Autóápolás, karbantartás, fényezés - Technika, hobbi, otthon fórum

üzenetek

hozzászólások


RP1980
(tag)

Pl. a lent linkelt cucc (bár sosem használtam kádra jó lehet ez is) Akár egy mikroszálas rongyra is kenheted és mehet a sika-mika. A kar legtöbb izmának bedurranása garantált :D


M0RGI
(őstag)

Annál egy kicsivel több. :D
Köszönöm mindenkinek, megpróbálok valami ilyesmit.


G@ß!
(őstag)
Blog

Itt a cleanykorea webshop linkje: [link]

[ Szerkesztve ]


8
(senior tag)

Nagyon hatékony felnitisztító: háztartási 20% sósav és desztvíz 1:4 arányban.
Fillérekből tudsz csinálni több litert. A savas felnitisztítókban is sósav van, ez ugyanaz, csak a színezőanyag nélkül. Igény szerint lehet erősebbre is csinálni ha nem alufelnihez használod.

A glicerin és a szilikon nagyon felgyorsítja a gumi öregedését. Valami olyat használj hozzá, ami nem, vagy csak minimális mértékben tartalmaz glicerint és szilikont.
Pl Autoglym Vinyl&Rubber


M0RGI
(őstag)

Egyébként honnan ered ez az urban legend, hogy a szilkon, most már a glicerin is? árt a guminak? Úgy tudom, hogy a szilikon csak sprayk esetén "árt", vagyis abban is az oldószer, főleg az olcsóbb, hígabb szerek esetén. Ergo a szilikonzsír jó, ahogy nemrég beszéltük, kédergumira is csak azért nem ajánlott mert összekeni a fényezést.
A glicerinnél semmi hátrányt nem látok, nem olvastam.
A sonax gumiápoló stift fő összetevője vazelin, az autoglymben pedig szintén szilikon van.


zsolti1
(csendes tag)

Azért a tapasztalatokról, végeredményröl
számolj majd be nekünk.


M0RGI
(őstag)

Oké, mindenképpen! Csak előbb ilyen pasztát kell szereznem valahol.


Csabroncka
(addikt)
Blog

:Y

[ Szerkesztve ]


JHONNY 79
(aktív tag)

Mosókarcos igazából csak, így vettem az autót. Napsütésben lehet látni java részt csak. Forgós géppel csinálnám, két gép luxus lenne saját részre. Fussom van, azzal zárom le.

RP1980: Akkor kemény és közepes lesz a pad :R


RP1980
(tag)

Pad? Itt azért többesszám kéne szerepeljen. Egy-egy koronggal nem mész messze. " elem után feltelik paszta és lakk maradványokkal és onnan sokat nem fog csinálni a karcokkal. Legalább 2, de inkább 3 mindegyikből kéne. 2 elem után jól kimosni és kipörgetni a gépen. Mire a másik (kettő) is tele lesz szárad annyit, hogy tudod újra használni. HA mindenképp ragaszkodsz az egy autó egy pad verzióhoz akkor minden elem után egy mikroszálassal jól meg kell dörgöld, hogy kijöjjön valamelyest a dzsuva belőle.

[ Szerkesztve ]


d4d
(tag)

A nanocare.hu nevű oldallal óvatosan! Van náluk Auto Finesse, Nanolex, Autoglym stb, viszont itt egy friss visszajelzés tőlem,

Második rendelésem egyelőre nem megy olyan simán, mint az első. Kezdődött azzal hogy több hetet vártam mire egyáltalán megjött a csomag (oda kellett szólni). Aztán minden előzetes értesítés nélkül jött a GLS. A következő volt a probléma. Az egyik termék lejárt szavatosságú volt egy másik, bár nem járt le, egy éves volt és amikor két év valaminek a szavatossága akkor ez nekem sok. Ok semmi gond, felhívtam őket, sajnálkozás, nem gond küldik a cserét GLS-el. Időpontot nem mondtak, majd emailben jeleznek. Ez volt egy héttel ezelőtt. Azóta írtam nekik, nem válaszoltak, hívtam őket kétszer az elmúlt két napban, kinyomtak, visszahívás nem történt. Egyelőre itt tartunk. Egy-két héten belül elvileg lesz egy utam, ott megyek el Maglód mellett, ha addig nem történik semmi megnézem mit mondanak erre szemtől szemben.

