bevan dugva (epic, nem?! :D), bluetooth az Istenért sem működik, CPU venti szinte folyamatosan pörög mint az állat és mintha melegebb is lenne a gép (laptop). A telepítés viszont iszonyat gyors (alig 4 perc alatt települt, USB 3.0 pendrive-ról).
Fejlődött a cucc de még messze nem tökéletes, holnap repül vissza az Arch.

Amúgy Antergossal mi a helyzet, fejlesztik rendesen? Használja itt valaki? Esetleg arra is ránéznék mielőtt visszatérek a gyökerekhez.


Fritz Teufel
(addikt)

Nálam a Manjaro sokszor hibásan bootol. Valami memória probléma miatt. Újraindítás után az esetek túlnyomó részében rögtön képes továbblépni, de néha megint kell nyomni egy resetet. Semmilyen más redszeren ilyen problémám nem volt. Sebaj, együtt lehet vele élni. Kivéve, ha éppen gyorsan kellene egy rendszerindítás és akkor félre megy a boot. Kívácsi leszek az Arch-ra...

Egyébként a Manjaro fejlesztői gárdája elég szűkös, én nem várok tőle sokkal többet. A "gyári" telepítők variációit is visszavették: Xfce, KDE és Minimal Net. Az Openbox kikerült, úgy látom.


whbear
(senior tag)

Antergos az tkp egy pre konfigurált Arch. Teljesen jó és még van benne a pacmanXG ami elég jó. Összehasonlítva a vanilla Arch-al, nem kell annyit állítgatni és ugyanaz, valamint szép is.
A bootolás Fedoránál is elakadt random a 3.16-os kernelekkel, most már nem csinálja. Mandriva nrj és nrjQL kernelekkel soha nem akadt el még. Nálam az Arch néha eldobja a WiFit és nagyon lassú a samba. Viszont Antergoson minden jó, tehát csak valamit be kellene állítani.


whbear
(senior tag)

Szerintem nem is lesz már Arch mire feltelepíted :) Pattintsd fel EvoLution installerrel megvan 1 óra alatt az egész. Persze utána jöhet a móka.


Blum1866_2
(tag)

Ez az Evo installer (vagy Lution) tényleg korrekt, bár igazán engedélyezhették volna a multilibet alapból. Na meg a yaourt is települhetne.


Rimuru
(veterán)
Blog

Én awesome wm-et használok, de ez nem jelent semmit, Számomra (még) ez a legjobb, első tilling ablakkezelő amit el is kezdtem használni azóta is ez van. Más max próba szintjéig jutott, túlságosan belaktam már ezt így nehéz lenne váltanom (ha kéne). Van egy csomó, nézz meg őket aztán ami tetszik azt próbáld ki. [link] (awesome, dwm, i3, monsterwm, xmonad talán ezek elterjedtebbek amikhez több infót találhatsz neten)

(#2580) Siriusb: Nem mondtam hogy rossz, kezdetektől azt használtam. :) Váltottam még háttérképet is a nagy változtatások közepette. :DDD


Istju
(senior tag)
Blog

Én most , kb már 3 hónapja
FrankenWm -et használok, erről bővebben itt olvashatsz. A DWM próbálgatása során ajánlotta egy fórumtársunk itt . Ezeket az WM -eket dynamic window manager -nek hívják. Tulajdonképpen ezek tilling ablakkezelők, de a tilling alapfunkcióit kibővítve, rengeted megjelenítési mód kiválasztható.


Fritz Teufel
(addikt)

A két ünnep között lesz időm, de a hagyományos telepítési módot választom. Kékluficet kolléga munkája nagyon korrekt, az alapján menni fog a dolog... (ezúton is ezer hála érte!!!) ha nem, akkor meg van tablet és kérdezek ;]


_Dumber_
(őstag)
Blog

Melyik két ünnep között?
Karácsony és újév, vagy újév és karácsony?


Fritz Teufel
(addikt)

Kinyíííírsz! :DDD Valahol Karácsony és Újév között gondoltam megejteni a műtéti beavatkozást...

Ez a 3.14-es Gnome egészen tetszetős lett, de remélem, hogy nem rohannak a KDE után...


Siriusb
(veterán)

Karácsony és a Kínai Újév? :D :P


Fritz Teufel
(addikt)

Most már csak azért is Arch lesz a gépemen még az idén :(((

:DDD

üzenetek