Azonnali fáradt gőzös kérdések órája - Egyéb fórum

üzenetek

hozzászólások


MaxxDamage
(félisten)
Blog

Be van adva a "megváltozott munkaképesség" kérelem.
Ez az állapotom miatt, de még nem jött semmi válasz. (még nem járt le a táppénz jogosultságom - június közepén fog)

32% baleseti egészség károsodásom van korábbról.
Most mind2 oldali combfej elhalásom van, így mind2 oldalt komplett csípő protézis beültetés szükséges. (Jobb oldali május elején lett meg)

Azt lehet tudni hány százalék egészség károsodás (mozgásszervi) szükséges a rokkant kártyához?


MaxxDamage
(félisten)
Blog

Valami lett inditva, szerintem az, de azt mondták el lett utasítva. (gondolom mert nincs ezzel kapcsolatban semmi egészség károsodás megállapítva)


Met
(nagyúr)
Blog

A hivatalba kellene megkérdezni, konkrétabb választ kapnál.
A mostani állapotod, mondhatni ideiglenes, megkapod a két protézist, felgyógyulsz, megtanulsz újra járni, futsz mint a nyúl. (legalábbis úgy tudom a protézis után 100% a mozgás javulás)
Ilyen ideiglenes állapotra nem hiszem hogy adnak kártyát, ha a 32%-os károsodás maradandó és a mozgást is érinti, akkor arra kérhetsz, kérdés hogy elég a 32%-od vagy milyen irányú mozgás károsodás esetén lehet igényelni.
Olyanra gondolok hogy pl. csökkent a karod használhatósága 32%-al, miért adnának kártyát?

Nem egyszerű, amikor gyerek voltam, volt egy leszázalékolt ismerős (gerinc), időnként kellett mennie felülvizsgálatra és mondta hogy volt ott olyan akinek hiányzott valami végtagja. Mégis neki is kellett menni, megnézték hátha azóta visszanőtt? :(
Azóta nem hiszem hogy változott a helyzet az egészségügyben.


MaxxDamage
(félisten)
Blog

Igen, nem egyszerű helyzet ez. :U


BiP
(nagyúr)

Attól mert valaki mozgássérült, vagy korlátozott, még lehet gazdag, jó autója, stb.
Nyilvan fura, mert itthon a rokiság társult a csórósággal, de láttam én már menő autóból bottal kiszállni embert.

(Meg ugye nyilván van a tipikus szlovák/német rendszámos bmw/merci kategória, aki borítékkal oldotta meg a kártyát magának)


MaxxDamage
(félisten)
Blog

Itthon a boríték már nem játszik.
Nagyon ez a helyzet, de nem is baj...
A doki aki nekem intézte a műtétem sürgősségèt, az korábban úgy műtött (állami intézményben) hogy megmondta mennyit kér és ha nem tudta valaki megadni akkor kinevette azt.. :K


sutszi
(veterán)
Blog

Hátha irányba tudtok állítani.

Tavaly írattam a nevemre a villanyórát. Akkor az MVM Nexthez csattogtam be, és akkor ott szerződtem. Majd letöltöttem az applikációt ahol bejelentkezés után a "volt Elmű-Émász ügyfeleknek" felirat olvasható... (Ez csak azért fontos, mert ez alapján differenciálták az ügyfeleket)
Szóval az elmúlt 1 évben szorgosan ezen keresztül "diktáltam be" a havi óraállást.
Most viszont volt valami változás... és az applikációba nem tudom beírni..ott mindenféle más oldalakra irányít attól függően, hogy Elmű területi vagy Émász felhasználó vagyok. Na a fenti applikációs üzenetből ez pont nem derül ki egyértelműen. Megznétem egy számlát ami alapján lehet akár Elmű is...
De a megadott rendszer URL-be nem tudok bejelentkezni ami egy teljesen másik mint az eddigi mvm next...

Tud erről valaki valamit, vagy van olyan topik ahol ezt le tudja vezetni számomra valaki, hogy egyáltalán mi a fene van?

Azért nem az ügyfélszolgálathoz megyek először, mert nincs rá fölös fél órám, hogy hallgassam Mozartot... :(


Siriusb
(veterán)

Az éves diktálást már nem lehet mvm-nél megadni, a hálózati szolgáltatónál kell regisztrálnod hozzá, de ezt szerintem ki is írják a mérőállás megadásnál, legalábbis web-en.
A hálózati szolgáltatódat a számla harmadik oldalán találod.


BiP
(nagyúr)

ker.mvmnext oldalon (ez a volt elmű ügyfeleké - de ezek szerint lehet, hogy ez is már csak volt) nézd meg a kiírásokat. Ahogy megnyitottam, feljött csomó értesítés a változásokról. (Én éves leolvasáson vagyok napelem miatt, ezért nem tudom fejből)
Úgyhogy lehet, hogy már csak az eon applikációban tudod, vagy weben.

