Arch Linux - OS, alkalmazások fórum

üzenetek

hozzászólások


#68216320
(veterán)

Szerintem az lesz, hogy maradok a manuális install-nál. Este csak úgy elindítottam az "archinstall" script-et ismét, de most DE-t választottam ki (Gnome) és az simán felment.
Majd újra az i3-al indítottam és újra elhasalt.

Amúgy szerintem nem túl naprakész az install script, mert a "DE Wiki" már hozza környezetként a CuteFish-t, viszont az install-ban nem lehet kiválasztani.
Manuálisan már felraktam és voltak vele gondjaim. Főként a 4k monitort nem csipte. Volt hogy a window nem skálázódott 2x értékre.
Fejléc olyan vékony volt, hogy figyelni kellett mozgatásnál. A másik, hogy valamikor a tartalom nem skálázódott a window-on belül. Hát vicces volt az apró karaktereket nézni a 2x méretű ablakban.

Mivel sejthetőleg magam is párszor fejreállítom majd a rendszert a WM próbálgatása közben, illetve több gépem is van, arra gondoltam kellene egy saját install script-et csinálnom. Lassú móka ugyan, de githubon elfér és összességében a végére időt fog spórolni.

Már volt ilyen tervem, de ott elakadtam, hogy script-el miként tudok egy adott config fájlban változtatni egy adott sorban.
Pl.
locale.gen [#en_US.UTF-8 => en_US.UTF-8]
Szóval az ilyen text fájlban megkeresni/módosítani tartalmat műveletnél akadtam el. De majd kutakodom a témában amint lesz időm.
(Esetleg ha van valami ajánlott, jó példa script Arch installra kiindulási pontnak, annak a linkjét megköszönném)

De ha már WM... A 4k monitor nem fog gondot okozni? Én jelenleg 2x skálázással használom (szebb karakter élek miatt, a telefonon hozzászokott a szemem)
Gondolom egy xrandr azért nem elég hozzá, igaz?

[ Szerkesztve ]

üzenetek