AutoCAD - OS, alkalmazások fórum

üzenetek

hozzászólások


tpotyka
(junior tag)

Szia Ndruu, köszi a tippet. Kipróbáltam, de nem oldotta meg. (De most legalább tudok erről a rejtett változóról.)

Imitációként: pl. legyen 6 dwg megnyitva, pár egyéb prg, pár böngésző, lev.rsz, vagy egyéb, ami egészen normál használat (nálam), s az ACAD-től elkalandozva 3-4-5. helyre átkattntva, majd asztal (=Win+D)... éééés jön a flash show.

Civil 3D-nél is ugyanez a jelenség, persze nem lep meg ezek után.

Van egy sejtésem, hogy a Win 11, akárhogy is kikapcsolható(nak tűnik) az az idétlen animációs effekt, rejtve mégis az lehet az alapértelmezett, és totál szerencsétlenül bírja azt meglépni (=nem bírja megugorni), amikor több ACAD-es ablakot kell(ene) lecsengetnie, talán nem varrták el az egészet normálisan, hogy hol legyen blokkolva az effekt - ami nekem magától értetődően abszolút nem is kellett.


blaca83
(őstag)

Erre tud valaki esetleg mondani valamit? :F :U


Ndruu
(MODERÁTOR)
Blog

Az Autocadnek mindegy, dedikált és integrált GPU-val is ugyanolyan lassú. Csak a CPU számít, annak is az órajele (minél magasabb) és az egyszálas számítási teljesítménye.

Inventort nem használok, ott talán kicsit többet hozzá tud tenni a GPU a számításhoz.


blaca83
(őstag)

Köszönöm!

Memória tekintetében is elég akkor gondolom a 16GB és nem lesz látványosan jobb a 32-vel sem a helyzet.


Ndruu
(MODERÁTOR)
Blog

Attól függ mekkora fájlokkal dolgozik az illető. A 16GB tervezéshez ma már szerintem nagyon alap és hamarosan bővíteni kell majd. 32GB-ot javasolnék kezdésnek, azzal kényelmesebb lesz a munka.


blaca83
(őstag)

Köszönöm a segítséget! :R


Kapanyél
(őstag)
Blog

Hi!

AutoCAD LT Autodesk 365 licence-szel használom Windows PC-n és iPadOS-en az alkalmazást.
Tervezem a váltást MacOS-re - a 2024-es verziót el fogom tudni indítani bejelentkezés után, vagy azért külön kell fizetnem?


zazira2
(tag)

Sziasztok! Autocad 2000-ben a sraffozás megjelenítési sorrendet nem tudom utólag módosítani, régebben nem volt gond vele. Mit lehet a gond?


-ZeeZee-
(senior tag)

Más sorrend változtatás működik? Layerek egymás alá/fölé pakolgatása?


zazira2
(tag)

Layerek-nél jó. Ha átrakom 2d drótvázra egy módosítás jó, utánna megint nem.


-ZeeZee-
(senior tag)

Bocsi, kicsit megcsúsztam...

Volt hasonló esetem, de ott a layer sorrend sem működött.

Nálunk az oldotta meg a problémát, hogy az acad2019doc.lsp (map3d 2019 esetén, 2018 esetén acad2018doc.lsp) be kellett tenni az "indítópultba". Eszközök/Alkalmazások betöltése, ott indítópult (vagy a kis táskára böksz), hozzáadás, és betallózod a C:\Program Files\Autodesk\AutoCAD 2019\Support\hu-hu helyről (ha más verziód van, akkor onnan). Utána CAD újraindítás, lehet, hogy megkérdezi, hogy megbízol-e az adott lisp-ben, ott válaszd a "betöltést mindig" opciót.

Nálunk ez bevált, hiába van a support útvonalba betéve a fenti hely, akkor sem töltötte be a lispet, amikor kellet volna... Remélem ez megoldja.


CSROBERT
(friss újonc)

Sziasztok!

A következő problémához kérek segítséget:
Elrendezésből történő exportálás közben, mikor visszaléptem modell térbe az összes korábban felhelyezett mutató felirat elvesztette a kapcsolási pontját és sárga felkiáltó jelek jelentek meg. Exportálásnál nem látszik, viszont a modell térben elkezdett (szerintem ettől) iszonyat szaggatni a szoftver.

Egyesével újra tudom kapcsolni a feliratokat, de talán van erre valami gyorsabb megoldás? (Több száz feliratról van szó)

Visszamásoltam egy korábbi mentésű projekt file-ba és ott nem jelentkezik ez a probléma.

