Asztalos klub - Technika, hobbi, otthon fórum

üzenetek

hozzászólások


NeoPampalini
(senior tag)

Szerintem jó, bár nem tudom, a hátfalat hogyan akarod rögzíteni. Én normál hátlapot tennék, körbe bemarva, csavarozva (a válaszfalakhoz szintén). Ez így atom stabil, nem robbantja le semmi, a szekrényt is merevíti rendesen. :D
Bútorlapból is működhet, igaz, úgy még nem csináltam.


Skillet
(addikt)
Blog

Bútorlapból lenne a hátfal, és csavarozva lenne az egész bútor a mostani felállás szerint. Nyilván a hátfal is hozzá lenne csavarozva mindenhez, amihez lehet.


generatoros
(tag)

biztosan jól írsz a tolóajtós cipős szekrényről ? kezdek bele zavarodni. nem arról van szó, hogy az oldalsó lapoknak kell közre fogni a felső és alsó lapot?


Skillet
(addikt)
Blog

Biztosan jól írtam. Tolóajtósnak nem szerencsés, ha az oldalsó lapok fogják közre az alsó és felső lapokat. Ahogy csukod be a tolóajtót, mindig nekicsapod a bútor oldalának, a ragasztás idővel meglazul és kijön a bútor oldala, beesik a polc, stb. Ha a felső és alsó lapok fogják közre a két oldalsót, akkor ez a móka nem jön elő. Mondjuk alsó szekrénynek amúgy is szerencsésebb ezutóbbi megoldás.


generatoros
(tag)

nehezen tudom követni. mindegy is bennem van a hiba.


varsam
(őstag)

Móricka rajz, de talán így érthető. A nyíl az ajtó csukódási irányát mutatja, a piros kör pedig a kérdéses pontot, amit az alsó esetben kiszabhat, meggyengíthet a sok ütés miatt, ha nincs csillapítás az ajtókon.
Tolóajtós szekrénynél én is mindig úgy csinálom, ahogy a felső képen van.

Az eredeti problémára reagálva, nyilván ott jobb lenne az alsó megoldás. Magyarázd úgy nekik, hogy így oldalról nem látszik a bútorlap éle, hanem szépen végigfut... Amúgy ha jól megcsavarozod mindenhol (felső kép szerint), pláne ha teli lapot teszel hátfalnak és ott is végig csavarok mondjuk 20-30 centinként a 250-es hosszon, akkor nem fog leszakadni. Annyi, hogy a falra legalább 4, de inkább 6 helyen megfogatnám, mert lesz súlya a teli hátlap miatt.

[ Szerkesztve ]


Skillet
(addikt)
Blog

Köszönöm a szemléltetést, így így!

Végül az alsó megoldás lesz, az oldalsó lapok futnak végig, illetve csavarokkal lesz összerakva a szekrény.
Azért is lett telibe bútorlap a hátfal (szintén ők kérték), hogy bárhol lehessen rögzíteni a bútort, ne csak a függőleges lapoknál. Tehát a hátfal szolgál majd rögzítésre. Illetve tréfás is lesz, mert gipszkarton falra kell rögzíteni :DD bár szerencsére nem az enyém e nemes feladat, de mondtam, hogy segítek benne. Illetve a bútor két oldalánál beton fal van, oda is lehet rögzíteni, sőt, oda kell csak igazán :K


thomgrande
(tag)

Lehet hogy csak egyedül vagyok a véleményemmel de ha megfelelő mennyiségű lamellókeksz és megfelelő mennyiségű ragasztó használata esetén kb 1% esélye a szétesésnek. Pár szekrényt már szétütöttem de csak roncsolással jöttek szét. Ezt a ragasztás kilazul dolgot nem tudom értelmezni.


generatoros
(tag)

nem vagy egyedül, teljesen jogos amit mondasz. a 66620 hsz egyébként szerintem ellentmondásban van saját magával. azt írja nem volt szerencsés úgy tervezni, hogy az oldalsó lapok fogják közre az alsó és felső lapokat. ugyanakkor a megrendelő azon kérését sem fogadja el ami ennek az ellenkezője lenne.

[ Szerkesztve ]


pali923
(aktív tag)

Mivel fel lesz akasztva, ahhoz meg nem szerencsés az a megoldás. A lényeg, hogy bármilyen lesz, szét fog esni. :D


ViktorSz
(tag)

Én a saját konyhámat is úgy csináltam,hogy a felsőszekrény alsó lapja végigfut,csak mert így jobban néz ki szerintem.Egyéként kb semmi értelme,mert úgysem nézegetek alá :D .
Van benne 4db lamello/oldal és rengeteg pohár/tányér, egyelőre 10 éve nem szakadt le.
Ha egyébként csavarozod is,akkor végképp felesleges aggódni és az ügyfél is boldog lesz.


