Milyen asztali médialejátszót? - TV & Audió fórum

üzenetek

hozzászólások


mucsiattila
(tag)

Szia!

Ez azt jeleti, hogy hdmi és usb csatlakozók vannak a TV-n, így ezeken keresztül szeretném megoldani az eszköz csatlakozását.
Apple TV biztos jó, de ennyit nem szeretnék rá költeni. Reméltem, hogy 30 alatt megúszom :)
De ettől függetlenül köszi a választ.


koncsik
(MODERÁTOR)
Blog

Ha nem 4k-s, hanem full HD a TV és elsősorban stream a cél, bőven elég valamelyik régebbi apple TV lényegesen olcsóbban, a Fire stick mókolós pl. HBO-hoz, de lehet, hogy a Max már támogatott lesz azon is. Az apple TV stream ügyben mindent támogat (Telekom TV Go nem), ezért szokták ajánlani.
(USBA nem értelmezhető a TV-hez csatlakozáshoz szerintem.)


gyűrű
(addikt)

Igen több homatics boxom van, főleg tesztelésekre , mind az 5 más fw=al megy.
És a tv appokkal ellentétben, azokon a Netflix meg pl a smarttube magától vált, de a többi app is is 2 gombnyomással átállitható a helyes frekvenciára.
Szóval ezért.
A tvn lévő appok meg fix 60hz mind.

Ugoos meg meglátjuk mit tud majd, ha itt lesz..


blakey
(titán)

Az USB-n keresztül nem tudsz lejátszót csatlakoztatni. Apple TV-ből vehetsz használtan is. A kérdésed alapja a támogatottság volt, és az sajnos eléggé ingatag egyes gyártók esetében. Az idei TV modellek esetében sincs garancia, hogy 10 év múlva is működni fog rajtuk a Netflix, Prime, stb, sajnos. Abban sem vagyok biztos, hogy a mostani Fire TV, vagy a Chromecast is megkapja a támogatást. 30e alatt olyat veszel, ami a következő 2-3 évben jó lesz, de utána már csak reménykedni lehet. Próbáld meg a Chromecast with Google TV-t.

[ Szerkesztve ]


mucsiattila
(tag)

#77318 AiRLAC
#77342 koncsik
#77344 blakey

Köszönöm szépen a válaszokat!
Valószínűleg először kipróbálok egy Chromecast-ot. De a régebbi Apple TV ötlet is tetszik.
Még1x köszi!


Wade0303
(aktív tag)

Nem megkérdőjeleztem a véleményedet, hanem cáfoltam. Az eszközök képességei, formátumok támogatása makacs tények, ezzel szemben a “legstabilabb és leggyorsabb” az valóban csak egy üres vélemény. Még egy átlag Apple reklámban is konkrétabb dolgok hangoznak el ennél.
Azt sem sikerült értelmezned, hogy nem általánosságban beszéltem a CE-ről hanem egy konkrét hardveren nyújtott funkcióira írtam, hogy egyértelműen a legjobb jelenleg, ami szintén tény.
Egyébként még ha egyszemélyben te fejlesztetted is volna a CoreElec-et, attól én miért ne kritizálhatnám az AppleTV-t az Ugoos AM6-al való összevetésben?
A nevetségesen túlárazott AppleTV-n továbbra sincs lossless hang támogatás (ami a technikailag 30 évvel elavult magyar szinkronokon élő fogyasztókat leszámítva egyébként pontosan ugyanannyira fontos egy átlag házimozi rajongónak mint a kepi tényezők), nincs DoVi FEL, cmv4, és a színtér mintán is teljesen elvérzik: https://slow.pics/c/xLgSTMc3
De ezt a gyér szolgáltatást nyilván atomstabilan nyújtja és fontos, hogy “gyors” a procija ami továbbra sem derült ki milyen gyakorlati előnyt jelent media lejátszási funkciókban a konkurenciával szemben.
,,Az Apple TV egyáltalán nem tökéletes (ilyet senki nem írt…” – Na ebben az egyben igazad van, valóban nem írt ilyet senki, főleg nem én hiszen pont ennek ellenkezőjéről szól a kommentem.
Részletes összevetések DoVi szempontjából:
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1jBIGF8XTVi9VmDBZ8a5hEyongYMCDlUiLHU9n1f_S74/edit#gid=427220017
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1jBIGF8XTVi9VmDBZ8a5hEyongYMCDlUiLHU9n1f_S74/edit#gid=1222148710