Nem a várakozás a gond, nem is az hogy hibáztak, hanem hogy nem tudom mire várok.. és hogy nem lehet őket elérni.


d4d
(tag)

Na, jó hogy nem szólt hozzá senki, így közvetlen alatta lesz ez a hozzászólás. A történet folytatódik, szóval sikerült őket elérni, pontosabban Ádámot, az ő száma van megadva az oldalon is. Teljesen normális srácnak tűnik telefonon keresztül, szóval ezzel nem volt gond, csak hogy ülök itt egy hete és semmi nem történik. A következő a helyzet, ő is várt a hivatalos importőrre, most rájuk telefonált és a végeredmény az, hogy még azt is cserélik amit nem is kértem :D mindenből a legfrissebb 2019 októberi gyártásból fognak küldeni. Holnap legkésőbb hétfőn feladják. Ha így minden rendben lesz az akkor elég korrekt, jól jövök ki belőle. Az első várakozáshoz hozzáteszem, hogy elvileg a rendelésről nem kapták meg az infót, emiatt volt (emailes gond). Mindegy, ahogy írtam nem ez a lényeg csak tudja az ember mire vár.. főleg ahogy látom nyáron indultak, tehát kiemelten kéne erre figyelni még akkor is, ha a gumis műhely amit fő tevékenységként nyomnak ilyenkor tél közeledtével durván pöröghet.

Van hozzájuk pár kuponom, semmi titkos, ki lehet pörgetni náluk a "szerencsekeréken" de aki nem akar ezzel szórakozni, az keressen meg privátban.

Egyelőre ennyi, ha megjön a csomag arról még beszámolok.

[ Szerkesztve ]


DJ. Ru$y
(félisten)

ArmorAll termékek között van olyan, amivel a kédereket tudnám ápolni? Tesco ArmorAll cuccokkal helyben van, a Sonaxért pedig Metroba kellene kocsikázni messzire. :R
Vagy maradjak az olcsójános módszernél? Glicerin : víz ; 1:1?


polonic
(félisten)

Ne vegyél armorall gumiápolót. Petróleum alapú. Sőt egy csomó más is, pl az egyik korábban linkelt chemical guys is.
Ha nincs más megoldás. Teljesen jó lesz a glicerin.


M0RGI
(őstag)

Ezzel fogok próbálkozni, remélem jó választás.


sutszi
(veterán)
Blog

Mondjuk érdekes lenne erről valami tudományos értekezés...

Mert én ugyan alaposan próbáltam meg korábban ilyen terméket választani és a Meguiars High Gloss Endurance Tyre Gel jónak tűnt, meg márkás...stb.

Erre ma bukkantam rá a Safety Sheet-re. Okulásképp másnak is: [link]

Szóval pont, szilikon meg petróleum a két alkotó eleme...
Most az a kérdés, hogy mennyi idő alatt, és mekkora kárt okoz egy ilyen szer...?


JHONNY 79
(aktív tag)

Mosás után kipörgetés, kompresszorral kifújás után is kell száradnia?


RP1980
(tag)

Én meg pont le....om, hogy mi van benne. :DD Mint korábban már kifejtettem, mire bármelyik gumi alkatrészt megrágná egy ilyen szer addigra az autó rég nem lesz meg. Ráadásul szerintem azért ilyen nagy nevek tesztelnek egy-egy termék kiadásakor. Mert ha nagy csodát nem is tesz, de kárt nem tehet. Főleg egy olyan országban ahonnan a Meguiars jön, ahol mindenért perel mindenki.

[ Szerkesztve ]


M0RGI
(őstag)

Én is rendszeresen megnézem a biztonsági adatlapokat, a kozmetikai termékeknél is. Tanulságos és megdöbbentő néha, micsoda átverések mennek.


nebulo5
(senior tag)

Üdv!
kb. 3 hete lelte rá erre a topicra és örömmel olvasgatom! Említetted a Metrót a Sonax termékek forrásaként és ennek apropóján adnám az ötletet egy másik beszerzési helyről, ahol már többször vásároltam. A Metrós árakat nem ismerem, de [ebben az üzletben] , eddigi ismereteim szerint jó áron lehet Sonax termékeket vásárolni. Akár, ez még közelebb is van a Metrótól! :)

üzenetek