[RIOS ERROR] Milyen asztali médialejátszót? - LOGOUT.hu Hozzászólások [RIOS ERROR]

Milyen asztali médialejátszót? - TV & Audió fórum

üzenetek

[RIOS ERROR] [RIOS ERROR]

hozzászólások

[RIOS ERROR]

Wade0303
(aktív tag)
[RIOS ERROR]

Hát ez egy nagyon zavaros kérdés. A "teljes értékű Dolby Vision" nem attól lesz teljes értékű, hogy olyan eszközön nézed ami tudja a Dolby Vision FEL-t és a cmv4.0-t hanem attól, hogy a forrás videot ilyen formátumban masterelték. Az meg simán lehet torrenten (jó lenne már végre elfelejteni ezt a boomer "virágbolt" dumát), van is belőle többszáz.

Jó OLED TV-n jó lejátszóval és helyes beállításokkal sokkal jobban néz ki a Dolby Vision a HDR10-hez képest ugyanazon transferek esetén. A single layer Dolby Vision pedig lehet ugyanolyan jó mint egy FEL anyag, főleg ha cmv4.0. A FEL bizonyos esetekben plusz részletet és fényerősséget hordoz (egyáltalán nem mindig) de ennek nincs köze a DoVi metadata-hoz, a 12bit-re kiterjesztett színmélységet pedig még nem használják ki a mostani TV-k bár minimálisan ez javíthat a képen a 10bites kijelzőkön is bizonyos esetekben.

A lemezeken minden esetben profile7 van mivel ez bluray szabvány, de ez nem mindig FEL. A MEL pedig ugyanaz mint a single layer csak más konténerbe csomagolják a szabvány követelmény miatt.

A lényeg, hogy bőven találsz torrenten jó minőségű Dolby Vision anyagot, ezek közt van ami FEL, van ami single layer. Nem csak a lemezes forrás és a FEL lehet jó, akár egy streaming forrású transzfer is nézhet ki sokkal jobban mint egy FEL formátumú lemez. Sőt, még a HDR10 is nézhet ki jobban mint a FEL, soha sem egy formátum, vagy átlag bitráta érték dönti el, hogy melyik film néz ki legjobban (nyilván FHD-UHD keretein belül, egy SD azért természetesen nem lesz jobb soha). Persze ha nem tudod megkülönböztetni a formátumokat, nem ismered a forrásokat, akkor nem fogsz sokkal előrébb járni a legjobb TV+lejátszó kombóval sem.

Amiket fentebb említettél eszközöket azok közül egyik sem támogat FEL-t és nem is fog (a Homatics sem), tehát ha mindenképpen szeretnéd a papíron is legjobban kimaxolt DoVi támogatást akkor Ugoos AM6B Plus, Minix u22xj Max, vagy FireTV Cube gen2 kell CoreElec-el.

[ Szerkesztve ]

üzenetek

[RIOS ERROR] [RIOS ERROR] [RIOS ERROR] [RIOS ERROR] [RIOS ERROR]