Autóápolás, karbantartás, fényezés - Technika, hobbi, otthon fórum

üzenetek

hozzászólások


M0RGI
(őstag)

Melyik prelix gumiápolóról van szó? Köszi!

Egyébként egyetértek az általad leírtakkal, kivéve, hogy a szilikon nem szárít, hanem csak a szilikon spray-kben használt oldószer, amiből az olcsóbb termékekben még több is van.

[ Szerkesztve ]


lorcsi
(veterán)

autogym cuccokból láttatok most a 11.11 akciók közt valami igazán jó vételt?
illetve más márkából...

[ Szerkesztve ]


nVIPER
(senior tag)
Blog

Történt egy kis baleset... 2 elem komplett fényezése, vagy meg lehet csinálni full elem fújás nélkül is??


polonic
(félisten)

Ha van BSD az autón és hétvégén fussozni tervezek, akkor gondolom le kell szedni a BSD-t valahogy.
Ezt mivel tudom a legegyszerűbben?


M0RGI
(őstag)

Jar platinum mosogatószer


polonic
(félisten)

Autósamponos mosás helyett akkor jó lesz a jar platinumos is?


M0RGI
(őstag)

Nekem ezt javasolták fusso előtt, de végül nem volt már friss a BSD így elég volt az aktív hab és a sonax sampon.

[ Szerkesztve ]


RP1980
(tag)

Ja, gazdagon!


polonic
(félisten)

Rendben. Köszi a válaszokat!
Beszámolók majd a folyamatról, az eredményről képekkel is. Ha nem bánjátok. :)


polonic
(félisten)

Vásárolt már vki az afshop-ban? Személyes átvételnél télleg vhova Gyálra kell menni egy családi házhoz?


8
(senior tag)

Érdekes, hogy ilyen komoly, keveset futott, értékes autóknál is mennyi tökéletlenség van a fényezésben korábbi kontár munkák eredményeképpen, amiket gondolom így-úgy sikerül elmaszkolni szép waxolással, de teljes tisztítás után megfelelő közelségből szépen látszanak, és ilyen mértékű sérülések esetén már nem is lehet tökéletesre visszaállítani a fényezést:
https://www.youtube.com/watch?v=IaZ4gf8EXic

6:35-nél kezdődik a rész, ahol tisztítás és ipa után megvizsgálja és dokumentálja a kontárkodásokat


RP1980
(tag)

Jim nagy forma! Mikor egyik este megnéztem a videót, még a párom is elcsodálkozott hogy
"milyen ronda ennek az autónak a festése". Nagyon elbántak azzal a Bentley-vel. Igaz az én autóm is megjárta a fényezők poklát, és ahogy Jimnek nekem is sikerült jó sok melóval rendbe tenni, de az egy messze nem Bentley árkategóriájú autó és valószínűleg nem is annyiért volt a fényezőnél sem mint a video alanya ;)


polonic
(félisten)

Felhívtam a holnapon megadott számot.
30 185 75 94 Ez a szám pedig elvileg a new solution service kft-hez tartozik.
Ami pedig egy takarító cég. És a Gubacsi úton van a székhelyük.
:F


i-sti
(senior tag)

Írj rájuk fb-on.


polonic
(félisten)

Ott is rájuk írtam. Nem válaszolnak. Telefont se veszik fel.
Azért egy webshopnál ennek sokkal jobban kéne működnie. Elérhetőség, reagálás a kérdésekre...


M0RGI
(őstag)

Türelem. Nekem egy hónap múlva válaszoltak messengeren. :)


RP1980
(tag)

Gondolom nem az AF a cég fő profilja és egy mellékága a takarítócégben. Esetleg társultak a fiatalok. Sejtésem szerint az AF a shopokat valamiféle franchise jelleggel lehet üzemeltetni, mert az AMTS-en nagyon hasonló volt a stand arculata az angol autó tuning témájú rendezvényeken látottakéhoz. (Mert ugye az AF-nek a célcsoportja a tuningosok) :K

[ Szerkesztve ]


M0RGI
(őstag)

Akrilkádas dolog: Sajnos a Mannol karceltávolító szett túl finomnak bizonyult a felmaródásokhoz, így megpróbáltam egy itthon lévő maradék 600-as papírral, amivel sikerrel jártam. A kád fényét viszont csak alig hozta vissza a mannol második komponense is, lehet géppel kéne alaposabban polírozni. Mindenesetre a foltok eltűntek és nem lett mattabb a felület, mint előtte volt.
Akinek kell, 1000 Ft-ért viheti az éppen csak kipróbált Mannol szettet, Székesfehérváron.


d4d
(tag)

Én is kicsit így vagyok a nanocare.hu-val. Nyáron indultak, ez a második rendelésem volt, de most nagyon elhúzódott az egész. Azzal kezdődött hogy nem kapták meg valamiért a rendelésem, így kb két hét volt mire megérkezett a csomag mindenféle előzetes értesítés nélkül. Fura, hogy a GLS-től se jött semmi. Aztán problémám volt az egyik termékkel, de jó, cserélik nem gond, csak ennek is már vagy két hete.. közben elég nehézkes elérni őket telefonon, emailen egyaránt. Amikor sikerült akkor mondtam a srácnak, hogy nem a várakozás a gond, hanem hogy nem kapok semmi infót, hogy mire várok. Tudni kell hogy nekik a fő profil az a gumis műhely (nem is kicsi) meg talán vizsgáztató állomás is van náluk szóval ilyenkor tél előtt baromi nagy a forgalom. Megértem, de főleg egy újonnan indult webshopnál sokkal jobban oda kéne figyelni az ügyfelekre. Végülis jól jövök ki belőle, mert azt is cserélik amit nem kértem, ez jófejség. A gyártási idővel volt problémám, most mindenből a legfrissebbet kapom. Telefonban egyébként tök normális srácnak tűnik, csak ez a szétszórtság és hogy úgy érzi az ember, hogy sose kerül sorra :D Be lett már vonva ebbe az egészbe a főfő forgalmazó is Nanolexes Ákos ő szintén egy nagyon kedves illetőnek tűnt telefonon keresztül, ő is megerősítette, hogy Ádám volt nála múlthét pénteken, tehát már el lett hozva ami nekem kell csak még mindig nem postázta. Most hétvégén elvileg pontot teszek rá, dolgom van Maglód környékén, úgyhogy személyesen megyek el hozzájuk, megbeszéltem telefonon.

[ Szerkesztve ]


RBJ
(addikt)

Új ceges autót védeném. Ha meglesz akkor szaladhatok rá fusso val vagy amúgy gyárilag van rajta valami ami -bírja egy darabig?

üzenetek