üzenetek

hozzászólások


anulu
(félisten)

4-5 hónapja cseréltem a tápom. 850W EVGA volt, de nem bírta a "kiképzést". ASUS ROG-t szerettem volna, de nincs rajtuk dedikált táp 40xx szériához, úgyhogy így lett FSP.

azzal a megállapítással maximálisan egyet tudok érteni, hogy sokan szükséges pénzkidobásként tekintenek a tápra, utána meg jön a szívás...


Avicularia
(veterán)

Tegnap behúztam kb. 37K huf-nak megfelelő összegért egy ASUS TUF Gaming 1000W Gold-ot BF stream keretében.
Lehet erről valamit tudni, hogy milyen bele van, illetve jó egyáltalán?


Sz.L.
(aktív tag)

...azzal a megállapítással maximálisan egyet tudok érteni, hogy sokan szükséges pénzkidobásként tekintenek a tápra...

Sajnos sokan így gondolják. Ha olyan igénnyel keresnek meg, hogy rakjak össze egy gépet, akkor a tápon nem engedem, hogy spóroljanak. Ha valami silány minőségűt szeretnének, nem is vállalom.


MMIX
(addikt)

GreatWall, nem látszik rossznak.
ASUS ROG Loki szintén GreatWall
ASUS Prime Gold, CWT GPX
ASUS ROG Aura Gold, CWT (Power Plus Technology(WANZAI) Corp) mint, a Corsair RMX Shift.

[ Szerkesztve ]


Avicularia
(veterán)

Köszi :R
Nincs rá igazán szükségem, 3080-as vga van a gépben egy EVGA G2-es 850-es táppal, de nem tudtam nem megvenni ennyiért :D


Rowon
(veterán)
Blog

A TUF tápok nagyon jónak tűnnek, nekem is volt Great Wall beles tápom és semmi gond nem volt vele (igaz rövid ideig). Corsair TX850m is Great Wall.

ATX 3.0-ban ilyen "barátinak" mondható összegért full japán kondival szerelt 10 év garos tápegység nem igazán van másik a piacon, ráadásul félpasszív módban működik. A Be quiet! Pure Power 12 M-et veszik sokan, de az meg tele van Teapo kondival. Erről ennyit.

Ez a TUF jobb választás lehet minden szempontból.


CriticalHit
(őstag)

Egy árva szó sem a tápok lényegéről.


deathcrow42
(tag)
Blog

Reklámcikk :DDD


Rowon
(veterán)
Blog

A táp lényege: táplál. :R


L.Edit
(tag)

A táp lényege: ASUS

Ha ez a nem túl bonyolult kommunikációval esetleg nem elégítenének ki, akkor nem te vagy a célközönségük.


Rowon
(veterán)
Blog

Jó, erre mindenki rájött már a címből is. De maga a TUF táp jó ár-érték arányt képvisel most, így érdemes volt beleolvasni.


TomiLi
(addikt)

A Rog Loki 850W-os Cybenetics osztályozása sima A. Járt nálam egy, halknak én nem mondanám. Ellenben az 1000W-ost és a 750W-ost nagyon dícsérik. Egy 1000W-ost lehet kipróbálok...
A vezetékei nagyon tetszenek! Nagyon hajlékonyak, vékony köpenyesek amik olyan "mintásak" mintha harisnyázottak lennének.

[ Szerkesztve ]


L.Edit
(tag)

Részemről amíg nem mutatják meg, mennyire kulturált a belseje és nem látom, hogy eredeti molex hüvelyek vannak a csatlakozók végére krimp-elve, addig inkább elkerülöm.
De mivel rebrand-ed, abban sem lehetek biztos, hogy azt fogom találni a matrica alatt, mint amit a termék felfuttatásakor még belefért a termék árába.

Seasonic/Delta saját márkás /nem oem/ termékei azok amit meg merek venni, hosszútávra ~10 év-re tervezve.

[ Szerkesztve ]


V.Milán
(tag)
Blog

Azért járhat jól is az ember spórolással (tudom, sokan meg akarnak majd ölni :DDD), nekem egy Kolink C850-es tápom van, amire kemény 2 év garit adott a PCX. (850W, semmilyen tanúsítvány) Hibátlanul megy már 5. éve, és volt amikor 3080ti is ment vele. Mindehhez meg black fridaykor vettem alig több mint 20k- ért újonnan.


deathcrow42
(tag)
Blog

Kb olyan ez, mint a kockadobás :DDD

Gagyi táp: D6
Minőségi: D100 :D


Rowon
(veterán)
Blog

Már megmutatták a belsejét, tesztelték. Google: [link] Jó a bele.

