Azonnali fáradt gőzös kérdések órája - Egyéb fórum

üzenetek

hozzászólások


EmberXY
(addikt)

Akkor tényleg nem értem, pedig ma még nem is ittam.

"Vagy feljegyezheted azt a kulcsot valahova máshova is, és szükség esetén üzembe állíthatsz egy mezei google chrome plugint, vagy valamit, ami ugyan úgy legenerálja neked a kimenetet."

Mint írtam, az app az összes beállított kapcsolatot a google accountba szinkronizálja, én speciel ezt a megoldást választottam.
Teszteltem is, eddig 4 oldalhoz van beállítva autentikáció. Töröltem az appot a telóról, mintha soha nem is lett volna - szimulálandó, hogy átment rajta a kamion -, majd újratelepítettem. Első indításkor a google fiókból rögtön betöltötte mind a 4 oldalt, a kódokat is folyamatosan generálja és működnek is.
Tehát tulajdonképpen "fel van jegyezve" az általad említett kulcs, ha jól értem, erre gondoltál.


EmberXY
(addikt)

Igen, a google fiókos mentésről én is olvastam, hogy az említett kockázat bizony megvan, de ez az app csak egy QR kódos backupot csinál, amit vagy egy screenshottal tudnék továbbvinni, vagy simán kiolvasni egy másik készülékkel. Én úgy ítéltem meg, hogy ha a screenshotot babusgatom, esetleg jelszavas védelemmel tömörítem, stb, az is macera, ráadásul ha új oldalt adok hozzá, akkor mindig frissíteni kellene. Így inkább vállalom, hogy a google accountomba van mentve, így naprakész is marad. Az összes másodlagos biztonsági funkció be van állítva, helyreállítási cím, telefonszám, stb, így már majdcsak nem lopják ki alólam.


coco2
(őstag)

>...Ha semmilyen backup nincs, akkor van gáz...

Arra írtam, hogy az a backup például annyi, hogy papírra felírsz valami ilyesmit: 16FA-BCBB-9D4F-2791 vagy akármilyen hosszú az a kulcs, de ennél különben nem sokkal hosszabb akkor sem, ha hosszabb.

Én egyszer vesztettem el 2fa kulcsot egy privát játék szerveren, ahol a vezérlő panelre belépéshez kellett. Admin kérte a regisztrációs mail címemet, meg megkért rá, lépjek be a játékba, és utána kézileg kikapcsolta nekem a 2fa-t. Azóta nem kapcsoltam vissza.

2fa-nak látom értelmét olyan helyen, mint például bankszámla egyenleg kezelés és társai. De itt a ph-ra 2fa? Van éppen, de nem értem, miért ragaszkodsz hozzá.


MaxxDamage
(félisten)
Blog

Logó matricát (egyedi anyag és minőség) hol lehet gyártani olcsón és viszonylag gyorsan? (bár gyorsaság nem lényeg) :D :R

Ilyenre gondoltam: (eredeti az fém, de kissé viseletes)


coco2
(őstag)

Veszel spec papírt (öntapadósat), berakod egy fotó nyomtatóba, és kinyomtatod, amit akarsz.


MaxxDamage
(félisten)
Blog

Ilyennel nem játszom, inkább fizetek, de legyen minőségi és spéci cucc.
Eredeti fém cucc. :D


coco2
(őstag)

Hm, akkor most mit és hogyan? :)

Az ott a képen fém alapon domborműves fém munka, aminek a felülete festve van, és te egy olyan fém bilétát akarsz, vagy mit?


MaxxDamage
(félisten)
Blog

Akár papír alapon, matrica formában is tökéletes lenne. :K


janos666
(nagyúr)
Blog

Ezt ugye úgy lehetne javítani, hogy leszeded az eredetit és felrakod az újat.
Vagy eltakarod a régit egy sík papírral, ami hülyén fog kidomborodni a régi felett.
Már megírták, hogy te is tudsz öntapadós papírra nyomtatni. Próbáld ki, de szerintem hülyén fog kinézni ráragasztva (ha nem szeded le valahogy a régit előtte).

Szerintem ez úgy jó, ahogy van. Látszik, hogy használt és kész. :B


coco2
(őstag)

Szerintem is kár a gőzért. Elég régi lehet már az a laptop. Ideje újat venni. Felejtsd el a matricát. Nem lesz jó sehogyan se. Neked új laptop kell.


EmberXY
(addikt)

Repont üvegvisszaváltó automatát használt már valaki?

Az applikációban található azonosítót az automatával a visszaváltás előtt vagy után kell beolvastatni, ha a pénzt bankszámlára akarom utaltatni? Valószínűleg annyira egyértelmű a dolog, hogy erről sehol nem találtam infót, ezért gondoltam rákérdezek, ne a boltban nézzenek hülyének...
Köszi előre is, ha van valakinek tapasztalata. :D


Met
(nagyúr)
Blog

Gondolom egyértelmű lesz, arra leszek kíváncsi hogy egyáltalán fog-e működni.
App értékelések nem túl biztatóak.


EmberXY
(addikt)

Beleolvastam én is az értékelésekbe, bár ne tettem volna... Nem marad más, mint hogy én magam tesztelem, van már 2 db üvegem, holnap nekimegyek. ;]


EmberXY
(addikt)

Itt kerestem először, de nem találom a választ.


coco2
(őstag)

Nem tudom, mennyire releváns. Helyi spar-ban automata nem akart visszavenni üveget nénitől. Eladó nézte, és kiderítette, azért nem, mert ott abban a spar-ban olyan üveget nem árulnak.


EmberXY
(addikt)

Erre viszont kifejezetten van válasz a hivatalos oldalon:

"Adott üzletben csak az ott vásárolt termékek csomagolását válthatom vissza?"

"Nem, az automaták és a kézi visszaváltó pontok is az árusítástól függetlenül az összes Magyarországon forgalmazott DRS-be tartozó terméket visszaváltják."

Tehát ott inkább az lehetett, hogy az üveg nem volt visszaváltható, de az eladó sem volt képben a rendszerrel.


6120
(tag)

A múltkor bevittem kettő teljesen egyforma üveget a lidlbe (mindkettőn rajta volt a jel) és az egyiket nem fogadta el. (szerinte nem volt az adatbázisban a típus)
Plusz jó, hogy ha vásárolsz akkor nem az fizetendő összeget csökkenti, hanem a pénzároslányka a végén kezedbe adja a pénzt. (persze, ha kp fizetsz, akkor nem akkora gond, de ha kártyával akkor sétálhatsz el majd a fémpénzzel)

A németeknél simán levonja a végösszegből. Illetve ha az üzlet forgalmaz olyan terméket ami visszaváltható, akkor mindent vissza kell vennie. (pl aldi visszaveszi a lidl sajátmárkás flakonját is)


Cs1csó
(félisten)

(pl aldi visszaveszi a lidl sajátmárkás flakonját is)

MIvel a korában linkelt leírásban az van, hogy MINDEN automatának MINDEN ilyen 50 Ft-ot érő göngyöleget vissza kell venni ezért logikus, hogy ennek sem szabadna megkülönböztetésnek lennie.

Magyarország: 3-5 év és kiforrja magát a dolog.


EmberXY
(addikt)

Kíváncsi leszek én is, még nem próbáltam, de holnap nekimegyek szerintem.

Hosszabb távon két módszer között dilemmázok:

- aktuális 1-2 üveget visszaviszem, blokkot kérek, levásárlom ott helyben, úgyis gyakran vásárolok
- bankszámlára utaltatom a pénzt, de nagyobb mennyiségű üveget nem akarok felhalmozni

üzenetek