Azonnali fáradt gőzös kérdések órája - Egyéb fórum

üzenetek

hozzászólások


Met
(nagyúr)
Blog

Ezt ott tudod megnézni ahova be akarsz lépni.
Hogy ha nem működik a kód, akkor milyen módon tudsz még belépni, vagy kihez fordulj.

Létezik WinAuth desktop app.
Azzal is tudsz kódot generálni ha esetleg nem működne a telefon.

Annyiból macerás hogy újra be kell állítani a 2FA-t az adott oldalon, a qr kódot be kell olvastatni a telefonnal, a linket meg bemásolni a WinAuth-ba. Így pc-n és telón is tudsz kódot generálni.


EmberXY
(addikt)

Ja, én konkrétan itt, a ph!-n való belépésre gondoltam, itt nem találtam ilyen infót, lehet, hogy rosszul fogalmaztam, vagy túl körülményesen. Itt a belépésnél csak a kódot kéri, de semmi olyan opció nincs, ha nem tudom a kódot prezentálni, akkor mit tegyek.


Met
(nagyúr)
Blog

Kell itt kód? :DDD


EmberXY
(addikt)

Milyen kód? ;]


coco2
(őstag)

Ezt valószínűleg admintól kellene megkérdezned. A 2fa direkt emelt biztonság. Ha valamit nem tudsz, az sem biztos, hogy te te vagy ;]


EmberXY
(addikt)

Most se biztos, hogy én vagyok az. :D
Arra gondolok, mint pl a google-nél, vagy a protonmailnél, de még az ncore-on is vannak biztonsági kódok, amiket lehet generálni (általában 10 db-ot) és elmenteni vagy megjegyezni, vagy akármi, és ezek felhasználhatók a fiók azonosítására, ha a szükség úgy adja, mert ugye ha a telón átmegy egy kamion, akkor a rajta lévő autentikátor alkalmazás sem működik egy darabig.


Davidkoma
(tag)

Napfény Intercity-vel zötyögnék két megállót Bp-en, (Zugló -> Ferihegy vasútállomás), ehhez kell pótdíjjat/pótjegyet válltanom?

Mikor még tartott a metrófelújítás, akkor bemondták, hogy (reptérről befelé) igénybevehető az IC pótdij nélkül a kijelölt (vagy 2. osztályú kocsikban).

Azért nem a máv pénztárban érdeklődök, mert BKV-s bérlettel pesten belül lehet utazni a máv (és volánbusz) járatokon, tehát nem kellett előre vonatjegyet váltanom.
~10 perc, tehát csak ácsorognék 2 megállót.
Ha kell pótdíj/pótjegy, az cirka mennyi lehet?

Köszi!


BiP
(nagyúr)

Máv applikációban gyorsan kipróbálod, mintha jegyet vennél, mennyi lenne. És ott lesz a válasz, hogy kell-e venni, és ha igen, mennyi.

A tippem az, hogy nem fog kelleni.

Sima vonatra és ICre is ugyanannyi a jegy. Úgyhogy azt mondom, nem kell.
A jegyet meg fedezi a bérleted.

[ Szerkesztve ]


Davidkoma
(tag)

Köszi! :R


inf3rno
(nagyúr)
Blog

Köszi! Én is így remélem, úgyhogy egyelőre nem nyúltam hozzá, hátha duplán belekerülne a számla a rendszerbe.


coco2
(őstag)

A 2fa bekapcsolása valami QR kódot adott ki. Ha azt befotóztam volna, és rányomtam volna a gombra, mi történt volna? Hogyan megy itt a dupla ellenőrzés? (Személyesen nem néztem meg.)


EmberXY
(addikt)

Így van, nem érdemes duplán megcsinálni, mert akkor az egyiket utólag stornózni kell.
Ha 1-2 nap alatt sem módosulna, akkor érdemes utánajárni, de meg szokott javulni.


EmberXY
(addikt)

"Ha azt befotóztam volna, és rányomtam volna a gombra, mi történt volna?"

Én a Google Authenticator appot használom. Ha azon belül létrehozol egy új kapcsolatot azzal, hogy befotózod a QR kódot, akkor az app bizonyos időközönként (30 másodpercenként) létrehoz az adott oldalhoz egy 6 jegyű kódot, ami értelemszerűen folyamatosan változik, tehát 30 másodpercig él.
Belépéskor az oldal, ahová be akarsz lépni és be van a 2FA kapcsolva, akkor ezt a kódot kéri, vagyis aktuálisan az éppen érvényben lévőt, amit ebből az applikációból kell kiolvasnod és megadnod a belépésnél, és ha ez egyezik, akkor hitelesít az oldal és beléptet. Ez azért lehet hasznos, mert ha a belépési adataid illetéktelen kezekbe kerülnek, ennek a kódnak az ismerete nélkül nem tudnak belépni.

[ Szerkesztve ]


coco2
(őstag)

Annak az auth-nak van egy config értéke, ami alapján a kódot generálja. Az a konfig érték fel van neked jegyezve?


EmberXY
(addikt)

A kérdést sem értem, megmondom őszintén. :D


EmberXY
(addikt)

Mostanra értettem meg, hogy mit kérdezhettél... ;]
- a google accountban tárolódnak a kapcsolatok, ha a szinkronizálás be van kapcsolva, így új eszközön, vagy az alkalmazás újratelepítésénél a google accounttal együtt szinkronizál, ezt teszteltem is, visszatölti az összes beállított oldalt és dobálja a kódokat.
- ha nem akarjuk a google accountban tárolni, akkor készíthető backup is, ami QR kód formájában, vagy más hasonló appokban akár fájlként is elkészíthető és később visszatölthető. Ha semmilyen backup nincs, akkor van gáz. A sok hsz-szel ezelőtti kérdésem is igazából erre irányulna, miszerint nagyon sok oldal a 2FA mellé szokott adni backup kódo(ka)t, amik szükség esetén használhatók, itt a ph-n ilyen lehetőséget nem találtam.

[ Szerkesztve ]


MADcat
(MODERÁTOR)
Blog

Fontos hogy city legyen? Minden kifelé jövő vonat megáll ott. Menetidőt nem nyersz.


coco2
(őstag)

Nos, nem azt kérdeztem :N

Az autentikátor egy olyan alkalmazás, ami egy bemeneti szám + aktuális idő alapján generál egy kimeneti számot. Lehet a beállított autentikátor app csak a mobilodon máshol feljegyzetlen kulccsal, ami esetben ha átmegy a mobilodon egy teherautó, a 2fa bejelentkezésednek kampec. Vagy feljegyezheted azt a kulcsot valahova máshova is, és szükség esetén üzembe állíthatsz egy mezei google chrome plugint, vagy valamit, ami ugyan úgy legenerálja neked a kimenetet.


coco2
(őstag)

Én sem értem a pótjegy problémáját. Véletlenül éppen ismerem azt a szakaszt. Bármi vonat megy azon a szakaszon, ami megáll a zuglói megállóban, az tuti megáll a ferihegyi megállóban is. És járkál ott mindenféle. Nagyon muszáj pont az ic 714-nek lennie?


janos666
(nagyúr)
Blog

Le tudod mentni a kódot (file-ba, kinyomtatva, ahogy tetszik, nem túl komplex/hosszú), de ahogy írták, a Google progi lementi neked a Google fiókodba is (ami picit megkérdőjelezhetővé teszi az egészet, mert így nehéz elveszíteni, de könnyebb ellopni).

üzenetek