A CoreElec-ről való elgondolkodáshoz pedig a tükörbe kell néznem és akkor majd rájövök, hogy te mióta használod és mennyi ,,közöd van a CE-hez”? Gondolom egyszer régen valami sulis tanárodtól kaptál egy ilyen “nézz a tükörbe és gondolkodj el” fejmosást, aztán most megpróbáltad újrahasznosítani, hát nem sikerült összeraknod logikailag. Maradj inkább a valószínűleg testhezállóbb kocsmai stílusnál ill. óvodás beszólásoknál (,,földbe állj bele”) ha már érvek nincsenek, de úgy érzed, hogy mindenképpen meg kell védened a csorbát szenvedett, képzelt becsületed.

[ Szerkesztve ]


SunMount3r
(nagyúr)
Blog

de a többi app is is 2 gombnyomással átállitható a helyes frekvenciára.-> Én pont az ilyen "fél megoldásoktól" kapok frászt. No mem elsősorban miattam, mert, Ok, annyit konyítok azért hozzá, hogy ez ne legyen gond, de mi van azokkal, akik meg nem annyira és csak szimplán egy jól beállított, kvázi full "auto" módon működő lejátszót akarnak, amikhez nekik épp elég az alap média lejátszós gombokat betanulni a távirányítón....???

De nem csak az ilyesmik miatt, más okokból is, elég nehéz lett manapság nyugodt szívvel legalább egy "tuti" lejátszó féleséget ajánlani bárkinek is, akik beleesnek a fent említett kategóriába...


zazenke
(őstag)

automata az csak félautomata :) . a viccet félretéve én már lemondtam a homaticsról . Mire ebből lenne valami addigra kijön valami új verzió és majd az lesz esetleg jó . emezt meg szépen elengedik . Az ugoos droid része is el lett engedve már rég nem fejlesztik már vagy 2 éve a rendszerét . semmi frissítés nincs rá

[ Szerkesztve ]


Wade0303
(aktív tag)

*kis helyesbítés: DTS-HD MA/X ill. TrueHD Atmos támogatás nincs AppleTV-n. LPCM van ami lossless, de így elveszik az Atmos és DTS:X metadata.


gyűrű
(addikt)

Az a te problémád, én nem kapok frászt.
Nekem a 2 gombnyomás jobb mint a 60hz.

Shield prot kell venni , visszaszenvedni rá a régi atv9 et amivel használható, ott a refresh rata app, és talán azzal megy automatán. Legalább is nálam.
🙂


Zaji
(őstag)

Olvastam itt a hozzászólásokat, de nem találtam olyan információt ami segít a választásban.
Két Tv van. Az egyiken tudom nézni az HBO és társait, a hálózaton NAS-ról megosztott tartalmakat. A másik Tv ez csak részben valósul meg, mert a NAS-on tárolt filmet megjeleníti, de hangját nem képes megszólaltatni. Olyan eszközt keresek, ami a legegyszerűbb módon valósítja meg az első Tv szolgáltatás kínálatát.
Ebben kérem a tisztelt fórum társak segítséget.


blakey
(titán)

Pedig van válasz a kérdésedre, mert vannak ajánlások, pl. egy Chromecast with Google TV megfelelő lehet. Egyébként konkrétabb leírásra van szükség, ahhoz, hogy pontosabb választ kapj. Az, hogy nincs hang, kevés, pl. azért nincs, mert elavult a szoftver, vagy azért mert nem támogatja az adott audiót (pl. DTS), szükség van USB-re, van-e kedvelt lejátszó (alkalmazás), milyen felbontású vagy évjáratú TV-hez lenne csatlakoztatva, stb.


koncsik
(MODERÁTOR)
Blog

A további személyeskedést és a másik mínősítgetést tartalmazó hozzászólások szakmai tartalomtól függetlenül törlésre kerülnek.
További nyugodtabb hangvételű fórumozást.