Előre is köszönök bármilyen jellegű reakciót!


dcsabesz
(tag)

Tárgytalan kérdés :R

[ Szerkesztve ]


tpotyka
(junior tag)

Képernyővillódzás Show Desktop (Asztal megjelenítése) parancsra Windows 11 alatt – inkább scaling és felbontás kezelési probléma

Hátha valakinek hasznos lesz a későbbiekben az infó - mindenféle GPU driver letisztázás, kijelzőcsere próba, majd további beállítgatás, tesztelés után.:

Úgy tűnik, az ismertetett zavar nem Win 10 / 11 specifikus, hanem Win-ACAD, és nem is pl. a 14'-es kijelzőmérettel van "gond", sőt, valószínűleg így a gyengébb felbontású kijelzők ill. hardver kevésbé tudtak érzékenyek lenni erre a scaling bajos szitura. Vagyis hogy egyre jobb felbontású kijelzőn, de pl. laptopon is betelepül a Windows, ezáltal 150% vagy 125% recommended scaling mellett (ami kell is a láthatósághoz), ezt viszont nem tudja jól lekezelni, abban a finomhangoltságban, ami jelen esetben az ACAD megközelítéséhez kellene. Kb. mint elefánt a porcelánboltban: mindegy, milyen évben születik az újabb elefánt, vagy hányszor renoválják a porcelánboltot. Tehát nem is a Win 10 és 11 közt van nagy differencia a boltra hatásban.

Kipróbálva a szakfórumokon az összes általam talált ACAD, Win11, NVIDIA, GPU beállításokat, megoldás javaslatokat (az enyémnél tágabb problémakörben): perpill még az ACAD beállításainak/lehetőségeinek lebutítása sem ad megoldást, a Win-on belül állítgatni végképp hatástalan. Hanem csak ha a kijelzőt felbontást rontja le az ember, hogy úgy 100%-on már ne legyen a Windows-nak látható kínlódás, a felhasználónak meg szembántalom. Bár a félmütyürség sem kellemes.

A régi laptopomnál nem volt tehát oly feltűnő a Windows darabossága, amit csak megspékeltek a (számomra) tök felesleges vizuális effektelés erőltetéssel. Ami passziánszhoz biztos tök jó.

Amerikai kollégák persze hamarabb szereznek be erősebb gépeket, frissebb op.rsz-t és újabb ACAD-et, így hamarabb tesztelik (végigszenvedik) a Win képernyőkezelést, és hogy az AutoCAD csapata mondjuk évente csak 1-2-szer ad ki olyan frissített kiadást, amivel próbálják kezelni az adódó panaszokat. Ugyanaz a javaslat meg nem jön be csomó eltérő konfignál, ugyebár. Legtöbb felhasználó hazacipel végül egy olyan méretű monitort, amivel lebutítás nélkül tudnak 100%-on rajzolni stb. mégha relatív nagy is eredendően a laptop kijelző. És csak akkor váltanak op.rsz-t, ha azt meghaladó-utánkövető ACAD-re már szert tettek. Sajnos úgy tűnik, ez a szenvedés 10+ év óta fennáll. Bár azért én most aktuálisan beküldtem a MS felé videós report-ban, hogy ne felejtsék a problémát, s inkább hanyagolják az effektelést is.

Sarkítva: csak keskeny keresztmetszetben (de éppen tágas kijelzőn) és letisztázott viszonylatban kompatibilis a Win és az ACAD. Bár más op.rsz-en sosem próbáltam, és hát kb. mindenki más oldalt hibáztat, miért nem igyekszik jobb kompatibilitásra. A laptopomat gyártó Dell pl. inkább az ACAD-et, nem a Win 11-et, amit gyárilag javasoltak is a gépemre. S a gyártó oldalán mostanra örülni fognak, hogy önérdekből is muszáj voltam körbejárni és tesztelni, s kijelenthetően okafogyott az alapcsere - ugyanis az itt jelentkezett probléma mögött még az lehetett a pakliban, amit nem zárhattunk ki.


Doki16
(addikt)

Van egy csomó dwg fájlom. Mindegyikben csak 1-1 elemterv van. Össze lehet ezeket fésülni egy fájlba? Nekem már az is elég lenne ha át tudnám alakítani a rajzokat PDF-be, mert azt már viszont nagyon könnyű egy fájlba összefűzni. AutoCad 2022-öm van.

Előre is köszönöm a választ :R

[ Szerkesztve ]


robertka
(tag)

Ha a Layout-ot akarod átmásolni egybe akkor Ctrl+2 és ott kikeresed a fájl-t majd azon belül a layout-ot és jobb egér kattintás és hozzátudod adni, ha modeltér akkor meg kijelölöd amit akarsz és Ctrl+Shift+C majd 0,0 és beilleszteni ugyan így Shift nélkül V-vel.


tpotyka
(junior tag)

Szia, furcsállom a kérdésedet. Szintén AutoCAD 2022-ben rajzolok, amiben tehát van beépített pdf-be nyomtatási lehetőség, illetve már sok év óta adott ez. Ha valaki további/más PDF gyártó programokat használna inkább (pl. azokban rendelkezésre álló speciális beállítások érdekében), azokat is felkínálja a program. Lehetséges, hogy te nem mentettél még pdf-et az ACAD-ből?


agyrágóbogár
(csendes tag)

Sziasztok!

Egy rendszerváltozóra lenne szükségem, amely eltünteti ezeket az előnézeteket, amit bekarikáztam a képen. (Roppant idegesítőek.)
Valaki tud segíteni?

[ Szerkesztve ]


genndy
(addikt)

FILETABTHUMBOVER = 0
FILETABPREVIEW = 0

[ Szerkesztve ]


agyrágóbogár
(csendes tag)

Köszi!

üzenetek