"Seasonic/Delta saját márkás /nem oem/ termékei azok amit meg merek venni, hosszútávra ~10 év-re tervezve."

Tápegységet nem MÁRKÁRA érdemes venni, hanem adott TÍPUSRA. A Deltának nem fogsz találni biztosan tápegységét elfogadható áron (az is vagy ADATA, vagy Cooler Master név alatt fog futni), teljesen saját márkás terméket pedig leghamarabb Hollandiából tudnál rendelni. Nem lesz jobb a Delta táp, mint egy hasonlóan jó Corsair, FSP, Super Flower, vagy bármelyik másik top gyártmány.

A probléma az, hogy a Delta inkább irodai brand gépekbe (és szerverekbe) gyárt, ott meg teljesen másak az igények, mint egy gaming PC-nél. Utóbbiban halkabb a ventilátor, van félpasszív mód, jobb a kábelezés, stb.

[ Szerkesztve ]


L.Edit
(tag)

Tápegységet ágak várható terhelése és a min/max szellőzés alapján veszek, adott feladathoz, nem márka alapján. :) Hidd el, semmi baj nincs az ipari tápokkal, picit jobban le vannak dokumentálva, és számíthatsz rá, hogy 10 év múlva is hozzáférhetőek maradnak az alkatrészeik.

A képen egy 800W körüli táp van, a két 390uF-os puffer alapján.
Amit látok tele rakták a TH alkatrészoldalt smd-vel, ahol/amiken a levegővel szállított a por fog megakadni és összegyűlni, ahogy irányt vált rajta a légáram. Praktikusan a másik oldalra vagy egy kiegészítő kártyára szokták ezeket rakni.
De cserébe nagyon szép a matrica a transzformátoron!


Rowon
(veterán)
Blog

"A képen egy 800W körüli táp van, a két 390uF-os puffer alapján."

Elolvastad amit írtam? Ott a link.


L.Edit
(tag)

Azt hittem érdekel a véleményem.

Idézek az általad linkelt cikkből:

The primary side inversion circuit is a typical half-bridge LLC topology, with the two switchers also supplied by a company that we have never seen before (WAYON) and we could not find any datasheet for these particular chips (WMJ36N6N65SF2). Considering the PSU’s efficiency rating and half-bridge configuration, these definitely are very efficient low on-resistance MOSFETs but we have been unable to come by their exact specifications.

On the secondary side of the main transformer, six transistors from yet another manufacturer that we have never seen before (Jinlibo Electronics 4NA1R4C-A)


Én elhiszem hogy ez téged megnyugvással tölt el.


robi4040
(tag)

nem szeretem a corsair-t mert tularazott,ssd -eim elromlottak meg az olcsobb scandisk-ek amik par evvel regebbiek tokeletesek,nincs 200mm ventis hazuk de a tapokban a legjobbak- a dragabb fajtaik legkevesebb romlik el jobb mint a seasonic ez a 2 legjobb tap


CriticalHit
(őstag)

+ FSP és már is megvan a megbízható tápok sora csirivili átmatricázások és üres reklámfogások nélkül. Hiába ASUS TUF/GreatWall ha ott vannak a kínai gagyi kondenzátorok a minőségi japánok közé rejtve jórásítás céljából.


Graphics
(Jómunkásember)
Blog

Corsair nem tudom hogy jött a képbe.

SanDiskre gondoltál.


Dzsencsi
(újonc)

Asus a Seasoniccal csináltatja a belsőt


Graphics
(Jómunkásember)
Blog

Szerintem mellélőttél, mert ő aztán tényleg tudja kivel csináltatja az Asus a belsőket..

Szóval nem nyert.

Van Seasonic is, de ez nem az. Kicsit nézegesd a tápbelsőket, meg hidd el, ha valaki sok év ismeretanyaga alapján és kutatómunkával megírja, hogy mi van benne. :)

Leírta, az úgy is van.

[ Szerkesztve ]

üzenetek