Csocsy
(tag)

Sziasztok!

Nekem egy 2018-ban vásárolt Zidoo X9S médialejátszóm van.

Egy Xiaomi TV Box S 2nd Gen előrelépés lenne? Ahogy néztem ez már tudja kezelni a Dolby visiont és a HDR10+-t.

Külső vinyóról játszanék le róla jó minőségű filmeket LG G2 tv-n.

Köszi előre is a segítséget!


Csabi1984
(addikt)

Sziasztok :)
Talán kapok választ :D
Az lenne a kérdésem, hogy Oled TV-n mi a különbség látványban ha olyan eszközről nézzük a Dolby Visiont ami teljesen kezeli mindkét réteget és aközött ha virágbolti forrást (5-ös és 7-es profil és társai) nézünk amibe nincs mindkét réteg?

Azért írtam ide mert tervbe van véve egy C3 Oled TV és kíváncsi vagyok tapasztalatok mit mondanak a valós és nem teljes értékű DV látványt illetően.


blakey
(titán)

Egy Xiaomi TV Box S 2nd Gen előrelépés lenne? - nem


Wade0303
(aktív tag)

Hát ez egy nagyon zavaros kérdés. A "teljes értékű Dolby Vision" nem attól lesz teljes értékű, hogy olyan eszközön nézed ami tudja a Dolby Vision FEL-t és a cmv4.0-t hanem attól, hogy a forrás videot ilyen formátumban masterelték. Az meg simán lehet torrenten (jó lenne már végre elfelejteni ezt a boomer "virágbolt" dumát), van is belőle többszáz.

Jó OLED TV-n jó lejátszóval és helyes beállításokkal sokkal jobban néz ki a Dolby Vision a HDR10-hez képest ugyanazon transferek esetén. A single layer Dolby Vision pedig lehet ugyanolyan jó mint egy FEL anyag, főleg ha cmv4.0. A FEL bizonyos esetekben plusz részletet és fényerősséget hordoz (egyáltalán nem mindig) de ennek nincs köze a DoVi metadata-hoz, a 12bit-re kiterjesztett színmélységet pedig még nem használják ki a mostani TV-k bár minimálisan ez javíthat a képen a 10bites kijelzőkön is bizonyos esetekben.

A lemezeken minden esetben profile7 van mivel ez bluray szabvány, de ez nem mindig FEL. A MEL pedig ugyanaz mint a single layer csak más konténerbe csomagolják a szabvány követelmény miatt.

A lényeg, hogy bőven találsz torrenten jó minőségű Dolby Vision anyagot, ezek közt van ami FEL, van ami single layer. Nem csak a lemezes forrás és a FEL lehet jó, akár egy streaming forrású transzfer is nézhet ki sokkal jobban mint egy FEL formátumú lemez. Sőt, még a HDR10 is nézhet ki jobban mint a FEL, soha sem egy formátum, vagy átlag bitráta érték dönti el, hogy melyik film néz ki legjobban (nyilván FHD-UHD keretein belül, egy SD azért természetesen nem lesz jobb soha). Persze ha nem tudod megkülönböztetni a formátumokat, nem ismered a forrásokat, akkor nem fogsz sokkal előrébb járni a legjobb TV+lejátszó kombóval sem.

Amiket fentebb említettél eszközöket azok közül egyik sem támogat FEL-t és nem is fog (a Homatics sem), tehát ha mindenképpen szeretnéd a papíron is legjobban kimaxolt DoVi támogatást akkor Ugoos AM6B Plus, Minix u22xj Max, vagy FireTV Cube gen2 kell CoreElec-el.

[ Szerkesztve ]


gyűrű
(addikt)

Én a helyedben nem oledet vennék..
Inkább egy jó dv képes miniled tv-t aminek van is fényereje.. :)

[ Szerkesztve ]


zazenke
(őstag)

egy g3 as oled igencsak ott van már fényerőben és természetesen pénzben is


Csabi1984
(addikt)

Jó hosszú, de a lényeget megértettem belőle ez a lényeg :)

üzenetek