[ Szerkesztve ]


sutszi
(veterán)
Blog

Igen, de pont az a gondom, hogy nem az éves leolvasást szeretném megtenni...hanem a szokásos havit...de mindenhol ezt az évest nyomják az arcomba. Ezek szerint úgy tippelem, hogy most a havi az lényegében skippelve van az éves történet miatt.


rgeorge
(addikt)

Én is hasonló cipőben járok. Az MVM Next a kereskedő, eddig és most is a havi diktálást lehet náluk eszközölni, de az évest vagy az elosztó (E.On, ELMŰ-ÉMÁSZ stb.) olvassa le humán erőforrással, vagy a megfelelő elosztó. Nálam az ELMŰ szerepel még mindig elosztóként. Én az üzenet alapján az E.On alkalmazásban jelentettem be az éves számlálóállást fényképpel:
"Az éves leolvasást helyettesítő fényképes diktálást az ELMŰ Hálózati Kft. területi felhasználók az eloszto.elmu.hu oldalon és az E.ON Hálózat mobilalkalmazásban tehetik meg."

[ Szerkesztve ]


BiP
(nagyúr)

Akkor csak azt tudom most mondani, hogy ha a mobilapp nem megy, akkor diktáld be a weboldalon. Nyersz egy hónapot, addig meg kideríted, mi a helyzet a havi appos diktálással.

"ott mindenféle más oldalakra irányít attól függően, hogy Elmű területi vagy Émász felhasználó vagyok. Na a fenti applikációs üzenetből ez pont nem derül ki egyértelműen. "
Mivel nem írtad le, hogy mi az a fenti üzenet, így nekünk se.

szerk:
De hogy konkrét segítséget is adjak.
Gugli: "ELMŰ havi diktálás" , első találat.
https://mvmemaszhalozat.hu/tudnivalok/hirek-esemenyek/fontos-valtozas-0101
"Január 1-jétől az ELMŰ Hálózati Kft. online ügyfélszolgálatán és mobilalkalmazásában már nem lehet megadni a havi mérőállást. Havi diktáláshoz a ker.mvmnext.hu oldalra kell bejelentkezni az MVM Nextes azonosítókkal való regisztrációt követően. Ugyanezzel a regisztrációval az MVM Next EnergiAppban is diktálhat. "

illetve telefonos diktálásról:
https://www.mvmnext.hu/elmuemasz/elerhetosegek/meroallas

[ Szerkesztve ]


kontaku
(tag)

Nekem pl. fényképes diktálásom van évente, eddig az MVM oldalán lehetett, de idén már az EON applikációban kellett megadnom. És az MVM oldalán írta is, hogy nincs (havi) diktálási időszak. A havi diktálás továbbra is az MVM oldalán van. (És mostanra sikerült megoldaniuk, hogy egy helyen legyen a villany és a gáz, ne külön oldalakon keljen diktálni, és a számlákat csekkolni.)
Amúgy a számlán fel szokták tüntetni az éves diktálási időt, lehet nálad most van.

[ Szerkesztve ]


sutszi
(veterán)
Blog

Az ELMŰ-t hol látod elosztóként? (Én itt vagyok főleg elakadva)
Illetve az EON mobil alkalmazásba önállóan ügyfélszolgálat nélkül be tudtál regisztrálni?


sutszi
(veterán)
Blog

Mivel nem írtad le, hogy mi az a fenti üzenet, így nekünk se.

Jogos. Alapvetően kétfelé irányított. Egyik az EON mobilapp felé, a másik meg az ÉMÁSZ-os vonal, ahol jön egy jóember aztán olvas.

Viszont a havi diktálást szeretném megtenni...de most azt sem tudom...mert sehol nincs ott az opció. Se az EnergiApp-ban, sem a ker.mvmnex.hu-n.


sutszi
(veterán)
Blog

Visszanéztem több számlát és az éves diktálás sehol nem szerepel.

Az oldalt megnézem újra, hátha...de a leírásaitok alapján egyre inkább úgy érzem, hogy nekem kell az EON féle regisztrációt megcsinálni és ott beírni.


kontaku
(tag)

Az MVM oldaláról:
Éves leolvasás
A számlán feltüntetett „várható leolvasás időpontja” azt az időintervallumot jelenti, amely alatt munkatársaink felkeresik Önt a mérőórájának leolvasása céljából. Természetesen lehetősége van arra is, hogy mérőállását bejelentse online ügyfélszolgálatunkon, vagy a telefonos ügyfélszolgálatunkon.
( [link] )
Konkrétan a számlán nem az éves szó szerepel, de rendszerint valamilyen jövőbeli dátum.
És valószínűleg kell majd az EON-os regisztráció neked is, mint nálam.


sutszi
(veterán)
Blog

Köszönöm. :R Kib. kicsi betűs marháskodás. Valóban most aktuális a téma.

Akkor megpróbálom magam bevarázsolni az EON-ba, hátha oda tartozom...


BiP
(nagyúr)

Tényleg attól függ, hogy a Te területed, ahol laksz, az korábban ELMŰ volt-e vagy ÉMÁSZ.
Ha eddig ELMŰs módon be tudtad diktálni, akkor gondolom tényleg az. De itt átvette az EON a közműszolgáltatás részét, és a számlakezelés is átment oda. (ne kérdezd, miért).

De itt [link] le tudod ellenőrizni, a Te településed hova tartozik.
EON Pest megyei vonatkozás, videós infó az áttérésről: [link]
Ki kicsoda: [link]


rgeorge
(addikt)

A számlán.

üzenetek