ASUS hangkártyák - Multimédia, életmód, 3D nyomtatás fórum

üzenetek

hozzászólások


thomasrc
(tag)

Állást nem foglalok, mert ahhoz még túl új, de megpróbálom leírni mit hallok. Az egyértelmű, hogy van hallható különbség a hangzásban, de kategóriákkal másnak nem mondanám (akkora ugrás utoljára akkor volt nálam, amikor a hagyományos opampokról diszkrétre váltottam).

A fejhallgatóm Audio-technica A990Z.

Ami legelsőre feltűnt a csere után, hogy teresebb a hang. Utána, hogy egy kicsivel részletesebb és tisztább a hangkép, definiáltabb az énekhang. Elektronikus zenékben az effektek jobban elkülönülnek a háttérben, kivehetőbbek a fül számára. Mély tartománnyal operáló anyagokban valamivel erőteljesebb és talán mintha feszesebb is lenne a mély. Úgy összességében öröm újrahallgatni a zenéket, mert más az élmény. Ha egy analógiát kellene mondanom, akkor körülbelül olyasmi történt a hangképpel, mintha akusztikailag lekezeltek volna egy már alapból is jó hangú szobát.

Viszont voltak a listámban olyan zenék is, amikben ezek a különbségek kevésbé jöttek ki vagy pont hogy előnytelenebbül jöttek ki, mivel kifejezettebbek lettek a "hibák". Youtube vlogokat böngészve is most pont egy olyan csatornát néztem, amiben monos hangzású a mikrofon és a teresebb, kifejezettebb hangkép miatt ez a monos hangzás is jobban érvényesül benne. Igazából ami a legjobban észlelhető különbség és mindenen kijön, az a kicsit nagyobb tér. A többi az még rátesz egy kislapáttal, amikor tényleg jó az anyag.

Egyébként ha őszinte akarnék lenni, akkor azt mondanám, hogy ezen a szinten már inkább a fejhallgató upgrade-je jelentené az igazi feljebb váltást, de mivel nagyobb kedvezménnyel kaptam meg a V7-et, úgy voltam vele, hogy végülis miért ne.


Acélfarkas
(senior tag)

Köszi a részletes választ. :R

üzenetek