Skillet
(addikt)
Blog

Nincs ellentmondás. Az alsó szekrénynél amúgy is az a helyzet, hogy a két oldalsó lap ráül az alsóra. Gondolom ez alap! Ha mégsem, és még a bútorlábakat sem viszed ki a bútor széléig, simán leszakadhat. Láttam már ilyet, nincs is benne semmi csoda.
Felső szekrénynek meg inkább az az alap, amikor a két oldalsó lap fogja közre az alsó és felső lapokat. Statikailag így helyes. Sajnos nem értem, mi ebben az ellentmondás!


Skillet
(addikt)
Blog

Egy irodában lesz ez a bútor. Túl van lihegve. Ők sem fogják nézegetni. Senki sem nézeget semmit. Ezt csak az elején hisszük, hogy majd az ilyen piszlicsáré dolgokkal fogunk foglalkozni... utána a tárgyak beleolvadnak a mindennapokba, jobb dolgunk is van annál, mint hogy azt nézzük melyik lap fut végig?! Vagy hogy milyen hihetetlenül csúnyák azok a csavartakaró matricák!
:N ki nem tojja le?!
Köszönöm amúgy az infót. Fel is fogtam. Nem ez a normál felállás, de meg lehet így is csinálni, csak nem 150 év múlva szakad majd le, hanem 149 :C
Addigra meg már ki is dobják vagy 20x.
Köszönöm :R


generatoros
(tag)

ha nem érted akkor hiába magyarázom. írtál egy nagy hülyeséget. bocsi de még te vagy megbántódva. világos magyarázatot adtam te még is azt mondod nincs ellent mondás. a hülyeség a szétesésre vonatkozik. az egyik kolléga szakszerűen leírta: kb 1% esélye van szét esni egy szakszerűen összerakott ilyen szerkezetnek. A hsz-odat olvsad vissza és rájössz , hogy első esetben azt írod egyetértesz a megszólaló kollégával aki a videót linkelte a következő mondatodban az ellenkezőjéről írsz ez bizony ellentmondásos volt. részemről a téma befejezve. sértődés ne legyen, ha kérhetem én sem bántó szándékkal írom a bejegyzést


Montesantos
(senior tag)

Sziasztok!

Konyhabútort cserélünk, de elvesztem a bútorlapok minősége között, mely cégek bútorlapja elfogadható minőségűek?

Köszönöm a segítséget.


pacman_123
(tag)

Nem tudom erre miért most válaszolok :D (mert most láttam meg). Nem tudom aktuális-e még, de egy tipp a jövőre: google képkereső. Meglepően hasznos tud lenni (most épp nem úgy hasznos, de ...)


Elég változatos néven illetik, de gondolom a cél magyar forrást találni, az meg .. vagy van, vagy nincs :) Itt pl minden találat külföldi oldalra vezet, még ha "magyar" neveket is fordítanak hozzá. Szerintem rendelj onnan ahol találtad, ha még nem tetted meg.


kavalkád
(aktív tag)

köszi, az alkatrészt én is megtaláltam a képkeresővel, hasznos találmány valóban, szóval a "half moon nut"-ig eljutottam. pusztán szakmai kiváncsiságból érdekelt, hogy ennek a magyar neve mi lehet, rendelni nem akartam, már kiváltottam alátéttel és tönkanyával.

érdekesség képpen: a jófogáson vettem, hibátlan állapotban van a keret, csak gyanítom azért adta el, mert az eladónak is meggyúlhetett a baja vele. az egyik csavart úgy meghúzta, hogy ezt a "bizbasz" aluminium sz@rt nemes egyszerűséggel behúzta a csavarnak szánt furatba, összegyűrve. végtelenül gagyi anyag volt, ráadásul valami kretén menetemelkedéssel gyártott M6-os menet van benne, a hagyományos M6-os bútorcsavar nem jó hozzá.


epmd
(tag)

Az Egger bútorlapjaival nem lősz mellé.


ViktorSz
(tag)

Legtöbbször egger-falco,amit venni szoktam,de a többi lapnál sem érzek semmilyen minőségbeli különbséget,egyedül a kaindl munkalapok felülete olyan furcsa,mintha full gagyi lenne,még a drágább lapok is,ilyen papírszerű,vagy nem is tudom.
De ez csak egy hülye elmélet,lehet hogy a mindennapi használatban teljesen megállja a helyét.


Dyingsoul
(veterán)
Blog

Sziasztok!
Zsanérlyuk fúró készletből tudtok ajánlani jót, amivel lehet könnyen jól dolgozni? Online vásárlási lehetőség előnyben, mert már elegem van abból hogy 20 boltot feljárok de nem találok egy jót bár biztos én megyek rossz helyekre...

üzenetek