ASUS RT-AC68U - Hálózat, szolgáltatók fórum

üzenetek

hozzászólások


Intruder2k5
(MODERÁTOR)
Blog

Hi!

Új Tomato fw, RT-AC56U-hoz is!

http://tomato.groov.pl/download/K26ARM/116.T3/


nilrem
(tag)

Két egy Terrás NTFS disket nem ismert fel, egy 750MB-osról szépen full hd filmet streamel.
Gond az hogy a torrent kliens néha megáll. Illetve hálózati meghajtóként 2mb/sec-el másol rá. Megállásnak valószínű oka, hogy ledobja a disket. Ennek mi lehet az oka? Rakjak fel tomatot? Valakinek van tapasztalata?


Intruder2k5
(MODERÁTOR)
Blog

Lehet Tomato-val is, vagy Merlin fw-vel is próbálkozni!


HeavyToys
(senior tag)

Szia!

NTFS-el szarozott nekem is, de mióta EXFAT-ot használok, azóta gyors és problémamentes. Merlin FW -sem jó NTFS-es lemezzel. Szóval váltani kell exfatra sajna.


Kitakat
(aktív tag)

Sziasztok
Lehetséges valahogy az 5 és a 2.4 wifi mac szűrését külön kezelni nem egyben az alap gyári fw tudja merlin tudja tomatoban lehetséges valami megoldás erre????????

köszönöm

Kitakat

[ Szerkesztve ]


atikó
(őstag)

Sziasztok.

készülök megvenni a RT-AC68U routert és olvastam itt a gondokat, és a legutóbbi FW-t azt mostani 04.24, valaki feltette ezt?
És kijavították ezeket a problémákat?
érdemes megvenni?

nekem komoly router kellene mert DLNA-n szeretnék megosztani filmet 10 db TV-n egyszerre.

Köszi a választ.


nilrem
(tag)

Szia,

NTFS-en hagytam nekem az új gyári firmware van rajta. Azóta hibátlan a torrent (nem áll meg), és 3DFullHD streaming egy 100MB-os porttal rendelkező medialejátszóval.
Ezen kívűl még FTP szerverként használom, ha melóhelyen rámjön a zenehallgatás akkor az otthoni gyűjteményből húzok le pár albumot.
Én nem bántam meg. Ezen az áron ami ennyi szolgáltatást tud nehéz találni mást.


atikó
(őstag)

Köszi a véleményt.

Szóval usb 3.0 csatlakoztatott merevlemezt használsz vagy lan-on csatlakozik?

Azt sem tudtam, hogy alapból kezeli a torrentet!

A wifi jelerősség erősebb vagy annyi mint az 5-6 ezer forintosnak?

Illetve ha módosítgatsz a beállításokban akkor sok idő mire újraindul?

Pcie vagy usb wifit kaptál hozzá vagy semmit?

Bocsi a sok kérdésért de kíváncsi vagyok. köszi. :R


nilrem
(tag)

USB3.0 rákötött vinyót használok. Sima hálózati megosztás-ként látja a mediaplayer. Így DLNA szerverrel sem kellett vacakolni (az is van benne)

Itt a demo a kezelőfelületről. Itt nincs telepítve a torrent kliens, de az csak egy klick a valóságban.
[link]

Nincs ilyen összehasonlítási alapon a jelerősségről.

Újraindulás nem sok idő, de nagyon nem is kell, intelligens a kütyü.

Nem kaptam hozzá külön eszközt. Otthon nekem két cuccom is van ami 5GHz-et kezeli így ez nem is érdekelt.


atikó
(őstag)

köszi, ezt a demot kerestem de sehol sem találtam, és az infókat is köszi.


Intruder2k5
(MODERÁTOR)
Blog

A Download Master-t megnézheted az AC66U demo-jában, ugyanaz!


sanzi89
(addikt)
Blog

Lehet, hogy a közeljövőben be kell szereznem egy normális routert. Az RT-N66U és az RT-AC56U között vacilálok. Teljesítményben és árban az AC56U nyer, csak kicsit tartok a beépített WiFi antennáktól. Milyen a WiFi lefedettség? Az AC-s cucc egyelőre nem érdekel, csak n-es eszközeim vannak. Továbbá ez már 800MHz-es, nem melegszik? Van értelme a 3.0-és USB-nek, vagy csak vakítás, mert a 2.0-át se használja ki az eszköz?
Az N66U javára írható a külső antenna, melyet 99%, hogy soha nem cserélnék, valamint, hogy talán régebben van a piacon, stabilabb rá a Tomato illetve többen használják.

Plusz egyébként általánosságban kérdezem, nem melegszenek nagyon ezek a routerek? Az RT-N16 belsejében a kis barna matrica a nyákon megbarnult, a ragasztója teljesen kiszáradt, ami arra enged következtetni, hogy nem fázott a cucc. Idáig 3 ASUS routerem volt, mindegyikkel volt hardveres gond (WL-500g P v1 és WL-500W táphiba, RT-N16 táp és kondi hiba). Plusz ha jól informálódtam eredetileg az RT-N66U-nak volt egy kis beépített ventilátora is.


Nokedli92
(aktív tag)

Sziasztok

A minap ki akartam próbálni a Shibby féle firmwaret RT AC68U-n. A firmwaret a router webes felületén telepítettem fel. AIO-s verziót tettem fel. Felrakta de most nem oszt ki nekem alapértelmezett átjárót. Nem tudok belépni a router webes felületére.
Ilyenkor mi a teendő?
Eléggé lehangolt ez a dolog hogy mennyire egyszerű téglásítani egy eszközt.

[ Szerkesztve ]


akisbandi
(aktív tag)

Végül hogyan döntöttél? Kicsit tartok én is a belső antennától, de most egész vonzó az ára. Ahol az N16 elment, csak elmegy ez is, de nem bánnám, ha stabilabb lenne egy kicsit.


sanzi89
(addikt)
Blog

Sehogy, maradt a TP-Link WDR3600. :DDD


akisbandi
(aktív tag)

Értem, én sem érzem azt a nagy ugrást, próbálgatni pedig drága, hiába akciós.


Intruder2k5
(MODERÁTOR)
Blog

"Van értelme a 3.0-és USB-nek, vagy csak vakítás, mert a 2.0-át se használja ki az eszköz?"

Fórumtárs visszajelzése alapján (saját fórumomon) Tomato-val még egyelőre nem az igazi, 35MB/sec körül van a Samba, de Merlin féle fw-vel 50MB/sec felett is mért már...

[ Szerkesztve ]


Intruder2k5
(MODERÁTOR)
Blog

Na de, látom már nem olyan sokáig! Én mindig mondtam, hogy a tp-link... :)

[ Szerkesztve ]


sanzi89
(addikt)
Blog

Áááá, nem tudom mit csináljak. :O
Alap gond, hogy a TV-m nem működik együtt a miniDLNA-val, legyen az ASUS - RT-N16-tal teszteltem, ott se volt jó - vagy TP-Link, így sajnálnák 30k-t kiadni egy ASUS routerért, amivel ugyanúgy nem jó a miniDLNA, és konvertálgathatom az mkv fájlokat mp4-be, amit hiba nélkül visz.
PC-ről Serviio-val tökéletes az mkv TV-n, így ha már beruházok lehet építenék egy Home szervert, vagy veszek egy Synology Nas-t, mivel arra van Serviio. De itt meg 60-70k elköltéséről beszélünk, tehát lehet visszadugom a külső merevlemezt USB-n a TV-re - ahol minden mkv hibamentes - és dugdosok, másolgatok PC-ről, mint a középkorban. :W


Multibit
(veterán)

Ha minden igaz, holnap megérkezik az AC56U routerem. Majd beszámolok néhány nap múlva a friss tapasztalataimról (két téglafalat kell átlőnie az 5 GHz-es wifi-nek). Gyere át később a topikjába, ha érdekel! Én nem parázok a belső antennától, annak ellenére, hogy öt évig külső antennás routert használtam. Igaz, most is elsősorban dróton használom majd az új kütyüt, csak a tapizós telefonok lógnak majd rádión.

üzenetek